N. Minaj nufilmavo įvykį su policija ir paskelbė tai socialiniuose tinkluose. Vaizdo įraše, panašu, galima išgirsti policijos pareigūną, sakantį Minaj: „Jūs esate suimta“.

Nyderlandų policija pranešė, kad 41 metų amerikietė buvo sulaikyta dėl įtarimų dėl lengvųjų narkotikų laikymo, tačiau moters vardo neįvardijo, praneša BBC.

Pranešama, kad atlikėja šeštadienio vakarą ruošėsi skristi į Mančesterį, kur koncertavo „Co-op Live“.

BBC kreipėsi į N. Minaj atstovus dėl komentarų.

Atlikėja šeštadienį turėjo koncertuoti Mančesteryje, tačiau socialinės žiniasklaidos platformoje „X“ paskelbė, kad valdžios institucijos „sakė, kad jos bagaže rado žolės“, o po to trumpam ją sulaikė, rašo ELTA.

N. Minaj teigė, kad „ritinėliai“ priklausė jos apsaugininkui ir kad jos bagažas buvo apieškotas „be sutikimo“.

Policija AFP patvirtino, kad sulaikė 41 metų amerikietę, įtariamą bandymu išgabenti lengvuosius narkotikus į kitą šalį, tačiau, kaip įprasta policijos darbe, atsisakė tiesiogiai pasakyti, kad tai buvo N. Minaj.

Nyderlandų karo policijos atstovas spaudai Robertas Kapelis vėliau AFP sakė, kad įtariamoji buvo paleista sumokėjusi „pagrįstą“ baudą.

Reperė platformoje „X“ atsiprašė gerbėjų už tai, kad praleido koncertą, bet sakė, kad gegužės 30 dieną grįš į antrąjį koncertą Mančesteryje, o sekmadienį koncertuos Birmingeme, tęsdama savo pasaulinį koncertų turą „Pink Friday 2“.

Už Nyderlandų ribų vyrauja klaidinga nuomonė, kad šalyje, visame pasaulyje garsėjančioje savo kavinėmis, kuriose dažnai prekiaujama žole ir kurios yra didžiulis turistų traukos objektas, kanapės yra legalios.

Techniniu požiūriu nedidelio kiekio kanapių vartojimas yra neteisėtas, tačiau policija nusprendžia nevykdyti šio įstatymo, nes tai yra dalis „tolerancijos“ politikos, vykdomos nuo 20 amžiaus aštuntojo dešimtmečio. Narkotikų gabenimas į kitą šalį yra neteisėtas.