Humoristiniame seriale buvo pasakojama iš Mariupolio kilusios „auklės Vikos“, kuri persikėlė į Maskvą, gyvenimo istorija, skelbia unian.net.

Tai buvo XX a. dešimtajame dešimtmetyje pasirodžiusio amerikiečių serialo „Auklė“ adaptacija. Tiesa, Amerikoje sukurto serialo pagrindinė veikėja turėjo europietiškų šaknų ir savo vaidmenį atliko neįžeidinėdama gimtinės, ko negalima pasakyti apie rusiškąją versiją.

Instagramo kanale „yaktytam“ pasirodė serialo frazėmis paremtas įrodymas, kaip aktoriai žemino Ukrainą.

„Mūsų vyriausiasis redaktorius peržiūrėjo visas serijas ir vos neišsikraustė iš proto. Paskui atrinko keletą iš galybės komentarų apie Mariupolį, iš kurio taip tyčiojosi rusai (ir kurį visgi sunaikino)“, – teigiama žinutėje.

Pavyzdžiui, vienoje serijoje prodiuseris Šatalinas pareiškė: „Vika, jus vagiate prekes parduotuvėje kaip Ukraina rusiškas dujas.“

Pagrindinė veikėja vienoje serijoje pasakė: „Maksimai Viktorovičiau, jūsų dukrai Mašai reikia vyšyvankos – dalyvauti Ukrainos prisijungimo ar atsijungimo šventėje.“

Beje, daugiausia pokštų buvo apie Mariupolį, miestą, kuris pagal siužetą yra auklės Vikos gimtasis. Pavyzdžiui, vienoje serijoje liokajus Konstantinas pajuokavo apie Mariupolyje esantį viešbutį.

Taip pat nuskambėjo „pokštas“, kad Viktorijos bendraklasė pabėgo iš Mariupolio į Maskvą ir netgi ištekėjo, kad tik ištrūktų iš šio miesto.

Buvo epizodas ir apie Charkivą. Vienoje serijoje į Maskvą atvyko Vikos draugė, kuri svajojo ištekėti už Rusijos sostinės verslininko, kad pagaliau paliktų Charkivą.

Pagrindinės veikėjos mama ir močiutė planavo ištekinti Viką už bet kokio vyro, o jeigu ji nesutiks – grasino išsiųsti atgal į Mariupolį.

Taip pat Mariupolis buvo paminėtas kaip „kriminalinio pasaulio autoritetų miestas“.

O situaciją, kai teko gyventi bute, kuriame užsiveisė tarakonų, herojė apibūdino taip: „Visai kaip Mariupolyje.“

„Sunku patikėti, bet tai yra auklės Vikos, kurią žiūrėjome vaikystėje, žodžiai. Tada serialas apie sostinės prodiuserio širdį užkariaujančią ukrainietę buvo vertinamas visai kitaip. Bet pasirodo, kad po meilės istorija neretai slėpėsi neapykanta mūsų šaliai, nes Ukraina visada buvo minima tik iš neigiamos pusės“, – serialą su paslėpta propaganda pakomentavo „yaktytam“ redaktoriai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)