„Laba diena. Sudarinėju labai svarbų sandorį dėl buto. Nesu tikra, kad jis pavyks ir nesibaigs žmogžudyste. Jie privertė mane sufalsifikuoti pažymą apie nėštumo nebuvimą, privertė, grasindami nužudyti, kad būčiau dar labiau pažeidžiama banditams. Naktį į butą atėjo Karibovas. Jie su Denisu ir Ivanu bandė įvykdyti žmogžudystę. Man galva plyšta, lyg akys virsta lauk, – pasakoja S. Safijeva prieš kamerą.

Pokalbį su S. Safijeva paviešino televizijos laidų vedėjas Andrejus Malachovas. Kalbėta apie elitinį butą Maskvos centre, kuris vertinamas šimtais milijonų rublių. Galiausiai moteris mirė labai keistomis aplinkybėmis.

S. Safijeva, kuri prieš kelis mėnesius sakė, kad „nešioja po širdimi Filipo Kirkorovo“ vaikus, mirė sustojus širdžiai vienoje Maskvos ligoninėje. Pokalbių laidoje „Tiesioginis eteris“ moters giminaičiai ir draugai, taip pat medikai pasakojo apie šiurpias jos mirties detales.

Mirusios moters dukterėčia Oksana Chomenko ir įdukrinta Olesia Safijeva atskrido iš Volgogrado, vos sužinojusio apie Svetlanos mirtį. Moterys apie giminaitės mirtį sužinojo iš žiniasklaidos.

„Savaime suprantama, pirma mintis – šokas. Mes susisiekėme su Svetlanos sūnumi. Jis patvirtino šią informaciją... Paskutinį kartą su ja bendravome sausio 9 d.“, – pasakojo Oksana ir Olesia.

Į studiją atvyko ir Sveikatos centro, kuriame gydėsi Svetlana, specialistas Vasilijus Šurovas. „Jos galvoje dominavo mintis apie nėštumą. Kai ją apžiūrėjome ir aptikome problemų, ji mums atsakė, kad problemų nėra, kad mes norime jas įkalbėti. Sakė, kad tikrinosi sveikatą Londone, kad ten jai nieko nerado. Nesutiko gydytis“, – pasakojo medikas.

Jis diagnozavo sutrikimą: „Tai ilgai nesigydžiusi kliedinti pacientė, kliedinti apie meilę, su dar keliomis ligomis.“

Psichoterapeutas pridūrė, kad S. Safijeva atėjo pas jį dieną ar pora dienų prieš mirtį, prastai jausdamasi. „Pakilo kraujospūdis, cukraus lygis kraujyje. Kvietėme greitąją pagalbą ir paguldėme ją į reanimacijos skyrių.“

Gydytojas informavo, kad greičiausiai dėl patologinių psichikos pakitimų S. Safijeva iššvaistė visą milijoninį žuvusio vyro turtą. O sunkią ligą dar labiau sunkino bendravimas su vaikais. „Sūnus vieną kartą atvažiavo. Jis žinojo apie jos somatines problemas ir ilgai negydytą psichiatrinę patologiją. Susidarė įspūdis, kad jis nuo to labai pavargo... Ji serga ilgiau nei dešimt metų. Vaikinui 21 m. Jis tai matė nuo 11 metų“, – pabrėžė V. Šurovas.

Pats 21 m. Denisas Safijevas nesutiko pateikti komentaro ar dalyvauti filmavime. Paveldėtojas pasiėmė motiną praėjus šešioms dienoms po jos mirties. Kai jaunuolis sužinojo apie jos mirtį, pirmiausia paėmė palatoje buvusius dokumentus. Tarp jų buvo ir 650 mln. rublių vertės buto pirkimo-pardavimo sutartis. Taip pat buvo bankų išrašai apie Svetlanos santaupas, kurių bendra suma – apie 12 mln. rublių.

Į naujieną apie didžiausios savo fanatės mirtį sureagavo ir pats Filippas Kirkorovas. Popkaraliaus namų tvarkytoja Liudmila Dorodnova atėjo į laidą su atlikėjo krikšto motina. L. Dorodnova perdavė F. Kirkorovo žodžius: „Jis viską žino ir labai išgyvena Jis sako: „Be abejo, tai tragedija visiems.“ Ji iš tiesų buvo atsidavusi jo gerbėja“, – sakė namų tvarkytoja.

Kaip rašė kp.ru, 2018 m. pabaigoje 53 m. Maskvos gyventoja S. Safijeva bandė prisiteisti iš F. Kirkorovo 200 tūkst. dolerių gimdymui. Dama tvirtino, kad laukiasi trynukų nuo popscenos karaliaus.

Šioje istorijoje tašką padėjo A. Malachovas. Televizijos laidų vedėjas nuvedė S. Safijevą į kliniką, kad jai atliktų tyrimą. Ten paaiškėjo, kad jokio nėštumo nėra, o didelis pilvas – tik nutukimo požymis.

Kaip sužinojo KP korespondentas, gruodžio 25 d. S. Safijeva ėjo į F. Kirkorovo koncertą, o paskui moterį paguldė į ligoninę. Vėliau jos giminaičiai pranešė apie moters mirtį.

Šią istoriją tuomet baigė TV laidų vedėjas Andrejus Malachovas. Jis aplankė moterį jos elitiniame bute Tverės bulvare (jį nekilnojamojo turto agentai įvertino 10 mln. JAV dolerių) ir pamatė, kad S. Safijeva prisipirko daugybę vaikiškų drabužėlių, vežimėlių kūdikiams ir vyresnio amžiaus vaikams.

A. Malachovas nuvedė S. Safijevą į kliniką. Jai atliko ultragarso tyrimą, kuris parodė, kad tai ne nėštumas, o didelis pilvas – nutukimo požymis. Tiesa, moteris A. Malachovu nepatikėjo. Tapo aišku, kad fanatiška F. Kirkorovo gerbėja serga sunkia psichikos liga. Prieš daug metų Svetlana neteko vyro, liko viena su dviem vaikais, todėl, kaip teigė laidoje dalyvavę medikai, tai galėjo pakenkti jos psichikai.

Šia aplinkybe pasinaudojo juodosios rinkos nekilnojamojo turto agentai, jie skambinėdavo moteriai, siūlydavo parduoti elitinį butą Tverės bulvare.

Gruodžio 25 d. S. Safijeva buvo F. Kirkorovo koncerte olimpiniame komplekse, paskui moterį paguldė į ligoninę.

Vėliau giminaičiai pranešė apie jos mirtį. Kalbama, kad ją ištiko insultas.

„Svetlana išėjo iš gyvenimo trečiadienį. Tačiau nenorėčiau komentuoti jos mirties aplinkybių“, – KP žurnalistui sakė S. Safijevos dukterėčia Oksana Chomenok.

Žurnalistams besidomint šios F. Kirkorovo gerbėjos praeitimi, pradėjo aiškėti ir kiti faktai. Ji kartu su šeima ilgus metus mėgavosi prabanga Los Andžele, kur kūrė savo ateitį kartu su mylimu vyru ir verslininku Georgijumi Safijevu. Moteris buvo ištikima savo vyrui ir palaikė jį visuose jo versluose, tačiau prieštaringai vertinamas verslininkas buvo žiauriai nužudytas, o jo šeimai teko grįžti į tėvynę.

Iki šiol du jo vaikai ir žmona gyveno ir velionio G. Safijevo uždirbtų pinigų ir palikto solidaus palikimo, tačiau galiausiai lėšos pradėjo sekti, o našlei susitvarkyti su užgriuvusiais rūpesčiais tapo vis sunkiau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)