Rusijos dainininkė buvo viena iš žvaigždžių, kurią jie visada norėjo matyti vietiniuose naujametiniuose koncertuose. Rusams ypač didelį įspūdį palikdavo jos dainų atlikimai duete su mama A. Pugačiova.

Tačiau viskas pasikeitė po to, kai garsioji diva paliko Rusiją ir kartu su vyru Maksimu Galkinu viešai pasmerkė karą Ukrainoje. Šiuo atžvilgiu ji prarado paramą šalyje agresorėje, kaip ir visa jos šeima. Kliuvo ir jos vyriausiajai dukrai Kristinai, nors ji apie karą iki šiol tyli.

Dainininkė buvo pašalinta iš visų naujametinių koncertų, taip pat nebuvo pakviesta į muzikinį galą renginį „Metų daina“. Tinklaraštininkas Rustamas Solncevas, komentuodamas Rusijos žiniasklaidą, teigė, kad tokį sprendimą koncerto organizatoriai priėmė neva dėl Orbakaitės hitų trūkumo.

„Dabar gali būti bet kokių hitų, įskaitant prieš trisdešimt metų, jei tik jie to norėtų“, – pastebėjo R. Solncevas.

Anot jo, po šiuo draudimu pakliuvo ne tik K. Orbakaitė, bet ir kitos žvaigždės, smerkiančios karą Ukrainoje ir nusikalstamą Kremliaus režimą.

Nuo vasario 24 d. dainininkė taip niekada ir nekalbėjo apie visapusišką Rusijos invaziją. Kiek anksčiau sklandė informacija, kad garsenybė kartu su sūnumi Nikita Presniakovu išvyko ir persikėlė į JAV, tačiau socialiniuose tinkluose talpinamos nuotraukos tai paneigė – ji ir toliau gyvena ir dirba Rusijoje.

Tuo tarpu buvęs A. Pugačiovos žentas atvirai palaikė ukrainiečių žudynes – Vladimiras Presniakovas remia Rusijos armiją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)