Instagramo paskyroje, kurią seka virš milijono internautų, J. Navalnaja pasidalino nuotrauka. Joje žymaus Kremliaus kritiko žmona įsiamžino su savo sūnumi Zaharu.

Mama ir sūnus fotografijoje laiko iškeltus du rankų pirštus, simbolizuojančius taiką, o kadro centre – plakatas su užrašu „Karui – ne! Putinas – tai ne Rusija!“.

Savo žinutę J. Navalnaja papildė ir kiek platesniu komentaru.

„Putinas nėra Rusija!

Mes nenorime nė vieno bombarduoti. Nušauti. Nukauti. Mes norime taikos. Mūsų yra dešimtys milijonų. Mes nebūsime karo nusikaltimo bendrininkais. Ir mes netylėsime. Karui – ne!“ – skelbė ji.

Tokia A. Navalno šeimos žinutė greitai sulaukė palaikymo. Vos per pirmąją valandą nuo pasidalinimo įrašą „pamėgo“ virš 100 tūkst. instagramo vartotojų.

Delfi primena, kad A. Navalnas, iškiliausias prezidento Vladimiro Putino priešininkas, buvo areštuotas grįžęs iš Vokietijos, kur penkis mėnesius gydėsi po apnuodijimo sovietų sukurta nervus paralyžiuojančia medžiaga „Novičiok“.

A. Navalnas tvirtina, kad buvo apnuodytas prezidento V. Putino paliepimu, bet Kremlius tai neigia.

A. Navalno areštas išprovokavo virtinę protestų visoje šalyje, kuriuose dalyvavo dešimtys tūkstančių žmonių. Valdžia sulaikė maždaug 11 tūkst. žmonių; daugelis jų gavo baudas ar 7–15 arešto parų.

Sukčiavimo byla buvo iškelta 2020-ųjų gruodį. Tyrėjai kaltina opozicionierių asmeninėms reikmėms pasisavinus 4,1 mln. eurų, paaukotų jo politinėms organizacijoms. Dėl šių kaltinimų galima skirti įkalinimą iki 10 metų. A. Navalnui taip pat gresia įkalinimas iki šešių mėnesių dėl nepagarbos teismui per vieną iš pernai įvykusių posėdžių.

Po A. Navalno arešto jo organizacijos buvo paskelbtos „ekstremistinėmis“ ir uždarytos, o daugelis jo svarbių bendražygių baimindamiesi persekiojimo pabėgo iš Rusijos.

Rusijos pareigūnai atmeta JAV ir Europos Sąjungos reikalavimus paleisti A. Navalną ir nutraukti jo šalininkų persekiojimą.

Aleksejus ir Julija susituokę daugiau kaip 20 metų ir turi du vaikus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Dalintis
Nuomonės