Tiesa, pats kūrėjas juokauja, kad tikroji sugrįžimo į Lietuvą priežastis – kepta duona.

Jau antrąjį kartą

Interneto sensacija tapusių „Cyanide&Happiness“ komiksų kūrėjas, kartu su jį atlydėjusia žmona, į Lietuvą sugrįžo po ketverių metų pertraukos. Iliustratorius, kurio darbai kasdien džiugina beveik 20 mln. sekėjų visame pasaulyje, džiaugiasi sugrįžęs į Vilnių ir nekantrauja susitikti su jo laukiančiais fanais.

„Nėra nieko geriau, kai tau apmoka kelionę per pusę pasaulio vien tam, kad galėtum pavalgyti keptos duonos“, – vos pro oro uosto duris žengęs juokavo R. DenBleyker.

Pokštai apie keptą duoną kūrėją lydi nuo pirmosios viešnagės renginyje 2019-aisiais. Organizatoriams jį supažindinus su lietuviškos virtuvės patiekalais, vos grįžęs į JAV jis prašė tik vieno – pasidalinti būtent šio, jį stipriai sužavėjusio užkandžio receptu. Dėl šios priežasties, pirma vieta, kur kūrėjas keliavo pasiekęs Lietuvą šį kartą – į vieną iš sostinės restoranų paragauti keptos duonos dar kartą.

Pabendrauti ir įsigyti autorinių darbų

R. DenBleyker yra vienas iš keturių „Cyanide & Happiness“ kūrėjų, savo veiklą pradėjusių dar 2005 metais. Jų kuriami komiksai, pasižymintys savitu stiliumi ir dažnai juodu humoru, greitai išpopuliarėjo internete. Šiandien „Cyanide & Happiness“ yra ne tik vieni populiariausių internetinių komiksų, bet ir sėkmingo animacinio serialo „The Cyanide & Happiness Show“ bei kitų projektų dalis.

Susitikti su garsiu komiksų kūrėju, pabendrauti ar net įsigyti jų autorinių darbų su autografu gerbėjai galės gegužės 24-26 dienomis, „Comic Con Baltics 2024 powered by Samsung Galaxy S24“ metu.

Į „LITEXPO“ vyksiantį renginį taip pat atvyks seriale „Kalnietis“ Dankaną Maklaudą įkūnijęs aktorius Adrian Paul, „Hario Poterio“ filmų aktoriai Natalia Tena bei Devon Murray, „Marvel“ filmų aktorius Sean Gunn, aktorė Natashos Halevi, internetinių komiksų žvaigždės „Nobody Sausage“ ir Nathan W. Pyle, kuriantis „Strange Planet“ komiksus.

Pirmoji renginio diena, gegužės 24 diena, penktadienis, renginyje skirtas mokykloms. Su Kultūros pasu įėjimas – nemokamas.