„Kol nepradėjau studijuoti universitete, kiekvieną rytą valgydavau tą patį: skrebutį su riešutų sviestu ir džemu. Man jis patiko. Buvau išranki valgytoja“, – atskleidė M. Obama.

Augdama moteris nebuvo didelė pusryčių gerbėja, o štai jos brolis Craigas Robinsonas rytais mėgdavęs prisikimšti pilvą.

„Pusryčius mėgsta ne tik visa mano šeima, bet ir viskas pasaulis – bet tik ne aš. Aš pusryčių negalėdavau pakęsti. Niekas per pusryčius man nebuvo skanu. Brolis, kuris gyvenimo be pusryčių neįsivaizdavo, manė, kad aš beprotė“, – pasakojo buvusi pirmoji Amerikos ponia.

M. Obamos mama leisdavo rinktis netradicinius pusryčius, nes manė, kad bent taip užtikrins mano mitybos poreikius.

Michelle Obama

„Tai buvo savotiškas kompromisas, kurį pasiekėme su mama, nes tame skrebutyje riešutų sviestas, o tai baltymai, šiek tiek riebalų. Skrebutis taip pat nieko blogo, tad kodėl gi netinka skrebutis su riešutų sviestu ir džemu?“, – klausia M. Obama. Nors toks pusryčių variantas tikrai nėra blogas, bet visada galima rasti ir sveikesnių alternatyvų.

„Sveikas variantas būtų nedidelis kiekis becukrio džemo arba visai be džemo, verčiau vietoj jo rinktis bananą“, – pakomentavo mitybos ekspertė ir Amerikos pediatrijos akademijos atstovė, mokslų daktarė Natalie Muth.

Gamindami tokius pusryčius savo vaikams, tėvai turėtų skrebučiui rinktis viso grūdo duoną, ekologišką riešutų sviestą ir neperlenkti lazdos su porcijomis.

Michelle Obama

„Visada žmonėms sakau, kad vienam skrebučiui pakanka nuo vieno iki dviejų šaukštelių riešutų sviesto. Kadangi riešutų svieste yra gerųjų riebalų, jie užtikrina ilgesnį sotumo jausmą“, – paaiškina Mitybos ir dietologijos akademijos atstovė Amy Kimberlain.

Nors kadaise su tokiu skrebučiu pradėdavo kiekvieną rytą, dabar poreikio taip maitintis M. Obama nejaučia.

„Kažkaip išaugau. Tokius pusryčius renkuosi retai“, – sako M. Obama ir priduria, kad jos vyresnioji dukra Malia, kuriai dabar 25 metai, vaikystėje buvo alergiška žemės riešutams, todėl ir ji nuo riešutų sviesto laikėsi atokiai.

Bėgant metams, M. Obamos pusryčių racionas prasiplėtė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)