Šiandien legendinei gražuolei būtų sukakę 89-eri. Marilyn stilių moterys kopijuoja ir jos sukurto grožio etalono vaikosi net ir praėjus keliems dešimtmečiams po jos mirties.

Nepaisant to, kad ja žavėjosi ir garbino visas pasaulis, asmeninis M. Monroe gyvenimas nenusisekė.

Mergaitė beveik visą savo vaikystę praleido globos namuose. 16-kos ji ištekėjo už savo kaimyno vien tam, kad nereikėtų grįžti į vaikų namus. Amunicijos gamykloje Kalifornijoje dirbančią dailią ir fotogenišką darbininkę – būsimoji žvaigždė tvarkydavo lėktuvų detales ir tikrindavo parašiutus – pastebėjo vienas armijos fotografas.

Netrukus Norma Jean pradėjo modelio karjerą, o vėliau pasirašė sutartį su kompanija „20th Century Fox“ ir išsiskyrė su pirmuoju vyru.

Sulaukusi stilbinamos šlovės, 1954 metais M. Monroe ištekėjo už beisbolo žvaigždės Joe DiMaggio. Tačiau nepraėjus nei metams nuo jų vestuvių, Marilyn pateikė dokumentus skirtis, dėl moralinio smurto, kurį jai teko patirti.

Kalbama, kad J. DiMaggio neatlaikė visuotinio susidomėjimo dėl to, kad jis vedė ne paprastą moterį, bet pasaulio sekso simbolį.

Po M. Monroe mirties, J. DiMaggio surengė jos laidotuves. 20 metų jis kelis kartus per savaitę nešdavo po šešias rožes ant jos kapo. Kitaip nei jos kiti du vyrai, Joe niekada viešai neskelbė jokių jos gyvenimo detalių ir neaptarinėjo jų santykių.

Praėjus porai metų po skyrybų su antruoju vyru, pop kultūros ikona ištekėjo už dramaturgo Athuro Millerio. Pora išgyveno skaudų laikotarpį, kai M. Monroe patyrė persileidimą.

Nepaisant to, kad M. Monroe filmuose vaidindavo naivią blondinę, turtingų vyrų medžiotoją, gyvenime ji buvo labai jautrios sielos asmenybė. Dėl patirtų išgyvenimų aktorei ne kartą teko gydytis depresiją.

1962 metų rugpjūčio 5-ąją M. Monroe buvo aptikta negyva savo namų miegamajame Brentvude. Jai buvo 36-eri.

Toksikologinių tyrimų rezultatai parodė, kad jos kraujyje buvo dideli vaisto „Nembutal“ ir chloro hidrato kiekiai. Jos mirtis buvo paskelbta „tikėtina savižudybe“. Tačiau jos mirties paslaptis neįminta iki šiol. Kaip ir teorijos, kad su tuo susiję Jackas bei Bobby Kennedžiai, su kuriais, kaip sklando gandai, M. Monroe buvo užmezgusi romanus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)