Nors ir retai dalindama interviu, žinoma aktorė sutiko papasakoti apie sudėtingus santykius su savo gyvenimo vyrais, skaudžius likimo smūgius ir tai, kas liko už kadro filmuojant legendinę juostą.

Ji pripažįsta, kad nepaisant visų likimo išbandymų, sudėtingiausia buvo išgyventi mylimos dukters Basios žūtį. Merginai tuomet tebuvo 20 metų.

Dalyvaudama Andrejaus Malachovo laidoje „Tegul kalba“ ji pasakojo, jog jaunystės metais tikrai buvo patraukli ir gerbėjų, kure dovanotų prabangias dovanas bei rodytų dėmesio ženklus, niekada netrūko.

„Aplink visada buvo daugybė gražuolių ir aš pati galėjau rinktis. Ir nesigėdiju to pasakyti. Esu laiminga, kad tai dariau ir taip gyvenau. Galėjau visada turėti tai, ko norėjau. Jaučiau, kad esu laisva moteris. Neįmanoma juk tekėti už kiekvieno“, – kandžiai sakė ji.

Pirmuoju Barbaros vyru tapo matematikos Janas Borovecas. „Tai buvo ne meilė, o nusivylimas. Jis nėjo į filmų premjeras. Tiesiog nenorėjo. Galima sakyti, kad jautė, jog ilgai kartu nebūsime. Na, ir vieną akimirką aš pasakiau, kad noriu skyrybų“.

Netrukus žinoma moteris susipažino su Ežu Zelnikomu. Užsimezgus aistringam ir gražiam romanui ilgainiui įsiplieskė ir meilė. Tačiau šie santykiai nesitęsė ilgai ir greitai ji pradėjo artimai bendrauti su Slobodanu Dimitrijevičiumi. Būtent jį aktorė ir vadina didžiąja savo gyvenimo meile, nors jų santykiams ir prieštaravo mylimojo mama. Moteris neperduodavo sūnui rašytų laiškų ir siekė, jog mylimas sūnus vestų kitą nuotaką iš turtingos šeimos.

Po tokios asmeninės tragedijos ji ištekėjo už ginekologo Liudvigo Kosmalio, kuriam ir pagimdė dukteris Barbarą (Basią) bei Liudvigą. „Jis nebuvo manęs vertas. Jis naudojosi visomis mano galiomis, meile. Jau net nekalbant apie pinigus. Per mėnesį jis uždirbdavo tiek, kiek aš per vieną dieną. Negana to, jis gerdavo ir geria iki šiol“.

Iš pradžių L. Kosmalis labai didžiavosi žmonos pasiekimais kine ir tuo, kad ji yra populiari Lenkijos artistė, tačiau šeimos santykiai nebuvo tokie gražūs, kokie galėjo pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. „Jis mane naikino psichologiškai. Jei jis man trenktų, aš jį tiesiog būčiau užmušusi“.

Kartą ir duodamas interviu dabar jau buvęs B. Brylskos vyras prisipažino, kad yra net ir draugui sakęs, jog nekenčia savo žmonos, nes visas moteris, su kuriomis buvo neištikimas, lygino su Barbara. Ji visada buvo geresnė už bet kurią kitą.

Nepaisant visų nesklandumų, ši nelaiminga aktorės santuoka tęsėsi net 18 metų. Ir nepaisant to, kad asmeninis žvaigždės gyvenimas nebuvo laimingas, ji nuolatos kentėjo dėl buvusių vyrų, to ji niekada per daug nesureikšmino. Ją palaužė tik mylimos dukters žūtis uutomobilio avarijoje. Mergina buvo pradedantis modelis ir aktorė.

B. Brylska ne kartą pabrėžė, jog nepadėjo dukrai lipti karjeros laiptais. Ji griežtai norėjo visko siekti savarankiškai. 1993 metų gegužės 15 dieną aktorės dukra važiavo automobiliu, kuriame buvo tik ji ir jos vaikinas, kuris nesuvaldė transporto priemonės. Galiausiai gražuolė žuvo, o jos gyvenimo draugui pavyko išsigelbėti.

Nors ir labai išgyvenusi aktorė nekaltino vaikino. „Jis tik pusmetį turėjo vairuoto teises. Tai buvo jo klaida. Jis man papasakojo, kaip bėgiojo aplink automobilį rėkdamas ir maldaudamas, kad Basia nemirtų. Ji vis atmerkdavo ir užmerkdavo akis. Tačiau galiausiai tik užsimerkė ir daugiau niekada nematėme jos gyvos“, – braukdama ašaras kalbėjo B. Brylska.

Dabar, anot aktorės, ji jau ramiai išgyveno šią netektį ir nebenori atversti nuotraukų albumo. Senos tragiškai žuvusios dukters nuotraukos atveria skaudžiausias praeities žaizdas.

Kine Barbara taip pat buvo gana dramatiško likimo moteris. Legendinėje Eldaro Riazanovo juostoje „Likimo ironija, arba po pirties“ atlikusi vieną pagrindinių vaidmenų ir įkūjinusi rusaitę mokytoją Nadią ji užsitraukė garsios rusų aktorės N. Varlej pyktį.

Šiam vaidmeniui režisierius iš karto patvirtino žavią lenkaitę, nors bandymuose dalyvavo nemažai žinomų gražuolių. „Dar bandymų metu Barbara pademonstravo neįtikėtiną delikatumą intymių scenų metu. Joje aš mačiau Sankt Peterburgo inteligentiškumą ir kilmę. Taip pat ji tiko ir pagal herojės amžių. Ir nepaisant jos neįtikėtinai žavios išorės, buvo galima įžvelgti ir gyvenimišką patirtį. Mačiau ir tai, kad jos gyvenimas ir likimas nelepino. Vienu žodžiu, ji atitiko bene visus reikalavimus“, – tuomet kalbėjo režisierius.

Tačiau rusų kalbos mokytoja filme negalėjo kalbėti su lenkišku akcentu. Tad galiausiai režisierius vėl svarstė, kaip pasielgti ir net norėjo pakeisti pagrindinę aktorę. Tačiau pagrindinį vaidmenį vis dėlto atliko lenkų aktorė, o ją įgarsino Valentina Talyzina. Kadruose, kuriuose Barbaros herojė dainuoja, girdimas taip pat ne jos balsas. Visas dainas atliko primadona Ala Pugačiova.

Tačiau bandymuose dalyvavusios aktorės Natalija Varlej ir Valentina Talyzina manė, jog patvirtinti lenkų aktorę tokiam vaidmeniui buvo klaidingas sprendimas, todėl tarp scenos atstovių įsiplieskė konfliktas. Iš pradžių buvo prieštaraujama ir B. Brylskos įgarsinimui. Neva aktorei nepakanka vien tik pasirodyti ekrane. Reikia mokėti ir kalbėti be akcento bei dainuoti. Tai ilgus metus kiršino žinomas moteris.

Dabar B. Brylska gyvena Varšuvos priemiestyje ir su nostalgija prisimena senus laikus. 76 metų aktorė vertina ramybę ir galimybę daugiau laiko praleisti gamtoje bei kartu su mylimais artimaisiais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (310)