Šeštadienį filmo „Haris Poteris“ gerbėjai galėjo pamatyti ir išgirsti istorijas iš aktoriaus Devon Murray lūpų. Kino žvaigždė plačiau papasakojo apie tai, kaip prasidėjo jo aktorystės kelias, prisipažino jaučiantis didelę aistrą žirgams.

Moderatoriaus Igno Kinčino kalbintas aktorius neslėpė, kad bene visą savo vaikystę ir paauglystę praleido filmuodamasis „Hario Poterio“ filmams, todėl kartais tekdavo išsiilgti normalaus gyvenimo, vykstančio už kino aikštelės ribų.

Interviu metu buvo domėtasi, ką D. Murray spėjo nuveikti atvykęs į Lietuvą. Airių kilmės aktorius neslėpė, kad čia turi nemažai draugų, jie pavedžiojo po Vilnių, supažindino su lankytinomis vietomis, be to, pavyko pamatyti ir Trakų pilį.

„Vakar apsilankėme Užupyje. Norėčiau ten gyventi, ši vieta yra nuostabi“, – šypsojosi aktorius.

„Hario Poterio“ žvaigždė Devon Murray – galerijoje:

Viešnagės Lietuvoje metu jis taip pat paragavo ir tradicinių patiekalų – šaltibarščių bei cepelinų.

„Jie – keisto skonio, bet man patiko“, – juokėsi D. Murray.

Pokalbio metu „Hario Poterio“ žvaigždė prisiminė ir savo bene pirmąją pažintį su J. K. Rowling ir filmo režisieriais.

„Mano personažo aktoriaus atranka buvo visiškai kitokia nei kitų. J. K. Rowling ieškojo airių kilmės vaiko, kuris tiktų šiam vaidmeniui. Filmo komanda atskraidino mane į Londoną tam, kad pamatytų, kaip atrodau šalia pagrindinių veikėjų, tikėjosi įvertinti, ar neatrodau keistai. Tuo metu nebuvau perskaitęs nei vienos „Hario Poterio“ knygos. Pamenu, priėjęs prie filmo režisieriaus pasakiau: „Sveikas, Hari Poteri“, – juokdamasis neslėpė D. Murray.

Vyras teigė dažnai girdintis, kad įvairių filmų užkulisiuose aktoriai jaučia konkurenciją, pykstasi. Anot jo, „Hario Poterio“ žvaigždės buvo draugiškos, jie puikiai leisdavo laisvą laiką.

„Niekada nesipykome. Didžiojoje Britanijoje apsistodavome visi tame pačiame viešbutyje, o tai mums padėjo sukurti stiprų ryšį. Kartu vakarieniaudavome, eidavome plaukioti baseine“, – pasakojo D. Murray.

Tiesa, jis prisipažino, kad kasdienybėje būdavo liūdnų akimirkų. Pavyzdžiui, grįžęs į gimtinę girdėdavo, kai draugai kalba apie įprastus, rutininius dalykus, kurių jis pats nepatyrė.

„Nes didžiąją laiko dalį filmavausi filme. Mama su manimi visada keliavo, ji taip pat jausdavosi keistai, kai grįždavo namo“, – kalbėjo aktorius.

Pokalbio metu žvaigždė pabrėžė, kad „Hario Poterio“ prodiuseriai nesitikėjo tokios filmo šlovės.

„Pasirašėme pirmąjį kontraktą ir antrąjį, jei filmas būtų sėkmingas. Tačiau niekas nebuvo tikras, kad pasiseks. Vėliau viskas tarsi iššovė“ – kalbėjo D. Murray.

„Comic Con Baltics 2024 powered by Samsung“ renginio akimirkos – galerijoje:

O paklaustas, kaip dažnai dabar žiūri į savo atliktą vaidmenį „Hario Poterio“ filmuose, D. Murray juokdamasis prisipažino visus filmus matęs tik po vieną kartą.

„Po premjerų mes važiuodavome į įvairias šalis, pristatydavome filmą, tuomet skrisdavome į kitas. Esu didelis kritikas, negaliu žiūrėti į save dideliame ekrane. Vienintelę pirmą dalį mačiau daugiau nei vieną kartą, ji man labai patinka“, – sakė D. Murray.

Delfi primena, kad penktadienį į Lietuvą atvyko garsus airių kilmės aktorius D. Murray, „Hario Poterio“ filmuose įkūnijęs charizmatiškąjį Semą Finiganą, bei talentingoji aktorė Natalia Tena, geriausiai žinoma dėl savo vaidmenų „Hario Poterio“ bei „Sostų karų“ projektuose.

„Comic Con Baltics 2024 powered by Samsung“ atidarymo akimirkos – galerijoje:

Į Lietuvą atvykusio aktoriaus D. Murray vardas daugeliui asocijuojasi su kultine „Hario Poterio“ filmų saga. Joje jis įkūnijo Semą Finiganą, entuziastingą ir komišką Grifų Gūžtos studentą, Hario Poterio kambario draugą.

35-erių sulaukęs D. Murray aktoriaus karjerą pradėjo dar vaikystėje, tačiau pasaulinį pripažinimą pelnė tik atlikęs Semo Finigano vaidmenį „Hario Poterio“ sagoje. Renginio metu aktorius su gerbėjais žadėjo pasidalinti unikaliomis istorijomis ir linksmais prisiminimais iš filmavimo aikštelės.

„Vilniuje turiu keletą draugų, tad džiaugiuosi, jog turėjau galimybę pagaliau juos aplankyti. Gyvenu nuošaliame ūkyje viduryje niekur. Kalbu tik apie arklius ir su arkliais, tad smagu kartais ištrūkti ir susitikti bei pabendrauti su draugais, gerbėjais, užmegzti naujų pažinčių. Kviečiu susitikti renginyje šį savaitgalį“, – sakė aktorius.