Sulaukusi 16 metų, Anna persikėlė į Sent Luisą, kur ją atrado Ike, ritmenbliuzo grupės „Kings of Rhythm“ lyderis. Per kelerius metus jaudinantis vokalas ir energingi šokio judesiai katapultavo ją iš pritariančiosios dainininkės į dominuojančią grupės jėgą. Pati grupė buvo pervadyta „Ike & Tina Turner Revue“.

1960 metais pora susilaukė sūnaus Ronnie (prieš tai Ike jau turėjo du, o Tina – vieną sūnų). Tais pačiais metais jie išleido savo pirmąjį hitą „A Fool in Love“, o 1962 metais Tichuanoje susituokė. Grupė perėjo prie pop muzikos su 1966 metų daina „River Deep - Mountain High“, kuri, nors ir neišsiveržė į Jungtinių Valstijų muzikos sąrašų viršų, padėjo jiems pelnyti pripažinimą Europoje. Scenoje Ike ir Tina skraidydavo, tačiau kasdieniame gyvenime dainininkei tekdavo kentėti vyro smurtą.

Vieną 1976 metų vakarą, kai pora atvyko į Dalasą pradėti savo gastrolių, Ike pakeliui į viešbutį sumušė Tiną iki kruvinų sužalojimų. Kai tik jis užmigo, Tina užsidėjo tamsius akinius, kad paslėptų sumuštą veidą, ir pabėgo, kišenėje turėdama tik 36 centus. Ji prisiglaudė netoliese buvusiame viešbutyje „Ramada Inn“, o po to išvyko į Los Andželą.

Po skyrybų Tina mokėjo už nuomą, dirbdama valytoja. Galiausiai ji įsidarbino viename kabarete, kuris atlikdavo senus hitus, o vėliau koncertavo Las Vegase. Galiausiai 1984 metais kartu su savo asmeniniu vadybininku ir įrašų studija ji išleido savo solinį albumą „Private Dancer“, tapusį jos karjeros lūžiu. Visame pasaulyje buvo parduota daugiau kaip 10 mln. šio albumo kopijų.

Dainininkė pelnė 8 „Grammy“ apdovanojimus ir dainų sąrašuose pasiekė pirmąją vietą su hitu „What's Love Got to Do with It“. 1986 metais pasirodė jos autobiografinė knyga „I, Tina“ („Aš, Tina“), kurioje ji atskleidė šokiruojančią tiesą apie patirtą smurtą. (1993 metais pagal šią knygą buvo sukurtas filmas „What's Love Got to Do with It“). Palikusi Ike, Tina tapo tarptautine roko ir soulo legenda, kurios sausakimši koncertai yra tapę vienais pelningiausių muzikos istorijoje.

Beveik 20 metų T. Turner gyvena Ciuriche su savo ilgamečiu gyvenimo partneriu Erwinu Bachusu, su kuriuo 2013 metais susituokė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)