Kol Ukrainos miestai dega priešų okupacijos ugnyje, Rusijos prezidentui lojalios scenos žvaigždės susispietė į grandiozinį koncertą „Lužnikuose“ atšvęsti Krymo okupacijos ir pateisinti dabartinio įsiveržimo į Ukrainą veiksmų.

Koncerte pasirodė ir Polina Gagarina, kuri ne tik dainavo, o ir palto atlape įsisegė Z raidę. Dainininkė, daliai pažįstama ir iš „Eurovizijos“ dainų konkurso, greitai sulaukė pasmerkimo iš kitų šou versle besisukančių atlikėjų.

Televizijos laidų vedėja Maša Efrosinina išreiškė savo požiūrį į rusų dainininkę P. Gagariną, pasirodžiusią „Lužnikų“ scenoje.

Ukrainietė savo socialiniame tinkle „Instagram“ šiurkščiai kreipėsi į rusų dainininkę ir parodė baisius karo Ukrainoje kadrus. Savo įraše M. Efrosinina perteikė, ko gero, visų ukrainiečių nuomonę.

„Švenčia Ukrainos vaikų mirtį! Dugnas! Gėda! – rėžė ji. – Visi šie [pasisakantys už Rusijos karą] supuvėliai už cukrų ir medalį carui išbučiuos padus.“

Pati M. Efrosinina Rusijoje laikoma šalies prieše.

Alanas Badojevas, kuris anksčiau yra dirbęs su P. Gagarina, pasmerkė jos pasirodymą ir stebėjosi, kaip ir dėl ko ji parsidavė.

„Aš nesuprantu, kaip Polina atidavė ir pardavė savo balsą. Aš nesuprantu, tai mane šokiruoja, nes, sąžiningai, aš tikrai gerbiau šią atlikėją, jos talentą. Tačiau dabar, kaip jau minėjau, kiekvienas balsas, ypač toks garsus, prilygsta kiekvienai kulkai, kuri dabar žudo Mariupolyje, kiekvienai bombai, kuri jau skrenda į Kyjivą. Man tai yra tragedija. Tikiuosi, kad ir Polinai tai bus viso gyvenimo tragedija“, – kalbėjo režisierius.

„Šitoks niekingas naudojimasis talentu...“, – pridūrė jis.

Žinomo vyro dėmesio sulaukė ir kiti mėgstamiausi V. Putino artistai.

„Nacizmo žaidimai Rusijoje. Tiesą sakant, seniai jau pamiršti vardai, neturintys jokių galimybių kur nors kitur, išskyrus Kremlių“, – rėžė menininkas.

Televizijos laidų vedėja Katia Osadča taip pat išreiškė savo nuomonę apie skandalingąjį koncertą.

„Tai „rušistų“ koncertas. Hitleris pragare džiūgauja – jo darbas nemirė. Gagarina – dviejų vaikų motina ir tie vaikai, kitaip nei 109 ukrainiečių vaikai, dabar gyvi. Verkiu iš pykčio ir todėl, kad neturiu galimybės pasakyti Gagarinai, ką apie ją galvoju“, – skelbė ji.

Pati P. Gagarina iki šiol nekomentavo nei kolegų kreipimosi, nei dalyvavimo propagandiniuose renginiuose, nei paties Rusijos karo Ukrainoje.

Paradoksas, kad ši atlikėja dar 2015-aisiais metais „Eurovizijos“ dainų konkurse dainavo apie taiką ir tautų draugystę su kūriniu „A Million Voices“. Rusijos atstovė tuomet projekte užėmė antrąją vietą.

Koncerte-mitinge Rusijoje taip pat dalyvavo Olegas Gazmanovas, Timati, grupė „Liube“ bei kt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Dalintis
Nuomonės