Kaip rašo ERR, Estija uždraudė į šalį įvažiuoti dviem Rusijos artistams, aktyviai palaikantiems Putino režimą ir karą Ukrainoje. P. Gagarina ir F. Kirkorovas į šalį nepateks ateinančius penkerius metus.

Sprendimas įsigaliojo balandžio 22 dieną. Taline atšaukiami „Tondiraba“ ledo arenoje turėję vykti F. Kirkorovo ir P. Gagarinos koncertai.

„Kare viskas juoda ir balta. Viena šalis užpuolė kitą. Tai Putino režimas žudo nekaltus taikius žmones. Kiekvienas, kuris tai pateisina, atsiduria juodoje pusėje“, – teigia Estijos ministrė pirmininkė Kaja Kallas.

Priminsime, kad dar 2021 metais F. Kirkorovui penkeriems metams uždrausta atvykti į Lietuvą. Tada jis bandė sprendimą skųsti, bet apeliacija nebuvo patenkinta.

Atkreipiamas dėmesys, kad, nepaisant draugų-artistų iš Ukrainos raginimų, F. Kirkorovas apie Rusijos Ukrainoje vykdomą karą nekalbėjo. Jis tylą nutraukė tik tada, kai jo bičiulė Oksana Marčenko prašė išlaisvinti jos vyrą – Viktorą Medvečuką. Bet ir tada jis nė žodžiu neužsiminė apie rusų žudomus ukrainiečius.

Dainininkė P. Gagarina neseniai pasirodė koncerte „Lužikų“ stadione, surengtame minint Krymo aneksijos metines.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją