Kaip rašo „Daily Mail“, tokių, kurie, išvydę juodos ir baltos spalvų abitu – tradiciniu vienuolių apdaru – vilkinčios Rihannos (36 m.) atvaizdą, ryžtingai pasmerkė sprendimą pasirinkti tokį ampua, buvo gana nemažai.

Ant viršelio nuotraukai pozuojančios dainininkės skruosto – nedidelė kryželio „tatuiruotė“, o „Dior“ marškiniai – prasegti, atidengiantys gana daug krūtinės. Tokios detalės – savaime provokuojančios, todėl gausūs kaltinimai nepagarbos krikščionims bei katalikams demonstravimu pernelyg nestebina.

„Bedieviški vaizdai jau ėmė varginti!“ – parašė vienas, o kitas jam pritardamas pridūrė, kad tai yra pasityčiojimas iš religijos.

„Aš mėgstu Rihanną, bet niekada nesuprasiu, iš kur kyla manija seksualizuoti religinius simbolius“, – nusistebėjo trečias.

„Ar tai ne šventvagystė?“ – suabejojo ketvirtas internautas.

Didžiulė grupė komentatorių vieningai aiškino, kad nuolatinis tyčiojimasis iš krikščionybės ir religinio turinio atvaizdų naudojimas nederamais tikslais yra barbariškas ir žeminantis elgesys.

Daugybei dainininkės ir „Fenty Beauty“ įkūrėjos gerbėjų ramybės nedavė vienas klausimas: kodėl iš visų įmanomų idėjų reikėjo pasirinkti religijos pažeminimo temą.

Žinoma, kaip visada štai tokiais atvejais, atsirado ir tokių, kurie suskubo ginti dainininkės. Jie klausė, ar pasipiktinusi publika taip pat aktyviai kritikuoja tuos, kurie per Heloviną persirengia išdykusiomis vienuolėmis.

Kilusi kritikos banga verčia prisiminti panašų atvejį 2021 metais. Tada Rihanna buvo kaltinama nepagarbos kultūriniams simboliams demonstravimu, kadangi nepasidrovėjo pasikabinti hinduizmo dievą Ganešą vaizduojančio pakabuko pozuodama nuotraukai, kurioje yra iki pusės apsinuoginusi.

Dar prieš metus aršios kritikos Rihanna buvo sulaukusi už dainos, kurios tekste yra ištraukų iš islamo šventraščių, panaudojimo kaip garso takelio per „Savage x Fenty“ apatinių pristatymą.

Apie tai, kad yra krikščionė, seniausiai kalbanti Rihanna per interviu leidiniui „Glamour“ yra prisipažinusi, kad stiprybės, kurios prireikia, kad liktų ištikima sau, jai suteikia galimybė pasikliauti Dievu.

Paklausta, kaip sugeba demonstruoti drąsą ir likti šlovės olimpe, Rihanna akcentavo santykio su Dievu svarbą: esą tas santykis padeda prisiminti, kas svarbiausia, neatitrūkti nuo realybės ir nesukti sau galvos dėl to, ką kas nors pamanys.

Savo santykį su religija Rihanna analizavo ir per 2019 metais vykusį pokalbį su „Interview“.

„Pirmosios mano maldos ir pasninkas įvyko, kai buvau 7-erių. Taip elgtis nutariau savarankiškai: norėjau nuvykti į Niujorką ir galvojau, kad tokia auka yra būtina, kad Dievas padarytų taip, kad tenai atsidurčiau“, – kalbėjo ji tada.

Paklausta, ar kada jautėsi taip, tarytum Dievas būtų ją apleidęs, taip pat ar kada suabejojo religinėmis tiesomis, devynių „Grammy“ statulėlių laimėtoja atsakė: „Mano tikėjimas nesusvyravo, bet aš pati esu pagalvojusi, kad galbūt nuvyliau Dievą, jeigu nesijaučiu jam artima.“

„Taip atsitiko įrašinėjant „Anti“. Tas metas buvo iš tiesų sunkus, bet, ačiū Dievui, pavyko jį ištverti“, – prisipažino Rihanna.

Paklausta, ar nuo tada jos tikėjimas tapo nepalaužiamas, Rihanna paaiškino niekada nepraradusi tikėjimo.

„Velnias sugeba priversti jaustis taip, tarsi nebūtum pakankamai geras, kad Dievas leistų tau prie jo priartėti. Nors tai nėra tiesa, vis tiek kartais taip jautiesi. [Tikėti] mane paskatino močiutė. Jinai padovanojo man dvasinę knygą. Tai buvo paskutinis daiktas, kurį iš jos gavau“, – paaiškino Rihanna.