Užsienio naujienų portalas ranker.com paviešino garsiausių Jehovos liudytojų sąrašą retoriškai klausdamas, ar priklausymas šiai religinei bedruomenei galėjo turėti įtakos jų populiarumui.

Jehovos liudytojų organizacija buvo įkurta 1870 metais JAV, Pensilvanijoje. Tuomet ją įkūrė ir prezidentu tapo Charlesas Taze'as Russellas, vadovavęs Pirsburgo Biblijos mokymo grupei „Biblijos tyrinėtojai“. Nuo 1917 metų organizacijos prezidentu tapo Josephas Franklinas Rutherfordas. Jis nustatė klaidingą pasaulio pabaigą (Armagedoną), tad jai neįvykus, registravo naują religinį judėjimą – iki šių dienų paslapties šydu apgaubtą Jehovos liudytojų klaną.

Šiai organizacijai priklauso daugybė pasaulinio garso asmenybių, tarp jų ir muzikos ikona Prince'as. Prie organizacijos jis prisijungė 2001 metais, po to, kai mirė jo mama. Teigiama, kad ši bendruomenė darė didžiulę įtaką Prince'o gyvenimui ir sprendimams. Labiausiai jis pasitikėjo bičiuliu, taip pat Jehovos liudytoju, Larry Grahamu.

Ranker.com skelbia, kad dėl religinių nuostatų Prince'as net atsisakė būtinos operacijos ir gydymo. Muzikantui buvo būtina klubo operacija, tačiau jis to atsisakė teigdamas, kad tai prieštarauja jo religiniams įsitikinimams.

Jehovos liudytojų sąraše – ir legendinis Michaelis Jacksonas. Jis nuo pat vaikystės buvo auklėjamas šios religijos principais, nors kai kurie jo vaikai nepriklauso šiam judėjimui.

Pasaulinės garsenybės, priklausančios religinei bendruomenei Jehovos liudytojai:

Prince'as

Nuo vaikystės buvo auklėjamas kaip baptistas, tačiau 2001 metais, po motinos netekties, tapo Jezovos liudytojų bendruomenės nariu.

Prince'as

Michaelis Jacksonas

Nuo pat vaikystės buvo auklėjamas kaip Jehovos liudytojas.

Michaelis Jacksonas

Serena Williams

Profesionali tenisininkė nuo pat vaikystės užaugo kaip Jehovos liudytojų bendruomenės narė ir iki šiol tai praktikuoja.

S. Williams ir A. Kerber dvikova

Geri Halliwell

Buvusios grupės „Spice girls“ narės mama prie Jehovos liudytojų prisijungė dar tada, kai Geri buvo paauglė. Mergina pasekė mamos pėdomis.

Geri Halliwell

Michelle Rodriguez

Serialo „Dingę“ žvaigždė nuo pat mažumės buvo auklėjama kaip Jehovos liudytoja.

Michelle Rodriguez

Naomi Campbell

Pasaulinio garso modelis užaugo pagal Jehovos liudytojų auklėjimą, tačiau šiuo metu to nebepraktikuoja.

Naomi Campbell

Janet Jackson

Jehovos liudytojų bendruomenės vertybėmis auklėta atlikėja neseniai pasitraukė iš šio religinio judėjimo.

Janet Jackson

Ja Rule

Reperis nuo pat vaikystės buvo auklėjamas kaip Jehovos liudytojas, tačiau, kai bendruomenė pasipiktino jo mama, jis nusivylė šia religija.

Ja Rule

Xzibit

Šiuo metu atlikėjas nebėra religinės bendruomenės narys, tačiau užaugo ir buvo auklėjamas pagal Jehovos liudytojų principus.

Xzibit

Coco Rocha

Modelis iki šiol aktyviai dalyvauja religinės bendruomenės veikloje.

Coco Rocha
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (80)