Skelbiama, kad abu garsūs vyrai su šeimomis patraukė į Izraelį. Jie sutartinai tikina, kad netikėtas jų išvykimas tėra tik atostogos. Viena iš priežasčių esą ta, kad televizijoje dabar daugiau laiko skiriama informacinėms programoms, nei pramoginiam turiniui. Tačiau dalis žmonių įtaria, kad rusų žvaigždės išvykti panoro dėl karo Ukrainoje ir apie tai išsakytos savo pozicijos.

Tiek M. Galkinas, tiek I. Urgantas savo socialiniuose tinkluose, kuriuos stebi milijonai internautų, dar pirmosiomis invazijos dienomis pasisakė prieš karą. Nors komedijos ir televizijos versle besisukantys vyrai nutylėjo agresorių, jų nuomonė šalyje priimta ne tik palankiai. M. Galkiną, kuris prieš karą pasisakė kiek plačiau, drąsesni ėmė vadinti ir Rusijos išdaviku.

Rusijos kino ir televizijos veidas, šoumenas ir komikas Tahiras Mamedovas, kuris jau kelerius metus gyvena JAV, pasidalijo savo nuomone apie kolegas ir jų išvykimą.

„Mane nustebino Urgantas ir Galkinas. Ta prasme, kad jie turi ką prarasti. Visus šiuos metus jie dirbo valstybiniame kanale. Taip, jie juokavo jautriomis temomis, tačiau jie taip pat šiek tiek teisino situaciją, taip sumažindami įtampą“, – sakė humoristas.

Tačiau kitų žinomų žmonių reakcija jam atrodė nuspėjama. „Na, manęs nestebina Baskovas ir Kandelaki“, – teigė jis ir pridūrė, kad Rusijos šou versle yra ir tų, kurie stengiasi sėdėti ant dviejų kėdžių.

Buvęs „Comedy Club“ narys prisipažino, kad nustojo bendrauti su „YouTube“ žvaigžde Amiranu Sardarovu, su kuriuo jam pavyko susidraugauti gyvenant Amerikoje. Nutrūko ryšiai ir su buvusiu kolega, režisieriumi Sariku Andreasyanu. „Na, vėlgi, ar tai netikėtumai? Nežinau“, – gūžtelėjo pečiais T. Mamedovas.

Kovo pradžioje T. Mamedovas įrašė vaizdo žinutę savo kolegoms. Joje jis išsakė savo požiūrį į Rusijos karą Ukrainoje, situaciją pasaulyje, taip pat kvietė menininkus netylėti. Tiesa, dalis visuomenės pajuto, kad komikas esą neturi teisės garsiai reikšti savo nuomonės apie Rusiją, būdamas užsienyje.

„Jei tai aktualu rusams Rusijos viduje, tai jų reikalas, bet jei ims rūpėti išorėje, aš kovosiu. Aš jau dabar jaučiu grėsmę savo šeimos gyvenimui Amerikoje“, – latvių kuriamoje „YouTube“ laidoje „Govoryaščiye golovy“ (liet. Kalbančios galvos), kurioje dažnai kalbinami žinomi žmonės, pasakojo komikas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Dalintis
Nuomonės