K.Middleton trisdešimtmečio proga - trisdešimt faktų, kurių galbūt nežinojote apie Kembridžo kunigaikštienę.

1. Catherine Elizabeth Middleton gimė Michaelui ir Carole Middletonams 1982 metų sausio 9 dieną Karališkojoje Berkšyro ligoninėje.

2. Kate buvo pakrikštyta 1982 metų birželio 20 dieną Šv. Andriaus Bradfyldo parapijos bažnyčioje Berkšyro grafystėje.

3. Sulaukusi aštuonerių, Catherine įstojo į skautų gretas Pangbourne, Berkšyro grafystėje.

4. Būdama trylikos Kate pradėjo mokytis Marlborough koledže Viltšyro grafystėje, kur mokslas per metus kainuoja 15 tūkstančių svarų.

5. Mokydamasi čia, K. Middleton atstovavo koledžui teniso, ledo ritulio bei netbolo varžybose. Ji tapo koledžo ledo ritulio komandos kapitone bei žaidė pirmojoje teniso poroje.

6. Catherine domisi fotografija, būtent ji darė nuotraukas tėvų prekių pristatymo paštu verslui „Party Pieces“.

7. Kate kartu su savo šeima devintojo dešimtmečio viduryje kelerius metus gyveno Jordanijos sostinėje Amane.

8. Kembridžo hercogienė įvykdė programą „Duke of Edinburgh Gold Award“, kurios esmė – įveikti asmeninius iššūkius, kurie skatintų jaunus žmones tapti atsakingais, aktyviais piliečiais, prisidedančiais prie visuomenės gerovės.

9. Tarp būsimos Anglijos karalienės pomėgių yra tenisas, plaukiojimas, piešimas ir buriavimas, ji taip pat mėgsta išeiti pasivaikščioti.

10. Sklando gandai, kad Kate besimokant Marlborough koledže jos kambario sieną puošė plakatas su būsimojo vyro princo Williamo atvaizdu. Vis dėlto pati Kate tai neigia tvirtindama, kad jos sieną puošė plakatas su džinsus reklamuojančio vaikino atvaizdu.

11. Vienerius metus K. Middleton studijavo Britų institute Florencijoje (Italija).

12. Nusprendusi pailsėti nuo studijų, Kate dalyvavo „Round the World Challenge“ programoje – plaukė Solento sąsiauriu.

13. 2001 metais Catherine įstojo į St.Andrews universitetą Faife (Škotija), kurį pabaigė 2005 metais įgydama meno istorijos specialybę.

14. Mokydamasi universitete Kate toliau sportavo, žaidė už šios mokymo įstaigos ledo ritulio komandą.

15. St.Andrews universitete, kuriame kas dešimtas studentas sutinka tobulą partnerį ir sukuria šeimą, K. Middleton susitiko savo būsimąjį vyrą princą Williamą.

16. Kate nepilną darbo dieną dirbo pardavėja Londono kompanijoje „Jigsaw Junior“. Kai ją paliko neturėdama naujos darbo vietos, buvo pakrikštyta „Waity Katie“ (laukiančia Kate), nors visi žinojo, kad ji visą laiką padėjo tėvams jų versle.

17. Pirmasis oficialus renginys, kuriame pasirodė susižadėję Kate ir Williamas, buvo pernai vasarį Anglesio saloje vykęs naujo gelbėjimo katerio pristatymas.

18. Catherine laikėsi prietaro, kad per vestuves reikia dėvėti „kažką mėlyno“ - vidinėje jos vestuvinės suknelės pusėje buvo įsiūtas mėlynas kaspinas.

19. Po pernai balandžio 29 dieną įvykusių Kate ir Williamo vestuvių nuotakos puokštė buvo padėta ant Nežinomo kareivio kapo Vestminsterio abatijoje – šios tradicijos pradininkė buvo Karalienė Motina.

20. Permatoma suknelė, kuri patraukė princo Williamo dėmesį tą dieną, kai Catherine vilkėjo ja universiteto madų šou 2002 metais, pernai aukcione buvo parduota už 78 tūkstančius svarų.

21. Kate kilusi iš advokatų ir dvarininkų šeimos iš tėvo pusės, o motinos pusėje būta mėsininkų, tinkuotojų, gatvių šlavėjų bei namų darbininkų.

22. 2011 metų vasarą kelionėje po Kaliforniją ir Kanadą Kate vilkėjo daugiau kaip 25 drabužių komplektus, kuriuos palankiai įvertino netgi pasaulinė mados spauda.

23. Vos tik Kembridžo hercogienė nufotografuojama vilkinti prabangius apdarus, jie akimirksniu išperkami. Internetu prekiaujančios kompanijos „Reiss“ suknelė buvo išparduota vos per minutę, kai ją vilkinčią Kate įamžino fotografai. Dėl to būsimajai karalienei priskiriami nuopelnai dėl padidėjusių kai kurių prekės ženklų, tokių kaip „Zara“ ar „Reiss“, pardavimų.

24. Kembridžo hercogienė yra oficiali Didžiosios Britanijos komandos Parolimpinėse žaidynėse ambasadorė.

25. Šiais metais minint deimantinį karalienės Elžbietos II valdymo jubiliejų Kate kartu su vyru Williamu keliaus po Malaiziją, Singapūrą, Saliamono salas ir Tuvulu.

26. Būdama sostinėje Catherine kartais naudojasi Londono dviračių nuomos sistema. Londono meras Borisas Johnsonas Kate ir Williamui kaip vestuvių dovaną įteikė dvivietį dviratį.

27. Kate yra labdaros fondo „Action on Addiction“ bei Nacionalinės portretų galerijos globėja. Ji taip pat yra Rytų Anglijos vaikų slaugos ligoninės ir labdaros organizacijos „The Art Room“ karališkoji mecenatė. Catherine taipogi yra Skautų asociacijos savanorė, vėliau asmeniškai prisijungsianti prie veiklos šiaurės Velse ir kitose vietose.

28. Nors Kate turi teisę naudotis asmeninio virėjo paslaugomis, dažniausiai sau ir princui Williamui ji verda pati, todėl neretai ją galima išvysti apsiperkančią arčiausia gyvenamosios vietos esančiose parduotuvėse. Praėjusį mėnesį ji nustebino „Tesco“ klientus užsukdama apsipirkti į šio prekybos tinklo parduotuvę. Tarp Kembridžo hercogienės pirkinių buvo ir sausi pusryčiai „Kellogg's Special K“.

29. Catherine nėra alergiška žirgams, kaip buvo skelbiama. Gimtadienio išvakarėse dalyvaudama juostos „War Horse“ („Karo žirgas“) premjeroje laikėsi atokiau nuo raudonu kilimu žengusio žirgo tik todėl, kad stengėsi apsaugoti dizainerės Alice Temperley sukurtą suknelę. „Žirgas visur paliko krūvas mėšlo“, - pasakojo vienas renginio dalyvis.

30. Priešingai nei buvo pranešama, Kate nepersikels pas uošvį Charlesą ir jo žmoną Camillą, kai kitą mėnesį jos vyras išvyks į Folklandą. Laiką, kai nebus sutuoktinio, Kembridžo hercogienė ketina skirti labdaros veiklai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)