Skubiai atvyko artimieji

Karalienės gydytojai nerimauja dėl jos sveikatos ir rekomendavo, kad ji „toliau būtų prižiūrima medikų“, ketvirtadienį pranešė Bakingamo rūmai.

96 metų monarchę nuo praėjusių metų spalio kamuoja sveikatos problemos, dėl kurių jai sunku vaikščioti ir stovėti.

„Šį rytą dar kartą įvertinę karalienės sveikatos būklę jos gydytojai yra sunerimę dėl Jos Didenybės sveikatos ir rekomenduoja, kad ji būtų toliau prižiūrima medikų“, – sakoma Bakingamo rūmų pareiškime.

„Karalienė ir toliau patogiai laiką leidžia Balmorale“, savo valdose Škotijos aukštikalnėse, pridūrė rūmai.

Karalienė Elžbieta II

Rūmų pareiškimas apie karalienės sveikatą yra labai neįprastas, bijoma blogiausio.

„Rūmai neskelbia pranešimų apie karalienės sveikatą, nebent tai būtų labai svarbu“, – britų transliuotojui BBC sakė karališkosios šeimos reikalų komentatorius ir rašytojas Robertas Hardmanas.

Pablogėjus karalienės sveikatos būklei, britų karališkosios šeimos nariai, įskaitant princą Williamą, ketvirtadienio popietę atvyko į Balmoralo rūmus – 96 metų monarchės rezidenciją Škotijoje, pranešė naujienų agentūros AFP žurnalistai.

Anot jų, į rūmų teritoriją įvažiavo automobilis, kuriame buvo pastebėtas princas Williamas, karalienės anūkas, kuris yra antras eilėje į sostą, taip pat karalienės sūnūs princas Andrew ir princas Edwardas.

Karalienės įpėdinis princas Charlesas ir jo sesuo princesė Anne jau buvo rezidencijoje.

Princas Harry taip pat vyksta į Škotiją pas karalienę, tačiau žmona Meghan jo nelydi, ketvirtadienį pranešė princo atstovas spaudai. Tikėtina, kad jo žmona prisijungs kiek vėliau.

Šiuo metu trumpo vizito Europoje atvykusi pora ketvirtadienio vakarą turėjo dalyvauti apdovanojimų ceremonijoje Londone, tačiau pakeitė savo planus ir atvyksta pasimatyti su karaliene, pranešė Britanijos naujienų agentūra „Press Association“.

„Visa šalis labai susirūpinusi“

Pastarasis pranešimas apie karalienės sveikatą buvo paskelbtas kitą dieną po to, kai karalienė atšaukė savo Slaptosios tarybos posėdį, ir jai buvo liepta pailsėti.

Antradienį savo vasaros rezidencijoje Škotijoje, Balmoralo rūmuose, ji priėmė premjero Boriso Johnsono atsistatydinimą ir susitiko su Liz Truss, kurios paprašė suformuoti naują vyriausybę.

Naujoji Jungtinės Karalystės premjerė savo ruožtu socialiniame tinkle „Twitter“ parašė, kad visa šalis susirūpinusi dėl karalienės sveikatos.

„Visa šalis labai susirūpinusi dėl šiandien per pietus iš Bakingamo rūmų mus pasiekusių naujienų“, – pasirodžius karališkųjų rūmų pareiškimui tviteryje parašė L. Truss.

„Mano mintys – ir visos Jungtinės Karalystės žmonių mintys – šiuo metu yra su Jos Didenybe karaliene ir jos šeima“, – pridūrė ji.

Elizabeth II, Liz Truss

Šiais metais Elžbieta II paminėjo 70-ąsias valdymo metines. Pastaraisiais mėnesiais ji vis dažniau perduodavo pareigas savo įpėdiniui princui Charlesui ir kitiems karališkosios šeimos nariams.

Karalienė prisipažino, kad šių metų pradžioje persirgusi COVID-19 liga jautėsi „išsekusi“. Tais retais atvejais, kai pasirodydavo viešumoje, ji vaikščiojo pasiramsčiuodama lazdele.

Po Londone vykusią gėlių parodą „Chelsea Flower Show“ Elžbieta II važinėjo sėdėdama golfo automobilyje.

Birželio pradžioje ji dukart pasirodė viešumoje per keturias dienas trukusias jos karūnavimo 70-mečio paminėjimo iškilmes.

Tačiau net ir tada ji buvo priversta praleisti pamaldas, skirtas jos valdymo jubiliejui, ir popmuzikos žvaigždžių koncertą prie Bakingamo rūmų.

Vis dėlto karalienė pasirodė balkone kartu su savo tiesioginiais įpėdiniais – princu Charlesu, jo sūnumi Williamu ir anūku George'u.

Į Balmoralo dvarą monarchė išvyko po pranešimų, kad jos privačioje valdoje prie laiptų įrengtas keltuvas.

BBC kanalas sustabdė įprastas programas

Pagrindinis britų transliuotojo BBC televizijos kanalas „BBC One“ sustabdė savo įprastą programų grafiką po pranešimo, kad karalienė yra prižiūrima medikų, ir transliuoja specialią BBC naujienų laidą.

Laidos vedėjas Huw Edwardsas vilki tamsią eilutę, baltus marškinius ir ryši juodą kaklaraištį, tai atitinka BBC aprangos kodą, kai miršta karališkosios šeimos narys, ir yra pagarbos ženklas.

Prie Bakingamo rūmų renkasi žmonės

„BBC One“ nutraukė įprastą programą 12.39 val. (11.39 val. GMT laiku), kad paskelbtų Bakingamo rūmų pranešimą, kuriame sakoma, kad karališkieji gydytojai susirūpinę dėl Elžbietos II sveikatos. Nuo tada televizija nuolat transliuoja naujienas, su įvairiais žurnalistais, įskaitant BBC karališkąjį korespondentą Nicholasą Witchellą, aptariamos karalienės sveikatos problemos.

Velso princas, Kembridžo kunigaikštis ir Kornvalio kunigaikštienė yra tarp karališkosios šeimos narių, išvykusių į karalienės namus Škotijos aukštikalnėse, kad būtų šalia jos.

Prie Bakingamo rūmų renkasi minios

Ketvirtadienį prie Bakingamo rūmų – karalienės Elžbietos II rezidencijos Londone – susirinko minios, didėjant susirūpinimui dėl 96 metų monarchės sveikatos.

Pasak AFP, maždaug 100 žmonių, nepabūgusių smarkaus lietaus, būriavosi prie rūmų vartų, karališkosios šeimos nariams išskubėjus į Balmoralą Škotijoje, kur karalienę gydo gydytojai.

Prie Bakingamo rūmų renkasi žmonės
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)