Olena Zelenska

Prieš Rusijos Ukrainoje pradėtą karą O. Zelenska aktyviai užsiėmė Ukrainos kultūros puoselėjimu, taip pat domėjosi moterų teisių klausimas. Po vasario 24 dieną prasidėjusio karo Olena pradėjo intensyviai komunikuoti su tarptautinėmis organizacijomis ir žiniasklaidos priemonėmis iš viso pasaulio, norėdama, kad tiesa, kas dedasi jos šalyje, pasiektų kuo daugiau žmonių. Be to, ji tapo pirmąją užsienio prezidento žmona, besikreipusia į Jungtinių Valstijų Kongresą su prašymu duoti Ukrainai ginklų.

Dabar O. Zelenska užsiėmusi psichologinės paramos nuo karo nukentėjusioms moterims ir vaikams programos įgyvendinimu.

Ala Pugačiova

Rusijos estrados primadona ir Maksimo Galkino žmona po vasario 24 dienos paliko Rusijos Federaciją. Ji ilgą laiką apie karą tylėjo, kol jos vyras atvirai smerkė Rusijos veiksmus. Kai M. Galkinas buvo pripažintas užsienio agentu, ji kreipėsi į Kremliaus valdžią su prašymu į tą sąrašą įtraukti ir ją, nes ji solidarizuojasi su savo gyvenimo vyru.

BBC publikacijoje akcentuojama, kad A. Pugačiova kelis kartus pasisakė prieš Rusijos valdžią, o neseniai ir atvirai pasmerkė karą Ukrainoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją