Ketvirtadienį „GQ“ išspausdintame interviu 49 m. aktorius teigė, kad buvęs ne pelno organizacijos „Hollywood Foreign Press Association“ (HFPA) (kuri skiria „Auksinių gaublių“ apdovanojimus) prezidentas Philipas Berkas 2003 m. vasarą per pietus Beverli Hilso viešbutyje seksualiai prie jo priekabiavo. Aktoriaus mano, kad būtent dėl to incidento jis vėliau atsidūrė Holivudo juodajame sąraše.

Kaip pasakojo B. Fraseris, nemalonus incidentas įvyko po pietų, atsisveikinant: „Kaire ranka jis siektelėjo toliau, stvėrė man už kairiojo sėdmens.“ Aktorius pridūrė, kad judesiai kairiąja ranka pasidarė dar nepadoresni.

Šis incidentas sukėlė B. Fraseriui baimę ir paniką: „Pasijutau lyg mažas vaikas. Gerklėje jaučiau gumulą. Atrodė, apsiverksiu. Pasijutau, lyg mane būtų apipylę nematomais dažais.“

Tuo metu aktorius viską papasakojo žmonai, bet, kaip pats sakė, pristigo drąsos prabilti viešai, bijodamas pakenkti savo karjerai ar patirti pažeminimą.

Tiesa, aktorius pavedė savo atstovams pareikalauti iš HFPA atiprašymo raštu. Galiausiai HFPA sutiko, kad ateityje Ph. Berkas ir B. Frazeris neatsidurtų vienoje patalpoje. (B. Fraserio ir HFPA atstovai nepateikė „People“ korespondentams komentaro.)

„HFPA griežtai smerkia seksualinį priekabiavimą ir šiame straipsnyje aprašytą elgesį, – rašoma oficialiame asociacijos pranešime. – Mus sieja ilgametis pozityvus bendradarbiavimas su Brendanu, kuris apima „Auksinių gaublių“ nominantų skelbimą, dalyvavimą ceremonijoje ir spaudos konferencijose. Šiame pranešime yra informacijos, kurios HFPA anksčiau nežinojo. Šiuo metu tiriame su incidentu susijusias detales.“

Vis dar HFPA nariu tebesantis Ph. Berkas nepateikė „People“ komentaro, bet neigė incidentą leidiniui „The New York Times“.

„Pono Fraserio versija – visiškas prasimanymas, – rašė Ph. Berkas ir pridūrė, kad atsiprašė iš mandagumo: „Mano atsiprašymas nebuvo pripažinimas, kad netinkamai pasielgiau. Jei kažkaip supykdžiau poną Fraserį, padariau tai netyčia, taigi atsiprašau.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)