Nauji gyvenimo projektai

Jau laidos pradžioje jos vedėjas Rolandas Mackevičius dalijosi pastebėjimais, jog pastaruoju metu scenos divą J. Arlauskaitę-Jazzu matyti žiūrovams tenka kur kas rečiau. Į tai atlikėja sureagavo labai ramiai.

„Aš mama šiaip esu. Nėra, kad labai ilsiuosi“, – teigė ji.

Pasak Justės, šiuo metu ji yra labai užimta.

„Aš, kai laukiausi Majaus, prisigalvojau visokių dalykų gyvenime – ką darysiu, projektų visokių, knygų. Dabar, kai Majus jau ant rankų, man reikia būti veiksme viso to ir viskas pildosi, bet per tokį jau "negaliu", žinai“, – teigė J. Arlauskaitė-Jazzu.

Kalbant apie projektus, atlikėja laidoje „Perklausos“ atskleidė, jog artimoje ateityje savo gerbėjams planuoja pristatyti savo autorinę knygą.

„Knyga bus apie mane ir vadinsis „Skanus Jazzu gyvenimas“. Tai ne autobiografija, bet, tarkime, su tam tikrais elementais“, – pasakojo ji.

Kaip teigė pati Jazzu, knygoje bus galima rasti ir jos šeimos receptų, ir sužinoti apie tai, kaip gyvenime keitėsi jos pačios santykis su maistu, ir iš pirmų lūpų išgirsti istoriją, kaip jai pavyko išpildyti savo svajones.

Nauja daina ir skambus jos pavadinimas

Vos prieš keletą mėnesių J. Arlauskaitė-Jazzu klausytojams pristatė naują dainą pavadinimu „Išgėriau Išrūkiau“. Pavadinimas – intriguojantis ir keliantis klausimų, tačiau atlikėja nevengė į juos visus atsakyti ir paaiškinti viso to prasmę.

„Na, tikrai buvo mano gyvenime propaguojami šie veiksmai ir tada aš supratau, kodėl aš tai dariau. Tai buvo skausmo išraiška. Tai yra tam tikra savidestrukcija, kaip nužudyti savyje jausmą, kuris neišsipildo ir kurio nenori jausti. Tai buvo pakankamai jautru. Pavadinimas pakankamai toks reivo, bet potekstė pati yra jautri“, – dalijosi ji.

Anot jos, šioje dainoje sutelpa tikra gyvenimo istorija.

„Tai yra toks labai skambus žodis, apie paleidimą tam tikrų dalykų, susitaikymą, kai tu, metaforiškai, tikrai tą bačkutę išgėrei ir per kraštus bėga, ir ašaros išverktos, ir tiesiog pasidaro lengva gyventi, ir tampi tiesiog dėkinga, kad tai buvo, nes tai buvo labai didžiulė pamoka“, – pasakojo J. Arlauskaitė.

Kaip teigė pati Jazzu, dabar jos gyvenimas – kitoks, tačiau, prireikus mūzos kūrybai, ji vis dar geba sugrįžti į savo praeitį.

„Aš nebenoriu nei savęs skaudinti, nei pilti į save kažkokių dalykų, nei rūkyti, nei nemigos – aš nebenoriu. Aš visa tai jau turėjau, bet, paprastas dalykas – aš galiu visą tą prisišaukti. Jeigu man reikia, aš prisišaukiu savo praeitį. Dėl to mes esame gražūs visokie ir spalvingi, nes gyvenimas yra visoks. Jis buvo tikrai visoks, dabar jis yra iš tiesų šviesus ir mamiškas“, – šypsojosi ji.

Buvimas mama padeda kūrybai

Laidoje „Perklausos“ J. Arlauskaitė neslėpė, jog jos gyvenimą stipriai pakeitė į pasaulį atėjęs sūnus Majus. Tiesa, kartu su ja keitėsi ir jos pačios kūryba.

„Kūrybai tikrai daro įtaką tavo kasidenybė. Dabar mano kasdienybė yra smarkiai kitokia negu buvo prieš ateinant Majui į šį pasaulį“, – teigė ji.

Pasak atlikėjos, ilgą laiką sūnus jai atstojo ir tūkstantines minias.

„Aš sakau, kad mano vaikas išgelbėjo mano gyvybę ir mano kūrybą, nes man buvo ten balso užsidarymai visokie ir aš pradėjau dainuoti jam. Manęs gi niekas negirdi išskyrus jį, o jam aš noriu visko, kas yra gražiausia ir šviesiausia. Aš žiūriu, kad ten jau atsidarinėja ir aukštos natos, o buvo visaip. Jis jaučia ir aš matau jo reakciją. Man tai yra labai faina“, – pasakojo Jazzu.

Nenori bėgti nuo savęs

Ilgamečiai atlikėjos Jazzu klausytojai negali nepastebėti, jog per tiek daug metų buvimo scenoje keičiasi ne tik pati moteris, bet ir jos kūryba. Tiesa, neretai pasigirsta ir pastebėjimai, jog senasis J. Arlauskaitės skambesys bei ankstesni superhitai gerbėjams patiko labiau ir, kad jie jų ilgisi. Paklausta, kaip reaguoja į tokias žiūrovų pastabas, atlikėja išreiškė tvirtą savo nuomonę.

„Aš pati suprantu, kad per daug kūrybos metų, ypatingai su Leonu, mes šiek tiek užsibuvome tame pačiame skambesyje ir panašiai, bet ką aš galiu padaryti, kad aš pati rašau tas dainas? Aš neketinu nuo savęs bėgti. Atvirkščiai, aš stengiuosi save pamilti per tą visą kelionę. Iš esmės, mane labai ne tai, kad nervina, bet yra tokie įdomesni žmonės, kurie nori mane pakeisti, nes kodėl aš turiu būti tokia, kokią mane kažkas įsivaizduoja?“, – kėlė klausimą ji.

Anot atlikėjos, niekas neturi teisės ją kurti.

„Esu tokia, kokia pati esu ir, kas liečia muziką – aš esu baigusi klasikinį pianiną, po to baigusi džiazo vokalą, kūriau elektroninę muziką, galiausiai dabar popmuziką kuriu. Kažkodėl, dar atsukus 15 metų atgal ir šiandien – tai visiškai skirtinga kelionė ir skirtingas pagrindas, tarkime, bet tu vis tiek atpažįsti „o, čia ji dainuoja“. Reiškiasi, kažkas yra unikalu ir, kaip žmonės dabar įsivaizduoja, ką aš jiems turėčiau duoti – manęs nelabai domina, todėl, kad mano siela yra tokia. Ne tai, kad maištinga, bet man pati kūryba yra labai brangi. Man tai yra šventas portalas ir aš noriu, kad tai būtų natūralu, kad tai ateitų per kažkokią tiesą, o ne per išsidirbinėjimą ir kas, ko nori“, – teigė J. Arlauskaitė-Jazzu.

Kai kurios dainos – amžinos

Nors „Perklausų“ metu J. Arlauskaitė žiūrovams noriai pasakojo apie naujų dainų kūrimą bei apie tai, ko iš jos sulauksime visai artimoje ateityje, atlikėja nevengė sugrįžti ir į savo praeitį. Pasak jos, kai kurios dainos jos karjeroje – amžinos. Apie vieną jų ir kokius sentimentus moteriai ji kelia, ji ryžosi papasakoti plačiau.

„Dainos, kaip ir žmonės, kaip ir situacijos – transformuojasi, keičiasi. Buvau nėščia ir buvo pirmas koncertas, kai aš laukiausi. Tokia yra daina „Po mano oda“. Aš ją rašiau, aišku, vyrui, kurį tuo metu labai mylėjau ir tai buvo tas srautas – 10 minučių, pasirašė gabalas, paskambinau mamai, sakau: „mama, parašiau geriausią gabalą gyvenime“. Tuo metu man taip atrodė. Žinai, jis toks labai amžinas. Praėjo kažkiek laiko ir aš 5-6 mėnesį nėščia su Majumi scenoje, ir prasideda „Po mano oda“ tekstas. Aš staiga pasižiūriu į savo pilvą – eilutė „kvėpuoji tu“. Aš suprantu, kad po ta mano oda šį kartą kažkas realiai kvėpuoja. Pradėjau žliūmbti“, – prisiminė Jazzu.

Anot jos, tada ji suprato labai svarbų dalyką.

„Tada kažkaip supratau, kam aš tą dainą rašiau. Visiems, bet kam, o, svarbiausia, tai savo sūnui, nes, tikriausiai, į tai ir vedė visa tai“, – teigė J. Arlauskaitė.

Gyvenimą pakeitęs įvykis

Kalbėdami apie Lietuvos scenos divą J. Arlauskaitę-Jazzu, žmonės pastebi ne tik jos talentą, bet ir vidinę stiprybę. Pasak pačios atlikėjos, jos asmenybės pokyčius lėmė tam tikras gyvenimo įvykis.

„Balso praradimas. Tai buvo labai baisu, dėl to, kad aš save suvokiau tik kaip balsą, kad be jo – aš esu niekas, kad aš nieko negaliu. Tai mane persekiojo iki juodžiausių minčių, nes, jeigu aš nieko negaliu, reiškiasi manęs nėra“, – pasakojo Jazzu.

Anot atlikėjos, pakeisti požiūrį į situaciją jai leido meilė.

„Po to aš įsimylėjau uždraustą vyrą. Jis buvo vedęs. Taip, aš nesu dora krikščionė, bet aš taip pamilau žmogų, netgi sielos prasme, ir man atrodė, kad aš taip myliu, bet kodėl čia taip visata sudėliojo? Ir aš vėl buvau ant visko pikta, kol aš suvalgiau tą pyktį ir supratau, kad tas žmogus, iš esmės, buvo tas pirmas žingsnis link besąlygiškos meilės“, – atviravo ji.

J. Arlauskaitės teigimu, tokie įvykiai ją atvedė į dabartinę laimę ir ramybę.

„Galiausiai supratau, kad ta meilė tiesiog yra ir jos nereikia kažkaip į rėmus kišti, jos nereikia kažkaip identifikuoti. Ne, tiesiog meilė yra. Aš sugrįžau į tai, kad aš pati esu meilė ir viskas yra meilė. Ta vibracija aš stengiuosi gyventi. Kai pradėjau joje gyventi, ji man atvedė ir laimę, ir ramybę, ir vaiką“, – dalijosi Jazzu.

Prisiminė pirmąją dainą

Laidoje „Perklausos“, paklausta, ar dar prisimena savo pačią pirmąją dainą, J. Arlauskaitė-Jazzu neslėpė emocijų.

„Aš pirmą dainą įrašiau studijoje, kai man buvo gal 11 metų. Tada aš išgirdau savo balsą ir pabėgau. Sakiau, kad aš nebedainuosiu niekada gyvenime. Tada praėjo kažkiek laiko ir vis tiek ta muzika nepaleido. Tada aš sukuriu dainą, surandu prodiuserį, kuris man tą dainą padarys, įrašinėju Lazdynuose, kažkokioje ten studijoje rūsyje. Mano tėtis tą dainą saugo iki šiandien ir kažkada man, prieš kokią 10 metų, jis ją užleido“, – pasakojo atlikėja.

Kaip teigė ji pati, daina – gana nebloga, tačiau šiandien jau kelia šypseną.

„Aš galiu ją kažkam padovanoti“, – teigė J. Arlauskaitė.

Visą laidą su Jazzu žiūrėkite straipsnio viršuje.

Filmavimo akimirkos:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)