„Mano senelė ankstyvoje vaikystėje turėdavo „Nemuno šalies“ pasakų knygą – tokią labai storą, iliustruotą. Ir sekdavo man tas pasakas, bet jos buvo tokios baisios. Maldaudavau, kad pasektų man prieš miegą. Sugalvojau, kad daina „Dėl tavęs“ nebus apie mane. Iš pradžių atėjo į pasąmonę žodis „gintaras“, tada pamąsčiau, kad tai bus daina apie Eglę, žalčių karalienę. Vėliau išsirutuliojo, kodėl viso albumo koncepto neapipynus pasaka. Ėmėme ieškoti, kas papildytų tą konceptą“, – apie įkvėpimą kuriant naują albumą pasakojo Jessica Shy.

Tiesa, nuvykusį į kaimą atlikėja tos knygos iš savo vaikystės neberado, tačiau žinojo, kad ji yra pas tetą. Vėliau atlikėjai užteko pasakų rinkinį vos pavartyti, kad gimtų kitos idėjos albumui.

„Vinilo apipavidalinime, kuris pasirodys, tikiuosi, netrukus, bus tos knygos iliustracijų, – atviravo Jessica. Tiesa, albume tautosakos motyvų bus ir daugiau. – Mane prie to traukia, įdomu. Atrodo, kad apie tai Lietuvoje mažai kalbama. Man atrodo, kad tai yra unikalu žiūrint iš užsieniečio klausytojo pusės. Smagu visą tautosaką padaryti šiuolaikiškai, futuristiškai.“

Šiais metais Jessicos Shy kūryba buvo įvertinta – dainininkei atiteko M.A.M.A. statulėlė. Tiesa, šio apdovanojimo garsi atlikėja tikėjosi.

„Jinai dabar stovi ant batų dėžės – neturėjau kur kitur padėti, – juokėsi mergina. – Bet neslėpsiu, kad tikrai labai džiaugiausi. Man atrodė, kad mes esam jos nusipelnę. Aš norėjau bent vienos statulėlės – juk įdėjome nepaprastai daug darbo. Tikrai tikėjausi, maniau, kad atėjo tam laikas.“

Tiesa, Jessica Shy patikino, kad jei kažkada žmonės nebeklausys jos muzikos, ji nenusimins, o skirs laiką kažkokiai kitai veiklai. Pasak žinomos merginos, ji niekada nėra sakiusi, kad visą gyvenimą nori būti muzikante.

„Pavyzdžiui, norėčiau rašyti knygas. Norėčiau išleisti novelių arba eilėraščių knygų. Tai reikalautų beprotiškai daug laiko. Dabar to nedarau, nes mano visas fokusas į muziką. Kai jausiu, kad laikas palikti šią sritį, tikrai rasiu ką daryti“, – atviravo atlikėja.

„Perklausose“ Jessica Shy pasakojo ir apie savo pomėgį gamtai. Iš Birštono kilusi mergina dar vaikystėje pamilo miškus ir laukus, tad ir dabar, kai atsiranda poreikis pailsėti, važiuoja į gamtą.

Kiek vėliau laidoje nuskambėjo ir asmeninis klausimas apie antrą pusę.

„Neturiu, bet nieko ir neieškau“, – neišsiplėtė atlikėja.

Visą pokalbį su Jessica Shy galite pamatyti vaizdo įraše, esančiame straipsnio viršuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)