Seksualusis šokis bei akistata su mirtimi

Nidoje vykusiame „Perklausų“ renginyje atlikėjas Tautvydas Gaudėšius, geriau žinomas kaip FC Baseball, atskleidė nemažai visuomenei dar nežinomų faktų. Atlikėjas netgi prisipažino kadais Kristinai Brazauskienei šokęs striptizą.

„Kai man buvo šešiolika, turėjau merginą iš Nidos ir mes čia leisdavome vasaras“, – pasakojo dainininkas. Jis prisiminė vieną vakarą užsukęs į uždarą renginį, kuriame verslininkei K. Brazauskienei bei sporto žurnalistei Laimai Janušonytei sušoko seksualų šokį.

„Nežinau, kodėl niekam nepasirodė keista, kad tame renginyje yra marškinius prasisegęs 16-metis vaikinas, kuris įsikibęs į stulpą šoka, – šypsojosi atlikėjas. – Jos labai neplojo, bet labai ir neprieštaravo, sakyčiau taip.“

Taip pat renginio metu muzikos kūrėjas atskleidė kadais buvęs ištiktas komos. Atlikėjas prisimena gatvėje įsivėlęs į konfliktą, o pabudęs ligoninėje.

„Vos nemiriau tą naktį, – sakė jis. – Praėjo kažkiek laiko ir galvojau, kad aš turiu vieną svajonę gyvenime – rašyti dainas ir dainuoti jas žmonėms. Tačiau kažkodėl bijau tai daryti. Bijau, kad kažkas nepavyks ar kažkas pasijuoks [...] Tačiau po to įvykio supratau, kad laikas yra labai ribotas.“

Kaip sako FC Baseball, ta naktis jo gyvenimą pakreipė teisinga linkme. Dainininkas pasakojo nuo to laiko nebeturėjęs jokio kito darbo, tik rašęs ir atlikinėjęs savo kūrybos dainas.

„Nuo to momento mano gyvenimas labai pasikeitė ir po to niekada nebebuvo toks pats“, – pažymėjo dainininkas.

FC Baseball: supratau, kad 16 metų sau melavau

Naują albumą „Aš sakydamas kursiu“ pristatęs FC Baseball neslėpė savo dainose dažnai atskleidžiantis asmenines gyvenimo patirtis.

„Visa mano kūryba yra apie mano gyvenimą ir apie tai, kaip aš jį jaučiu, – kalbėjo atlikėjas. – Būna, parašau dainą ir tik tada suprantu, kad galbūt slepiu kažką nuo savęs.“

Dainininkas atskleidė dainų rašymą anksčiau laikęs terapijos forma, tačiau pradėjęs vaikščioti pas psichologą suprato, kad tai – nepalyginami dalykai.

„Kai pradėjau iš tiesų lankytis terapijoje, supratau, kad melavau sau 16 metų. Terapija yra terapija tik tada, kai kažkas tave pertraukia su edukuota įžvalga apie tavo kokią nesąmonę, kurią tu periodiškai darai. Tai čia yra terapija, – teigė atlikėjas, – o dainoje tu tiesiog užrašinėji dalykus.“

FC Baseball terapiją pradėjo lankyti savo gyvenime pastebėjęs tendencingą cikliškumą. Kaip sako pats atlikėjas, tam tikrose gyvenimo situacijose jis tarsi sukasi ratu, o ištrūkti iš šio rato pačiam nepavyksta.

Mąstydamas apie savo ateitį muzikoje FC Baseball pripažino, kad aiškių planų dar neturi.

„Aš niekada neturėjau plano. Manau, ir toliau neturėsiu plano ir tiesiog darysiu tai, kas mane traukia tuo metu. Ko gero, bus daugiau naujos muzikos, bet nežinau, kaip tai atrodys. Dabar esu kryžkelėje, – atviravo dainininkas. – Aš tiesiog noriu kurti, o kas tai bus – pamatysime.“

Tautvydo Gaudėšiaus dainas gyvai išgirsti artimiausiu metu bus galima įvairiuose Lietuvos miestuose. Rugpjūčio 10 d. FC Baseball pasirodys Palangoje, 14 d. – Nidoje. Akustiniai pasirodymai vyks ir didžiuosiuose šalies miestuose: rugpjūčio 16 d. – Vilniuje, o 23 d. – Kaune. Be to, rugsėjo 13 d. Vilniaus „Vasaros terasoje” vyks Junior A koncertas.

„Perklausos“ – tai renginių ciklas, kuriame garsiausi Lietuvos atlikėjai kviečiami atviriems pokalbiams su dainomis. Renginių vedėjas Rolandas Mackevičius kalbins atlikėjus fone skambant jų albumo dainoms, o susirinkusieji kviečiami įsiklausyti į tikrąją kūrinių prasmę.

Geriausias renginio akimirkas jau visai netrukus bus galima išvysti renginio įraše, kuris pasirodys internete, o apie būsimus renginius visa naujausia informacija nuolat atnaujinama „Perklausos“ „Facebook“ bei „Instagram“ paskyrose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją