Gerbėjai aktorės klausė apie seksą nepadoriausiose vietose, sprendimą pakeisti jau sugalvotą dukros vardą, nepadorius pasiūlymus, už kuriuos buvo galima nusipirkti butą, ir jausmus Deivido Meškausko buvusiai mylimajai Rūtai Ščiogolevaitei. Tačiau iš pradžių – apie darbus.

Pasak I. Stasiulytės, jai filmuotis pasislėpus po kurio nors personažo kauke yra gerokai lengviau, nei būti savimi.

„Kaip Ineta esu nuobodybė, man patinka sėdėti, žiūrėti detektyvus apsikrovus saldumynais ir nieko nedaryti. O profesine prasme aš ten maudausi, išsitaškau ir man ten labai faina“, – sako aktorė ir neslepia, jog sau yra gana savikritiška.

Žiūrėdama į kitus ji taip pat mato minusų, tačiau nėra pratusi bumbėti, atvirkščiai – galvoja, kaip būtų galima padaryti kitaip, geriau.

O ar aktorei netrukdo gyventi jos pačios kuriami vaidmenys? Ypač – asmeniniame gyvenime?

„Netrukdo, nesu aš kažkokia apsirgusi. Jei sirgčiau kokia šizofrenija ar turėčiau problemų dėl susitapatinimo, aišku, tuomet trukdytų. Džilda namo negrįžta. Su Aisčiu (Mickevičiumi – DELFI) nusiimam perukus, atsisėdam į mašiną ir, jei toliau kalbame kaip Vaigauskai, nusipurtome abu. Aš sąmoningai turiu pasakyti Džildai, kad nuo manęs atstotų. Būdavo, užklysdavo namo vienas ar kitas mano personažas, kai ruošiausi projektui „Pakartok“. Ten būdavo didžiulis tempas, tad visą savaitę tekdavo „gyventi“, pavyzdžiui, su Šustausku. Tai būdavo, kad ir namie pasikartodavo jo eisena. Bet aš dažniausiai automobilyje atvaidindavau ir atidainuodavau. Galėčiau seminarus vesti, kaip įsikūnyti į tą ar aną žmogų. Viena informacija yra surenkama išjungus garsą, visai kita – įjungus. Su garsu galima pastebėti, kad yra melodija ir turinys. Tai iš pradžių klausai turinio, o paskui atskirai – melodijos. Tada supranti, kaip dėlioti sakinius, kaip kalbėti. Ir tada kartoji, dar pastebi, kokias problemas slepia, kažkaip liežuvis kitaip juda. Ir supranti, kodėl žmogus vienaip ar kitaip elgiasi. Tai kaip psichoanalizė. Sunkiausia buvo atkartoti Roką Žilinską, nes nesu tokia išprususi kaip jis. Jo sakiniai yra begalybė – kableliai, kableliai, kableliai... Aš turėdavau išsirašinėti, ką jis kalba, kad suprasčiau mintį. O lengviausia buvo virsti Šustausku. Aš į jį visada „įeinu“ per žodį „šešiasdešimt“, nes žarnynas pajungtas visas turi būt“, – šypsosi aktorė.

Ji neslepia, jog sudėtinga buvo tapti ir Egidijumi Dragūnu: jį labai mėgsta, mėgsta jo muziką ir vadina paauglystės dievaičiu. O sunku buvo todėl, kad įsijungus SEL muziką ji kaifuoja, ir tai nukreipia dėmesį nuo užduoties jį suvaidinti. I. Stasiulytė pasakoja, jog projekte „Pakartok“ sutiko dalyvauti dėl galimybės įsikūnyti į Agnę Jagelavičiūtę, o štai Beatos Tiškevič atkartoti niekaip nepavyktų.

Paklausta, kaip kilo idėja su A. Mickevičiumi sukurti Džildą ir Orestą Vaigauskus, I. Stasiulytė sako, jog Džilda yra tikrasis jos vidinis balsas ir būdas pasakyti, ką aktorė iš tiesų galvoja. Ir akivaizdu, kad dažnai galvoja apie seksą.

„Legendinės legendos“ Orestas ir Džilda Vaigauskai

„Tikrai taip! Nes iš tiesų be sekso mes esame niekas. Galime apsimesti, kad to nėra, bet visi tai darom, tuo mėgaujamės ir kaifuojam. Vieni vienaip, kiti kitaip. Ir kai išbandom netikėčiausius dalykus, vaikštom išsišiepę. Ir tai yra sveikintini dalykai. Aš per savo personažus pasakau iš tiesų daug, tada viskas tampa neįžeidu, o tikslu. Ir aš tada kažkaip išsilaisvinu, nors visada drąsiai kalbu apie viską. O Vaigauskai atsirado po to, kai mūsų vienas muzikinis projektas paprašė sukurti senyvų žmonių duetą. Tada su Aisčiu sugalvojome, ką dainuosime, o paskui, keisdami perukus ir bandydami įvaizdžius, likus porai valandų iki filmavimo, ėmėm ir pradėjom eksperimentuot. <...> Ir aš esu tikra, kad praeitame gyvenime mes tikrai su Aisčiu buvome vyras ir žmona. Mes vienas apie kitą viską žinome, taip ir gimsta mūsų istorijos“, – sako laidos viešnia.

Ji neslepia – Vaigauskus galima užsisakyti ir į bet kurį gimtadienį, o pas vieną šeimą, lyg pas giminaičius, jiedu į šventę važiuos jau trečią kartą.

O ar Džilda patinka I. Stasiulytės antrajai pusei – Deividui Meškauskui?

„Ne! Nors jam patinka vyresnės moterys, bet ne tiek“, – garsiai nusijuokia aktorė.

Paklausta, kaip „prikabino“ Meškauską, Ineta sako, jog tai labai graži istorija, ir iki jos, matydama būsimą mylimąjį per televiziją, niekada nepagalvojo, kad jiedu kada nors bus drauge.

„Kai pamačiau jį pirmąkart gyvai, supratau, kokio tai grožio vyras. Tada dar nepažinojau jo. Viskas prasidėjo nuo šokių projekto, bet tik dabar, po 10 metų, yra ta mūsų gražioji pradžia. Mes pradėjome nuo durų trankymų, nuo darbinių santykių, nes projekte šokti – daug reikalų. Juolab mes esame tokie skirtingi darbo prasme. Darbe aš būnu tokia „kovinė“. Esu konkreti ir tiksli, jei man kas nepatinka, aš labai reikalauju. Jis irgi reikalauja techninių dalykų, o aš – kūrybinių. Galiausiai išeina labai geras rezultatas, nes abu esam skirtingi, bet tam reikia kraujo. Tad reikia labai apsigludinti, kad išmoktum būti moterimi ir išmoktum būti vyru. Ir per tą laiką buvo šimtą milijoną kartų situacijų, kai norėjom išsiuntinėti vienas kitą. Tikrai labai sudėtingų situacijų, kai jau atrodė – be šansų. Tada susėdam ir sakom: „Tu nori būti kartu?“ „Noriu“. „Aš irgi noriu.“ „Bet taip, kaip dabar, būti negali.“ „Tai ką darom?“ Tada reikia sužinoti ką nors naujo, nes tai, ką mes žinom dabar, mums netinka. Dabar mes pradėjom domėtis, kaip viskas veikia. Neseniai pabaigėm tokius seminarus ir, kai pats pradedi su savimi dirbti, imi suprasti, kas vyksta. Jis irgi supranta. Tada yra mygtukai, kuriuos vienas kitam pradedi spaudyt. Ir keistis yra visai nesunku, nes labai saldūs tie rezultatai. Labai faina yra gyventi ne pagal tą išmoktą vaikystės modelį, o išmokti naujų būdų elgtis, tada supranti, kad gali pilnatvę visišką pajausti. Aš, pavyzdžiui, išmokau nebebūti mergaite. Ta mergaitė gali kartais „išlįsti“, bet nuolat kelti dramas, pykti – tai kenkia santykiams. Išeitis yra tiesiog atvirai pasakyti, kaip jautiesi, plėsti jausmų žodyną, įvardyti viską aiškiai. Kai moteris verkia, vyras pasijunta kaltas ir negi jis norės prie tavęs eiti? Tai niekaip nesuartina, tik išskiria“, – įsitikinusi Ineta.

Inetos Stasiulytės ir Deivido Meškausko bei judviejų dukrelės Frėjos gyvenimo akimirka

Su Radistais ir laidos žiūrovais ji pasidalijo būdais, kaip atpažinti savo emocijas ir tapti geresne moterimi savo vyrui. Ir tuomet sulaukė kito klausimo – apie nepadoriausią vietą, kurioje yra tekę mylėtis.

„Kino teatre. Aš manau, tai vienintelė tokia nepadoriausia vieta, kurioje vyko seksas. Vilniuje, tai buvo seniai. Buvo turbūt paprasta savaitės diena, nes mes dviese salėje buvome. Kažkoks durnas filmas, matyt, buvo, kad net neprisimenu“, – sako I. Stasiulytė ir iškart sulaukė kito nepatogaus klausimo ta pačia tema. Ar teko kada mylėtis su dviem vyrais? Ar patiko?

„Aš nemanau, kad reiktų save išdalyti. Buvau gavusi pasiūlymą tokį panašų, bet... Pasiūlymas buvo dar riebesnis – pravesti vakarą tokį. Ir jei nusirengsiu viršutinę dalį, honoraras auga dešimtimis tūkstančių. Sakė, pinigai jiems ne problema. O jei dar aš sutinku tuos visus jų žaidimėlius pažaisti, tai iškart galėčiau ir butą nusipirkti. Bet jei aš to nedarau, tai nereiškia, kad esu prieš. Žmonės daro, ką jie nori daryti. Ir tai nereiškia, kad man atsibodo dviese miegamajame. Patikėkit, su Deividu tikrai nenuobodu. Mums abiem labai nenuobodu, mes abu esam tokios padidintos fantazijos“, – atvirai sako I. Stasiulytė.

O kaip suderinti vaiką ir karjerą?

„Atsiradus antrai dukrai, persidėlioju vertybes. Pirmąją dukrą užauginau bėgdama, lėkdama, su antra, kai matau, kad įsivažiuoju vėl, pasiimu net dvi dienas per savaitę sau. Tai yra man naujiena. Tada niekur neinu iš namų, net į parduotuvę. Tiesiog būnu su vaiku. Man gera būti su ja, man gera pasirūpinti vakariene, laukti Deivido grįžtančio“, – pasakoja Ineta.

Ineta Stasiulytė su dukromis

Paklausta, ar leistų Deividui šokių projekte dalyvauti su savo buvusia mylimąja Rūta Ščiogolevaite, I. Stasiulytė atsakė teigiamai ir teigė, jog Rūta visuomet liks Deivido gyvenime pirma, o Ineta – antra.

„Tas priėmimas ir yra tos tvarkos išlaikymas. Aš jai dėkinga, kad dabar su juo esu. Būtent tokiu, koks jis dabar yra. Nes be jos jis toks dabar nebūtų. Tai labai svarbu suvokti ir priimti tą pirmą moterį. Ne aš esu pirma ir svarbu nestoti į jos vietą. Širdyje labai svarbu kiekvienam žmogui surasti savo vietą. Tai suvokiau neseniai, kai pradėjau domėtis konsteliacijos metodu. Tai yra tam tikra terapija ir dėl jos įmanoma tai suvokti.

Apie pavydą – kaip pasitikrinti, ar yra savininkiškumo jausmas. Kaip pasikeitė santykiai po Frėjos gimimo, kaip pasikeitė Deividas?

O kada vestuvės?

„Planuoju, planuoju. Matyt, dar reikia patobulėt šitoj srity. Dirbti su savim reikia, nes jeigu tavęs neveda, brangioji, tai, vadinasi, kažko dar trūksta. Pats šventės momentas, tai mes galim pafantazuot, kaip ten viskas vyktų. Bet tie klausimai, jei garsiai pradedam kalbėti, jie išardo tą intymumą. Fainas yra pasipiršimo momentas ir nereikia to ištaškyti. Tai yra mūsų perspektyva. Tai yra fainas dalykas, bet manau, kad tą irgi reikia užsitarnauti. Ačiū Dievui, kad jis nepuolė pirštis, kai pastojau. Tai būtų liūdesys. Užtat džiaugiuosi, kad jis atsakingai į tai žiūri. Vestuvės – svarbus pažadas sau, nes tik sau pažadus ištesi“, – sako aktorė.

Ineta Stasiulytė ir Deividas Meškauskas

Apie Deivido savybę viską kontroliuoti, šeimos buitį ir ką Ineta atsakys į klausimą, ar yra išdavusi Deividą ir ar jis visada buvo ištikimas jai? O taip pat – skambutis Vytautui Rumšui jaunesniajam su pasiūlymu vesti ištvirkusį vakarėlį suaugusiems! Visą laidą „Nepatogūs klausimai su Radistais“, kurios viešnia – Ineta Stasiulytė, žiūrėkite straipsnio viršuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (125)