Šiomis dienomis I. Voveris socialiniuose tinkluose geriau žinoma Evos Divos vardu. Laidos vedėjui Rolandui Mackevičiui pasiteiravus, kodėl save taip vadina, ji neslėpdama atsakė, kad viduje taip turi jaustis kiekviena moteris.

„Turiu atstovėti savo tiesą. Ką galvoju – tą sakau ir darau. Ne visą laiką pavyksta, bet stengiuosi maksimaliai savęs neišduoti. Ir ta Diva gali būti visokia – su klykiančiais vaikais, neplauta galva.

<...> Tiesiog reikia priimti, kad gyvenime gali būti visaip. Dėl to jis ir įdomus, nes būna ir juoda, ir balta. Vertini, kai kažkas nutinka <...>“, – šypsodamasi Delfi TV laidoje sakė ji.

Prie moters socialinių tinklų vardo galima išvysti ir plaukų stilistės apibūdinimą. Visgi kai kuriems iki šiol kyla klausimų, kas ji iš tiesų yra.

„Ne, kirpėja niekada nebuvau, bet visada domėjausi, kaip galima maksimaliai užsiauginti ilgus plaukus. Ne tik kad ilgus, bet kad jie turėtų apimties, būtų sveiki. <...> Kiekvienas gali turėti sveikus, gražius plaukus. Nebūtinai, kaip mano, bet gal sveikesnius, gražesnius.

Anksčiau intensyviai kalbėdavau apie plaukų treniravimą. Sakydavau, kad plaukus galima ištreniruoti kaip raumenis. Ir kaip faktas plaudami galvą prarandame apie du šimtus plaukų. Plaunant kiekvieną dieną galima paskaičiuoti, keik prarandame. Tiesiog neįmanoma.

Todėl propagavau plaukų treniravimąsi. Kaip ištreniruoti plaukus, kad jie mažiau riebaluotųsi. Nes kai sportuoji, užtrunki maždaug pusmetį, kai pasimato rezultatai. Dauguma neturi valios, tai jei kažkas ne taip, sako: „Ai, čia ne man“, – pastebėjo I. Voveris.

Nuomonės formuotoja sulaukė klausimo ir apie grožio procedūroms išleidžiamas sumas. Moteris juokėsi nežinanti, kiek išleidžia, mat didžiąją dalį grožiui skirtų pinigų atsideda sporto klubo abonementui bei retai ant veido užsidedamoms veido kaukėms.

„Sporto klubo abonementas pas mus kainuoja 100 dolerių kartu su vaikų priežiūra. Ten yra vaikų klasės, kur galiu pažymėti, ar jie naudosis planšete, ar žais lauke. Ir viskas įeina į sporto klubo abonementą. Vaikus priima nuo trijų mėnesių. Pirmą vaiką pagimdžiusi priduodavau ir gulėdavau ant kilimėlio.

<...> O veido kaukes pasidarau sezonines, net ne pastoviai. Nagams išleidžiu, šampūnams. Perku iškart didelėmis pakuotėmis po 300 dolerių. Užtenka ne metams, o gal 8 mėnesiams“, – laidoje sakė Ieva.

Laidos vedėjui R. Mackevičiui pasiteiravus apie laikotarpį, kai I. Voveris kartu su vyru Andriumi nusprendė išvykti iš Lietuvos, moteris paprieštaravo, kad jos vyras iš tiesų jau 15 metų gyvenimo Londone. O tuo metu pati Ieva savo gyvenimą kūrė egzotiškame Monake.

„Mes pastoviai susitikinėdavome, skraidydavo vienas pas kitą. Ir kartą jis sako: „Viskas. Arba tu kraustaisi pas mane į Londoną, arba mūsų santykiai baigti.“ Sakau: „Gerai, visas šmutkes susikrausiu.“ <...> Nuvažiavau į Londoną ir man tokia depresija po to Monako. Andrius sakė, jei nenoriu, galiu nedirbti, bet aš buvau pratusi prie saulės. Ten žmonės atsipalaidavę, atostogų nuotaikos visą vasarą, o žiemą lieka tik senukai. Ir kažkaip sužinojusi, kad Andrius turi žalią kortelę, bet negyvena Amerikoje, sakau: „Tu turi žalią kortelę ir negyveni Amerikoje? Čia gi visų svajonė Amerika.“ Jis sakė, kad jam ten nepatinka.

Ir vienais metais ten nuvykome. Man taip patiko. Visi žmonės dideliuose namuose, gatvės plačios ir kaip tik ant kalėdinio laikotarpio nuvažiavome. Sakiau Andriui, kad mums reikia į Ameriką. <...> Aš negalėjau susilaukti vaikų, bandėme, bet nesigavo, dar tas stresas Londone. Man nepatiko. Ir jis paveiktas mano kerų pradėjo viską perleisti – turėjo nekilnojamojo turto agentūrą, perduotą draugui, pardavė namų“, – laidoje „Nepatogūs klausimai“ atskleidė I. Voveris.

Visgi pirmieji metai Amerikoje nepriminė tikros pasakos. Anot Ievos, buvo sunku, nes ne tik nebuvo lengva išsinuomoti namą, bet problemų kilo ir su moters gyvenamąja vieta – pasirodo, ji ilgą laiką buvo nelegalė.

„<...> Netikiu tais visais, kurie sako, kad viskas pūkuota, rožine ir t.t. <...> Ten labai sunku. Be to, aš šešerius metus buvau nelegalė, nors mano vyras turėjo žalią kortelę. Sakė, kad greit susitvarkysime, tapsiu Amerikos piliete, bet iš tikrųjų sunku susitvarkyti. Kai esi nelegalė, nieko neturi. Vyras skrenda į Lietuvą atostogų, man iškart toks pavydas ir nervas apima. Nebegalėjau išskristi.

Iš tikrųjų turėjome tokį įvykį. Buvome Puerto Rike ir vienas Andriaus draugas pasiūlė varyti į Mergelių salas. Kai kurios salos priklauso Didžiajai Britanijai, o kitos Amerikai. Ir nuskridus į vieną salą, kuri priklauso Didžiajai Britanijai, mane uždarė migracija. Man grėsė deportavimas. Ir vienas vaikinukas sakė: „Ką čia darai?“ Ir aš persigandusi atsakiau, kad nuotraukas darėmės, rodžiau savo instagramą. Jis man sakė: „Nu gerai, eik“. Aišku, buvo sunku. Turėjau du vaikus amerikonus, tai turėjau padaryti didelį nusikaltimą, kad mane iš tiesų deportuotų“, – šokiruojantį pasakojimą atskleidė I. Voveris.

Per neramų laikotarpį Ieva kartu su Andriumi gyvenimo lietuvių pamėgtoje Čikagoje. Būtent čia susikūrusi ne viena puiki bendruomenė, yra lietuviškos mokyklos ir parduotuvės. Moteris laidoje atskleidė besidžiaugianti sprendimu apsigyventi būtent šiame mieste.

„Mano vyras ten turi draugų, kurie mums daug padėjo. Be jų neįsivaizduoju, ant kiek viskas būtų kitaip. O bendruomenė čia vienareikšmiškai didžiulė. Neoficialiais duomenimis apie 1 mln. lietuvių. Mokyklų, parduotuvių daug. Mano vaikai lanko lietuviškas mokyklas, būrelius, į šeštadienio mokyklą eina. Aišku, ne savo noru. Abu moka himną“, – pasakojo I. Voveris.

Vis dėlto laidos vedėjui paklausus, ar ji norėtų grįžti į Lietuvą, moteris teigė jai tai padaryti būtų per daug sunku.

„Man faina, esu laiminga grįždama į Lietuvą. Šią akimirką tokiu noru netrykštu. Reikėtų ir grįžčiau, bet ar norėčiau, tai ne“, – šypsodamasi sakė ji.

Delfi TV laidoje moteris prabilo apie gyvenimą 500 kv. m name, kuris iš tiesų jai, kaip pati moteris juokavo, kur kas per didelis.

„Galvoja, kad, „o faina, didelis namas“, bet nebent gyventum su tarnais, tada gal ir būtų faina. Bet kuo didesnis namas, tuo vaikai daugiau apšika. Sugalvoja persitempti žaislus iš vienos vietos į kitą. Kuo daugiau vietos, tuo daugiau priežiūros, tvarkymo. <...> Dabar turime valytojas, kurios į savaitę ateina kartą. Daug lengviau“, – neslėpė I. Voveris.

Sulaukusi klausimo apie pinigus, moteris sakė, kad jai pačiai jų netrūksta, bet jei ir nebūtų, ji dėl to nepražūtų. Ieva pastebėjo, kad dauguma žmonių, įskaitant ir jos vyrą, turint daug pinigų nori jų užsidirbti dar daugiau.

„Dauguma žmonių, bet, tikriausiai, kalbėsiu apie savo vyrą, nori ne tik išlaikyti, bet turėti dar daugiau. Gal čia ne gobšumas, o kaip padaryti geriau, kad būtų dar. <...> Man pačiai pinigai kažkokių sunkumų nesukelia.

Pavyzdžiui, manęs vyras klausia, ko norėčiau, bet neturiu, ko norėti, nebenoriu. Dabar bus mano 35-asis gimtadienis ir sakiau, kad noriu piligriminės kelionės, kur pati išeinu su kuprine 37 dienoms, pasiimu 5 kg ir einu į Ispaniją su piligrimais. Miegosiu tarp 50 žmonių.

Norisi patyrimo. Nežinau, ar bus faina, bet įsivaizduoju, kad man ten patiks. Mane kabina jau kiti dalykai. Neatsimenu, kada paskutinį kartą norėjau apyrankės, auskarų. Bet buvo toks etapas, tik pasikeitė prioritetai“, – „Nepatogių klausimų“ laidoje sakė I. Voveris.

Praėjusių metų vasarą nuomonės formuotoja savo vestuves nusprendė atšvęsti Lietuvoje. Ji čia surengė įspūdingo grožio šventę, kuri, pasak jos, atsiėjo apie 150 tūkst. eurų.

„Džiaugiuosi taip, kaip buvo. Buvo idealu. <...> Tai vieną kartą gyvenime. Jei nusprendei, viskas, darai. Mano vyrui geriau sumokėti daugiau, nei bus koks šė. Jei jis daro, stengiasi maksimaliai gerai padaryti, kad liktų patenkintas. Atidavus į mano rankas – aš organizuoju, o jis moka“, – atskleidė ji.

Tačiau moteris dar kartą pabrėžė, kad pinigai jai nėra viskas. Pavyzdžiui, prieš kurį laiką jos vyras Andrius sugalvojo ją nustebinti prabangia dovana – „Bentley“ markės automobiliu. Nors staigmena džiaugėsi, ji mano, kad tokiam automobiliui nėra pribrendusi.

„Nebuvo taip, kad aš to automobilio labai norėčiau. <...> Tikrai apsidžiaugiau, bet, žinai, važiuoji, atsitrenki į kitą automobilį, įbrėžimas ir iškart 6 tūkst. dolerių. Detalių nėra, laukiu gal 3 mėnesius ir man didelis stresas ją vairuoti.

Nemanau, kad esu pribrendusi tokiam automobiliui. Man „Toyota“ buvo 109 kartus geriau. Važiuoji, įbrėži ir niekas nepastebi. O ten matai, kaip salonas, vaikai gale skydelį išdaužė, pritrina. Su trimis vaikais ne su tokiu automobiliu važinėti ir gal ne man ją vairuoti. Kai parkuojuosi, visada statau į aikštelės galą, kad vėl nenubrėžčiau. Tikrai faina, bet ar labai norėjau, tai turbūt ne“, – atvirai laidoje sakė garsi moteris.

Laidos vedėjas priminė ir audringus „Olialia“ mergaičių laikus, kurių dalimi, kaip pati pasakojo I. Voveris, moteris tapo sulaukusi vos 16 metų. Tuo metu mergina turėjo ilgus šviesius plaukus ir galvojo, kad reikia išbandyti šią avantiūrą.

„Man visą gyvenimą patiko išeit iš komforto zonos. Žmonės sakė, kad man pasisekė, bet eini, darai, bandai ir tau vis tiek vieną dieną pasiseks. <...> Aš ėjau dėl pinigų. Norėjau kuo greičiau iš tėvų išsikraustyti. Labai įdomus projektas. Esu jam dėkinga, nes tiek visko pamačiau, pabuvojau. Į visus renginius, parodas važiuodavome. Man tikrai labai patikdavo“, – prisiminusi audringus metus pasakojo I. Voveris.

Tapusi „Olialia“ mergaite moteris prisiminė, kad nors dovanų negaudavo, bet dažnai sulaukdavo įvairiausių kvietimų. Jos visi savaitgaliai būdavo pilnai užimti – vykdavo įvairūs vakarėliai, renginiai ir „Puikusis šou“ su Vytautu Šapranausku.

„Tiek užsidirbdavau, kad 12 klasėje pasiėmiau visus įmanomus mokytojus, galinčius mane paruošti egzaminams. Buvau normaliai pavariusi žemyn“, – juokėsi I. Voveris.

Pinigų klausimas Ievos šeimoje taip pat labai svarbus. Moteris stengiasi išmokyti savo vaikus suprasti jų vertę. Laidos vedėjui ji atskleidė, kad namuose yra žvaigždučių sistema, kurią kartais sulaužo vyras Andrius.

„<...> Stengiuosi mažinti iki minimumo, kad neišlepinčiau. O mano vyras sakė, kad to vaikystėje neturėjo, tai dar kokį džipą, elektrinę formulę padovanoja. Sakau, kad čia ne Kalėdos, ne gimtadienis, bet jis sako, kad čia – vasara.

Manau, kad jie paskui pradės nevertinti. <...> Pas mane ant šaldytuvo yra žvaigždučių sistema, kurioje yra viskas – indai, rūbai, tas, anas. Padarai penkis ir gauni žvaigždutę. Žvaigždutės kaina yra du doleriai, tai susitaupo iki dešimt žvaigždučių. Jie planuoja, ką pirks, skaičiuoja, kada užsidirbs. Jei būna Andrius ir dalinam darbus, tai tiesiog uždeda žvaigždutę. Pas mane sunkiai užsideda tos žvaigždutės“, – apie namuose sugalvotą tvarkymosi sistemą pasakojo I. Voveris.

Nuomonės formuotoja Ieva Voveris su šeima ruošiasi Kalėdoms Čikagoje

Grįžus prie „Olialia“ temos, Ieva sulaukė klausimo, ar šį etapą kartotų. Jos manymu, viskas, kas pas ją gyvenime įvyko, ją padarė tokią, kokia dabar yra.

„Nieko pas mane gyvenime nekeisčiau. Net neįsivaizduoju, ką galėčiau pakeisti, viskas įvyko tobulai“, – šypsodamasi sakė ji.

Laidoje Ieva paprieštaravo žiūrovo teiginiui, kad projekte save pardavinėdavo. Tą akimirką nežinojo kito būdo, kaip greitai ir daug uždirbti pinigų.

„Pamenu į mėnesį uždirbdavau po 5 tūkst. litų. Mano tėvai buvo mokesčių inspektoriai ir uždirbdavo po 1000 litų“, – prisiminė moteris.

Kalbėdama su R. Mackevičiumi apie tai, kad kai kurie projektą laiko seksistiniu ir žeminančiu moteris, Ieva pabrėžė, kad tais laikais buvo visai kitoks pasaulis. Anot jos, tam laikotarpiui projektas buvo tinkamas.

Vis tik svingerių vakarėlius moteris prisimena ne iš linksmosios pusės. Kai kurie jų jai sukeldavo pasišlykštėjimą.

„Nedalyvavau, o buvau užėjusi pasižiūrėti. Įdomiai. <...> Man buvo gal 21 metai. Asmeniškai man labai neskaniai. Atsimenu, kad manęs nesužavėjo. Per daug tų žmonių, jokios romantikos, visiškai ne“, – atvirai laidoje „Nepatogūs klausimai“ sakė I. Voveris.

Apie moters jaunystės nuotykius jos vyras Andrius žino viską, įskaitant ir skaudžiausią jos gyvenimo etapą – narkotikų ir alkoholio vartojimą.

„Aš jam visą gyvenimą būsiu dėkinga, kad mane iš jų ištraukė. Nes kai susipažinome, buvau į juos gerai įsisukusi. Į dieną būdavo po vieną vyno butelį, buvau gerą lygį pasiekusi. <...> Iš narkotikų pagrinde buvo kokainas, bet tik savaitgaliais.

Mokiausi Monako universitete. Nuo pietų visi pasiimdavo vynelio, tai kiekvieną dieną po butelį. Paskui, kai įsidarbinau paplūdimyje, irgi pastoviai buvau ant vynelio. Be jo nebuvo nuotaikos. Galvojau, kad man iš šito šė reikia išbristi. Dirbau daug, bet laimės iš to nebuvo.

Būdavau visa ištinus nuo tų narkotikų, alkoholio. Ir kažkaip klausiu Andriaus: „Ar tu man padėtum išlipti?“ Ir kaip pradžioje buvo sunku... Nuo gėrimo kiekvieną dieną prie visiškai nieko. Ne tai, kad mažinau, bet viską nutraukiau. Bėgdavau iš savo namų, rėkdavau, kas tik nesidarė“, – atvirai prabilo jau ketverius metus negerianti Ieva.

Nuomonės formuotoja sulaukė įdomaus klausimo ir dėl pastaruoju metu kuriamos parodijos apie Viktorijos Siegel gyvenimą. Smalsuolis paklausė, ar garsi moteris jos dar nepadavė į teismą.

„Ne. Tiesiog ta situacija man pasirodė labai linksma ir juokinga. Sukūriau kelis filmukus, iš kurių tiesiog padariau parodiją, kaip daro „Auksinius svogūnus“, „Muzikines kaukes“. Nieko, gink Dieve, prieš Viktoriją ar Lauryną neturiu. <...> Bet visai juokinga. Nuo to smurto iki pasikeitusio instagramo. Juokinga visa situacija, kaip ji pateikta, kaip spauda rašo kiekvieną dieną ir dar tas faktų kalbėjimas“, – pasakojo I. Voveris.

Ieva Voveris / Foto: @picturesbygg

Laidoje „Nepatogūs klausimai“ moteris papasakojo apie nemalonų atsitikimą su liūdnai pagarsėjusiu šarlatanu Karoliu. Prieš kurį laiką Ieva pasinėrė į psichologiją ir sąmoningumą ir savo vyrui ieškojo pagalbos, mat šis, dirbdamas didelėje įmonėje, nuolat bendraudavo su įvairaus būdo žmonėmis.

„Savo emocijų neištaškysi, todėl vis ieškodavau vyro, nes geriau jį suprastų. Tai radau vieną Lietuvoje ir paskui man tas sąmoningumo mokytojas Karolis Dovydas patiko. <...> Buvau pas jį keliuose užsiėmimuose, man labai patiko ir mes su vyru paklausėme daugiau tiesioginių laidų, video. Galvoju, reikia Karolį atsivežti į Ameriką, nes viskas, ką jis šneka, tikrai veikia. Tos juoko praktikos ir t.t. <...>

<...> Kartą mano auklė sako: „Ieva, kas tam susitikime? Kas jį ves?“ Sakiau, kad Karolis. Sakė man nebejuokauti. Mano auklė buvo kieta. Pradėjo faktais sakyti, koks jis nušvitęs, uosto „Bentley“, prašo duoti pasimatuoti laikrodį. Aš tokia: „Aha“. Ir atsiminiau, kad mūsų grupėje buvo merginų. Jos pripasakojo, kad į maistą prideda visokių narkotikų. Tada prasideda – vemi, triedi. Ir jie pateikia, kad čia valosi, kūnas atsiskiria, eina į aukštesnį lygį. Viena moteris pasidarė narkotikų testą ir rado skirtingus narkotikus.

<...> Todėl jam grįžus po renginio, kurį buvau suorganizavusi Čikagoje, pasakiau, kad „noriu, jog išsikraustytum iš mano namų“. O jis: „Kaip čia taip? Tu sakei, kad nieko neklausysi.“ O aš už viską mokėjau ir atšaukiau. Reikėjo ir man tokios pamokos. Išmokė, kad kiekvienoje srityje yra apsišaukėlių“, – atvirai sakė suklydusi I. Voveris.

Savo gyvenimą socialiniuose tinkluose viešinanti moteris sako, kad tokiu būdu parodo, kad realiame gyvenime būna visaip. Užsukus į jos profilį galima rasti ne tik rėkiančius vaikus, parodijas, bet ir santykius su vyru.

„Svarbu priimti vienas kitą, kokie esate, nebandyti pakeisti, daug šnekėti. Tada ne tik šnekėti, bet ir girdėti, ko kitas nori.

<...> Vakar susipykome. Jis grįžo namo ir sako, kad „čia neįmanoma būti, nes per karšta“, sakau: „Žiūrėk, aš esu namie, tavęs nėra, tai pasidarau, kaip man patogu.“ Ir tikėtis, gal jis grįš, kad jam būtų gerai? Tai jei tu nori, kad namai būtų atvėsinti, tu mane informuok ir aš atvėsinsiu“, – apie santykių taisykles kalbėjo I. Voveris.

Laidos „Nepatogūs klausimai“ pabaigoje nuomonės formuotoja išgirdo ir kiek intriguojantį klausimą – dėl kokių priežasčių ji išdavė savo vyrą? Šypsodamasi ji atsakė, kad tai buvo labai įdomi išdavystė.

„Tai buvo santykių pradžioje. Realiai kaip ir draugavau su kitu, ir su Andriumi pradėjau. Tada grįžtu pas tą savo eks. Taip ir buvo – gal tas, o gal tas. <...> Tą akimirką nesupratau, kad gali būti, jog gal Andrius tinkamas variantas. <...> Nesigailiu ir nesižvalgau atgal“, – šypsodamasi laidoje sakė I. Voveris.

Visą pokalbį su I. Voveris galite pamatyti Delfi TV laidoje „Nepatogūs klausimai“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją