„Mano kvalifikacija – paprasta mokytoja. Norint ją pasikelti, reikia daug popieriukų, o manęs viena pavaduotoja labai nemėgo. Yra ir kolegių, kurios praeina nepasisveikinusios, bet aš lieku, nes mano klasė labai gera. Pavyzdžiui, dabar visų vaikų tėvai kartu streikuoja ir neveda vaikų į mokyklą, palaiko mane. O aš streikuoju už geresnę mokytojų ateitį. Aš turiu papildomo darbo, gerai uždirbu, man tai yra kaip hobis šis darbas“, - sako laidos pašnekovė.

Ji pasakojo, kad apie savo pašaukimą jau žinojo dar būdama pradinuke, nes labai žavėjosi savo pradinių klasių mokytoja. O vėliau jos net dirbo drauge vienoje mokykloje.

„Ji man – didžiausias autoritetas. Iki šiol ją kasmet gegužės 18 dieną sveikinu su gimtadieniu“, - sako Veronika.

Socialiniuose tinkluose ji paskyrą susikūrė dėl to, kad norėjo viešai džiaugtis savo profesija. Tuomet kėlė ir savo skelbimus, jog gali papildomai mokyti vaikus. Vėliau prasidėjo mokytojų streikas 2018 metais, karantinas, o vėliau – kelionė į Maldyvus. Veronika atvira – anksčiau ji dirbo nemėgstamą darbą „Hesburger“, o dabar, nors ir uždirba vos 900 eurų, mokytoja dirba su malonumu.

„Čia labai mažai. Bet aš dirbu papildomai. Vidutinė mokytojo alga turėtų būti bent jau 1500 eurų. Faktas, kad tai įmanoma, tereikia, kad teisingai išskirstytų finansus. Ne tik mokytojams, bet ir gydytojams, gaisrininkams“, - sako ji.

Veronika neslepia, kad iš savo vaikų išgirsta ir itin asmeniškų istorijų. Jos būna ne tik geros.

„Skaudžiausia buvo, kai viena mergaitė papasakojo, kad jos tėtis geria, mušą mamą, o tas vaikas viską mato ir sako, kad supranta, jog ji, būdama vos antrokė, jau yra psichologiškai traumuota. Ir aš nieko negaliu padaryti. Galiu pas socialinę darbuotoją nueiti, papasakoti, ir tuomet jau tikrins tėvus, bet galimai aš galiu dar labiau pakenkti tam vaikui“, - pasakoja pašnekovė.

Ji neslepia, jog daug dirba po savo pagrindinio darbo ir individualios lietuvių kalbos bei matematikos pamokos vyksta net sekmadieniais. Tad kur gi ji deda visus uždirbtus pinigus?

„Tai va, Maldyvai, mašinos, kelionės, vestuvės, namas“, - šypsosi moteris.

Dėl to, kad ji drąsiai reiškia savo nuomonę, mokytoja nepatinka ir mokyklos valdžiai.

„Kyla kibirkštėlių, nes viskas turi būti taip, kaip aš noriu, todėl kai kurie net nesisveikina. Bet nenoriu eiti dirbti į privačias mokyklas, nes man nepatinka jų sistema, yra tekę tokioje dirbti padėjėja. Ten kosmosas, ta pati valdžia nežino tiek daug dalykų, kad man net baisu. Pavyzdžiui, vaikas meta kėdę į mokytoją, yra filmuoti įrodymai ir niekas nieko negali padaryti, nes to vaiko tėvai yra advokatai. Taip gal nėra visose privačiose mokyklose, bet pagarba mokytojui yra labai sumažėjusi“, - pasakoja moteris.

Dar viena, kas ją anksčiau žeisdavo – tai melagingi komentarai socialiniuose tinkluose.

„Rašydavo, kad prisidažiusi, prisidariusi operacijų, kad vyras išlaiko, kad esu kažkieno statytinė. Viena supermamytė manęs tiesiog nekentė, atvirai visiems tai sakydavo. Jai nepatikdavo mano nelietuviška pavardė, bet ji prie visų mokytojų kibdavo“, - sakė mokytoja Veronika.

Pasak Rolando Mackevičiaus, daug klausimų Veronika sulaukė apie kelionę į Maldyvus per karantiną, kuomet pamokas vesdavo būtent iš ten.

„Tėvams moksleivių viskas tiko, jie net parašus sudėjo, kad galiu vesti pamokas iš bet kur. Prieš kelionę taip pat atsiklausiau administracijos, ar tikrai iš bet kur galima vesti pamokas, jie sakė taip, galima. Tada mes radome labai nebrangią kelionę į Maldyvus. Ten buvo 4 valandų skirtumas, o aš slėpdavausi viešbučio kambaryje, apsirengusi megztinį, nors būdavo labai karšta. Bet po to mano vyras ir jo draugai įkėlė vaizdo įrašą, iš kurio viskas paaiškėjo. Kai visi sužinojo, kilo nepasitenkinimas. Paskambino, klausė, kur esu, liepė atvykti į darbą. Buvo smagi patirtis“, - prisiminė moteris.

Daugybės priekaištų ji sulaukė ir tuomet, kai paviešino nuotrauką su savo vyru, kurioje buvo pasipuošusi vien maudymosi kostiumėliu.

„Man labai patiko. Aš ten nebuvau nuoga. Graži, seksuali nuotrauka. Aš pirmiausia esu moteris, o tik po to mokytoja“, - įsitikinusi laidos pašnekovė.

Ji sako, kad kelionė į Maldyvus turėjo didžiulės įtakos jos asmeniniam gyvenimui, nes vėliau ten su mylimuoju ji atšoko ir 30 tūkstančių eurų kainavusias vestuves.

„Galėčiau ten gyventi, man ten labai gražu“, - pasakoja Veronika, o vėliau šypsodamasi sako, jog skandaliukai ją traukia ir ji juos traukia taip pat.

Paklausta, kaip sugeba iš mokytojos algos įsigyti prabangų automobilį, žinoma moteris sako kasdien dirbanti nuo 8 iki 20 val.

„Po mokyklos aš grįžtu namo ir dirbu korepetitore. Kai aš grįžtu namo, vyras išvažiuoja į sporto salę, dar kažkur ten. Kartais ant jo testuoju triukus, kuriuos po to pritaikau mokiniams. Vyrams taip pat reikia vis kartoti, kartoti ir kartoti, tuomet jie išgirsta“, - šypsosi Veronika.

Ji džiaugiasi, jog pedagogo darbas jai nedraudžia užsiimti jokia papildoma veikla – ji sukūrė ir pristatė skaitymo korteles, moko vaikus po pamogų, įsteigė elektroninę parduotuvę.
Žiūrovai taip pat laidos herojės teiravosi, ar tiesa, jog jos vyras Simas – turtingas verslininkas, tad moteris mokytojos veikla užsiima tik iš malonumo?

„Tai faktas, dirbu tikrai savo malonumui, o vyras tikrai gerai uždirba. Aš negaminu, jis gamina. Aš esu moteriška, rodau jam meilę, dalinuosi šiluma. Pagiriu jį, ypatingai prie draugų“, - pasakoja Veronika.

Paklausta, ar daug ką atleidžia vyrui vardan gero, aprūpinto gyvenimo, moteris sakė, kad nėra jam ko atleisti.

„Buvo ir taip, kad, pavyzdžiui, šiandien būtent noriu gėlių, o jis atneša rytoj ar po savaitės. Bet čia tokie vyriški perliukai. Kai nėra prie ko prikibti, tai tokie dalykai belieka“, - šypsosi ji.

Paprašyta papasakoti apie prieš pusmetį Maldyvuose vykusias tuoktuves, Veronika teigė, jog tai buvo svajonių vestuvės.

„Aš labai norėjau tuoktis būtent Maldyvuose. Buvo sunkoka viską suplanuoti, nes buvo skurdoka komunikacija, vyras abejojo, ar viskas pavyks, bet galiausiai liko labai patenkintas. Tai buvo pati tobuliausia diena, Lietuvoje mes tokių vestuvių nebūtume padarę. Buvo daug maisto, geras oras, keliavo 23 žmonės. Mes sumokėjom už tėvus, brolius, seseris, už fotografą bei vizažistę, o kiti bilietus pirkosi patys. Vestuvių kaina buvo virš 30 tūkstančių eurų, bet buvo vau. Mes buvome privačioje saloje, kur taip pat buvo tik aptarnaujantis personalas.

Pasisukus temai apie intymesnius dalykus, moteris teigė, kad namuose jiedu su vyru turi ir sekso žaisliukų, pavyzdžiui, antrankių. O jei galėtų užsiimti seksu bet kurioje vietoje, kur tai būtų?

„Reikia pagalvoti, kur to nebuvo... Tiek daug buvo visur, tai sunku pasakyti. Mokykloje gal. Nors jau buvo taip, tai pakartočiau“, - šypsosi ji.

Visas interviu apie šiuolaikinius mokinius, jų motyvaciją, reiklius tėvus, ko iš tiesų trūksta mokytojams, apie bausmes vaikams, apie pažintį su vyru, įspūdingą ir netradicinį pirmą jųdviejų pasimatymą o taip pat – ar jau planuoja savo vaikus – laidoje „Nepatogūs klausimai“. Visą laidos įrašą galite pamatyti straipsnio viršuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)