„Tai, ką aš darau, vadinasi ne „bajeriai“, Rolandai“, - laidos vedėjui Rolandui Mackevičiui pasiteiravus, ar nedemonstruos kokių triukų, sakė pašnekovas.

„Šiandien yra vienas iš tų kartų, kai norėjau atsipalaiduoti. Nes yra Wizardas ir yra Mantas. Šiandien atėjo abudu ir aš juos „perjunginėsiu“, - juokėsi jis.

Jo teigimu, stipriausia žmogaus savybė yra mokėti pasijuokti iš savęs, todėl magas teigė nebijantis nei drąsių klausimų, nei kad jį kas „patrolins“. Mantas įsitikinęs, kad žinomiems žmonėms tai tik į naudą, nes padeda išeiti iš savo burbulo ir grįžti į realybę.

“10 metų būnant Mantu Wizard tave pripratina prie bet kokių patyčių. Aš viską suprantu, esu pramogų žanro atstovas. Ne neurochirurgas, ne filosofijos profesorius. Bet man yra svarbus mano prekinis ženklas, pagarba žmogui, svarbu magiją intelektualiau pateikti. Noriu, kad mano magija ir mano šou nebūtų cirko naftalinas, o kad būtų šiuolaikinis reginys. O pramoga visada yra šalia kičo ir aš tą suprantu. Yra viena taisyklė. Jei tu kažką kažkam turi įrodinėti – tu jau pralaimėjai. Jei brangiam žmogui turi įrodinėti, kad esi fainas ir vertas meilės – tu jau pralaimėjai. Jei tau reikia per daug stengtis – jau yra negerai“, - sakė M. Wizard.

Paklaustas apie pirmą uždarbį ir pinigus, investuojamus į magijos triukus, Mantas pasakojo, jog pirmas jo atlyginimas siekė 800 litų.

„Aš labai daug investuoju į savo triukus. Tai už tuos pinigus nusipirkau įrangos pasirodymams, mago staliuką. Labai juo didžiavausi, vien surinkinėti jį man buvo didelis džiaugsmas. Man, kaip vaikui, tai buvo labai svarbu. Tuomet buvo 15-16 metų. Tai tuomet tai buvo dideli pinigai, bet po to kelerius metus nieko neuždirbau“, - sakė M. Wizard.

Kalbai pasisukus apie nesėkmes pasirodymų metu, laidos pažnekovas tikino, kad net profesionalo darbe pasitaiko nesėkmių.

„Garsas, šviesos, mikrofonas gali pavesti, girta publika, kuri yra „išskridusi į kosmosą“, o tu turi juos linksminti. Arba yra buvęs vakarėlis, kai vadovas nuo scenos pasakė, kad pusę darbuotojų atleidžia, o dabar, pasitikite – Mantas Wizard su savo pasirodymu! Aš į save kai vedu renginius arba darau šou žiūriu kaip lėktuvo pilotas. Nepaisant nieko, tas lėktuvas turi pakilti, nuskristi ir nusileisti“, - pasakoja Mantas ir sako, kad pinigai jo visiškai nemotyvuoja – gerą šou jis surengs ir už dyką draugams, ir kai mokama labai daug.

Paklaustas, kiek Lietuvoje uždirba geras magas, pašnekovas tikino, kad jis tokį pat profesionalų pasirodymą rengė ir tuomet, kai uždirbdavo penkis kartus mažiau.
„Yra du dalykai, apie kuriuos aš nekalbu: pinigai ir seksas. Tai nėra mano prekiniam ženklui tinkamas dalykas. Magija išmoko gero dalyko – žmonės, kurie per daug apie save šneka, labai greitai gali tapti neįdomiais. Iki galo neišpasakoti dalykai kuria intrigą“, - įsitikinęs magas.

Kitas žiūrovų klausimas buvo apie asmeninį gyvenimą: kodėl Mantas apie jį neatvirauja?

„Aš išmokau gerai atskirti, kur mano sceninis aš, o koks esu už scenos. Nes šou versle tai yra tragedija susitapatinti. Negali būti primadona ir scenoje, ir gyvenime. Aš šiaip esu ramus, kur kas mažiau šnekantis, kuklus, kartais pakankamai savikritiškas... Mane labai domina gilūs dalykai. Galiu blevyzgoti scenoje, bet namie skaityti sunkias filosofines knygas. Man labai patinka leisti laiką vienam. Tik tada pailsiu ir atsigaunu. Vieną dieną per savaitę turiu išeiginę, kurią leidžiu namie su pižama, filmu“, - atviravo Mantas Wizard.

Žinomas vyras laidoje prisipažino ir apie tamsius gyvenimo periodus. Vienas jų buvo pandemijai atėjus, nes užklupo nežinomybė, o jis visuomet yra įpratęs turėti planą B. Taip pat jis įsitikinęs, kad surengti šventę kitam yra be galo sunkus darbas.

„Tikrasis iliuzijos metas yra ne magija, o socialiniai tinklai. Gyvenime gali būti viskas atvirkščiai nei tan. Tą pamoką aš jau išmokau“, - sako laidos svečias.

Neseniai Mantas dalyvavo internetinėje „roastų“ laidoje, kur kiti humoristai laidė juokelius apie jo asmenybę. Dažnai buvo paliečiama ir homoseksualumo tema. Ką garsusis magas sako apie tai, ar jo neįžeidė?

„Reagavau normaliai, aš jau žinojau, kuriuo keliu jie eis ir ką bandys. Ten tu kuri tam tikrą žmogaus parodiją, šaržą. Beveik visi šou versle dirbantys vyrai sulaukia klausimų apie homoseksualumą. Kitas dalykas – aš leidžiu jiems juoktis iš bet kokių savo savybių. Trečia, aš žinau, kaip aš atrodau. Mano kostiumai blizgantys, tai taip atrodo mūsų mačo visuomenėje. Tai aš nematau tame problemos“, - teigė magas ir neslėpė, kad jo širdis šiuo metu laisva, todėl visą meilę skiria darbui.

Apie pagarbą profesijai ir tuos, kurie išduoda magų triukų paslaptis už alaus bokalą, kas būna, kai triukas pasisuka netikėta linkme arba nepavyksta, apie keisčiausią vietą, kurioje teko rengti pasirodymą – laidoje „Nepatogūs klausimai“, kurios įrašą galite pamatyti straipsnio viršuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)