Vienintelis tokio dydžio kantri muzikos festivalis Rytų Europoje kiekvienais metais sulaukia apie 20 tūkstančių žiūrovų. Kantri muzikos gerbėjai atvyko net iš Latvijos, Baltarusijos, Olandijos, Lenkijos ir kitų šalių. Iš Vilniaus juos nemokamai atvežė specialus "Utenos alaus" traukinio vagonas.

Antri Naujieji metai

Renginį pradėjo įspūdinga džipų virtinė, kuri apvažiavusi Visagino gatves nuriedėjo į stadioną, kur vyko festivalis. Visagine šis festivalis yra viena didžiausių metų švenčių. Jos visaginiečiai laukia kaip Naujųjų metų: "Visagino Country" yra Naujieji metai vasarą. Mes šios šventės labai laukiame ištisus metus", - džiaugėsi septyniolikametis Jurijus.

Tik temstant pradėję rinktis žiūrovai koncerto metu audringai šėlo ir linksminosi džiaugdamiesi gera muzika. Didelį įspūdį žiūrovams padarė iš Rusijos atvykusi kantri grupė "Kukurūza". Ji išjudino ir santūriausius kantri gerbėjus. Visų lauktas amerikietis George'as Hamiltonas V neapvylė bei savo programa stebino ir kitus atlikėjus.

"Visagino Country" festivalio prezidentė Elena Čekienė teigė, kad jai renginyje svarbiausia žiūrovų nuotaika. Čekienės nuomone, įsimintiniausi buvo 1993 ir 1997 metų kantri muzikos festivaliai. "1993iaisiais buvo vienas didžiausių festivalių, o 1997-ųjų renginys įsiminė muzikos žvaigždėmis iš Amerikos", - prisiminė festivalio prezidentė.

Užstrigo lifte

Per renginį "Visagino Country" festivalio šerifu tituluotas Virgis Stakėnas paklaustas, ar šių metų renginys yra geresnis nei pernai, sakė: "Jis yra kitoks. Kiti atlikėjai, kitokios nuotaikos". Stakėnas prasitarė, kad kitai, jubiliejinei, šventei yra kviečiami ankstesnių festivalių geriausi atlikėjai.

Naujam šerifui šis renginys nepraėjo be nuotykių. Pirmą festivalio dieną, šeštadienį, Stakėnas su dar trimis grupės "Jonis" muzikantais užstrigo viešbučio lifte. "Festivalis galėjo neprasidėti dėl to, kad aš buvau užstrigęs. Tačiau galiausiai supykęs su vienu "Jonio" muzikantu šiaip taip pravėriau duris", - nuotykį prisiminė Stakėnas, tą vakarą dovanų gavęs naują, jau septynioliktą jo kolekcijoje skrybėlę.