Per 70 valandų kokybiško kultūrinio vyksmo siūlanti „Audros“ jaunimo veiklų programa šiais metais miestą tyrinėti kviečia kaip minčių, idėjų ir bendruomenių salas. Tradicija tapusius naktines perklausas ar Pusės dainos festivalį, performansus ir koncertus papildys ir malonūs siurprizai – pavyzdžiui, tarmiškai uždainuosiantys chorai, duris atversiančios tolimos reivo erdvės ekskursijų metu ar tik vieną dieną veiksianti tarpukario kavinė, rašoma pranešime spaudai.

 

Renginio organizatoriai neslepia, kad itin didelis dėmesys šių metų programoje buvo skiriamas unikalių erdvių paieškai. „Performansui kviesime užsukti į Lietuvos banką, paskanauti tarpukario desertų – į Žaliakalnio funikulierių ir jo prieigas, naktinę tapybą įgyvendinsime Kauko laiptų baseine, kviesime keliauti į ekskursijas po šimtametes reivų vietas ar žvilgtelėti į Ąžuolyno bibliotekos knygų saugyklos bokštą. Tai – būdas ne tik tyrinėti fizines ar numanomas miesto erdves, bet ir jas prisijaukinti“, – pasakoja VšĮ „Kylantis Kaunas“ programos vadovė Austėja Jociūtė.

 

Gėda, kava, madų šou ir naktinės perklausos po žvaigždėtu dangumi

 

Programoje – jau klasika tapęs „Audros“ festivalio ženklas – „Nepatogaus kino“ kuruojamos naktinės perklausos M. Žilinsko galerijos prieigose. Po žvaigždėtu dangumi, iš „silent disco“ ausinių, birželio 6–7 d. ramiai ir lengvai vėl liesis unikalios pasaulio žmonių istorijos. 

 

Ištikimiausi „Audros“ gerbėjai šiais metais ir vėl rinksis Pusės dainos festivalyje, kurį sušildys atlikėjai iš Klaipėdos –Morre ir yyori. PDF – kasmetinis koncertas–konkursas, kviečiantis ant scenos pasirodyti internetinės muzikos atlikėjus, kuriems dar nėra tekę išbandyti tikros scenos. Būtent čia pirmą kartą pasirodė šiandien jau puikiai žinoma atlikėjai Dj nevykele. Kokios naujos žvaigždės sužibės Lietuvos muzikinėje padangėje sužinoti bus galima jau birželio 7 d., Jonavos g. 3 esančioje vidinėje stovėjimo aikštelėje.

 

Šią vasarą netrūks naujienų – specialiai „Audros“ festivaliui kuriamas audiovizualinis performansas „OvertoNE“. Birželio 7 d. Lietuvos banko Kauno skyriuje vyksiančio pasirodymo ašis – Lietuvos etnografiniai regionai, jų tradicijos ir papročiai, kuriuos įgarsins erdvėje judantis ir senosiomis tarmėmis uždainuosiantis choras. 

 

Prie festivalio pirmą kartą jungiasi ir Ąžuolyno biblioteka. Birželio 7 d., K. Donelaičio g. 8 esančiame bibliotekos kiemelyje, lankytojai bus kviečiami peržengti gėdos slenksčius ir į šį pojūtį pažvelgti per istorinę, sociologinę bei psichologinę perspektyvas, o renginio pabaigoje ištrypti jausmus su alternatyvaus roko grupe „Gėda“.  Ąžuolyno biblioteka siūlys užsukti ir į atsinaujinusį bibliotekos padalinį Radastų g. 2, kur pasitiks ekskursijos po lankytojams įprastai neprieinamą knygų saugyklos bokštą. Ne mažiau įdomus vyksmas lauks ir ant žemės – tvarią madą kuriančių kūrėjų madų šou įsikurs ant bibliotekos laiptų. 

 

Birželio 5–9 d. laukia ir daugiau veiklų: Kauno funikulieriuje susitiks baristos, kavos mėgėjai ir istoriniai kavinių darbuotojai. Dar daugiau unikalių miesto vietų aprodys įvairių ekskursijų gidai, žadantys trumpam atversti Kauno naktinio gyvenimo istorijos puslapius ar užsukti į  Prekybos, pramonės ir amatų rūmus. Meninės instaliacijos, veiklos ir dirbtuvės taip pat lauks Kauno menininkų namų kiemelyje, Lietuvos švietimo muziejaus kiemelyje, Ąžuolyne, naktiniame klube „Lizdas“ ar net ant Vytauto parko laiptų.