Italija ir Juodkalnija šiame konkurse dalyvavo pirmą kartą. Savo šaliai atstovauti jaunosios kartos talentą į Maltą taip pat siuntė San Marinas, Gruzija, Bulgarija, Armėnija, Nuderlandai, Malta, Kipras, Rusija, Ukraina, Švedija, Slovėnija, Baltarusija, Serbija.

Dešimt šalių konkurse dalyvauti atsisakė. Tarp jų ir Lietuva bei Latvija, Austrija, Belgija, Čekija, Danija, Islandija, Jungtinė Karalystė, Makedonija ir Norvegija.

Po šeštadienį Maltoje įvykusio konkurso finalo paaiškėjo, kad vaikų "Eurovizijos" nugalėtoju tapo Italijai atstovavęs Vincenzo Cantiello su daina "Tu Primo Grande Amore". Jis dainavo apie pirmąją meilę, kurią skiria visoms merginoms. 

Iš Sant Arpino kilęs14-metis vaikinas po finalo tikino nesitikėjęs savo šaliai iškovoti pergalę. Kalbėdamas apie ateities planus, Vincenzo sakė norintis įrašyti šį kūrinį anglų kalba, kad galėtų ją atlikti dar platesnei auditorijai.

Konkurso akimirkos - DELFI galerijoje:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)