Penkiuose didžiuosiuose Lietuvos miestuose – Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Panevėžyje bei Šiauliuose – vyksiančiuose koncertuose skambės amžinai gyvos Stasio Povilaičio, Vytauto Kernagio, „Hiperbolės“, Teisučio Makačino, Danutės Neimontaitės, „Karališkos erdvės“ ir kitos legendinės lietuviškos dainos kartu su nuotaikingomis istorijomis, rašoma pranešime spaudai.

Aktorius ir įvairių muzikinių projektų dalyvis Simonas Storpirštis, paklaustas apie jam asmeniškai svarbiausią „Muzikos kelionė laiku“ kūrinį, nedvejodamas išskyrė „Liūte neliūdėk“, kurią 1987 metais sukūrė Žilvinas Žvagulis.

„Aš augau ir visą gyvenimą gyvenau Vilniaus senamiestyje. Čia kiekvienas praėjimas buvo ištyrinėtas, kiekviena „broma“ buvo mano slėptuvė, o kiekvienas kiemas – savas. Kai pirmą kartą pamačiau „Liūte neliūdėk“ dainos klipą, viskas jame buvo labai artima – ne kartą ėjau tais pačiais takais. Kiemas, kuriame ant fontano Žvagulis šoka su lėlėmis, galima sakyti, buvo mano darželis – ten būdamas mažas leisdavau dienas, kol tėtis repetuodavo Jaunimo teatre. O dar tie vakarietiški ir nelietuviškai nesantūrūs šokio judesiai… Tada galvojau, kad niekas daugiau nemoka taip šokti“, – stebisi Simonas ir priduria, jog po studijų pakviestas prisijungti prie Jaunimo teatro dar ilgai lankėsi tame pačiame kieme.

Dainininkė Liepa Mondeikatė, besiruošdama „Muzikos kelionė laiku“ koncertų serijai, tikina, jog ji – tikra ir užkietėjusi legendinės grupės „Hiperbolė“ gerbėja, o vaikystėje grupės dainos atlikėjos namuose skambėdavo nuolatos.

„Jos skambėdavo mūsų šeimos automobilyje, žaliame Žigulyje, kai vykdavome atostogauti į kaimą su šeima, skambėdavo per visas šventes ar draugų susibūrimus. „Hiperbolės“ dainos buvo lyg šeimos narys, kuris visada ir visose gyvenimo akimirkose buvo kartu. Tad kai vieną dieną sulaukiau skambučio iš „Hiperbolės“ nario Viktoro Prapo ir jo klausimo, ar nenorėčiau kartu sudainuoti vieno iš „Hiperbolės“ hitų „Laužai“, nutirpo ne tik galūnės, bet ir liežuvis. Po kelių minučių trukusio veblenimo, kurį sukėlė šokas išgirdus Viktoro balsą ir tuo labiau jo pasiūlymą, nedvejodama sutikau – apie tokią progą net sapnuoti nesapnavau“, – pasakoja Liepa. Taip gimė judviejų duetas ir visiškai naujai suskambusi legendinė daina „Laužai“, o atlikėja džiaugiasi turėdama prisiliesti prie istorinės, legendinės ir nepamirštamos „Hiperbolės“ muzikos.

Tuo tarpu Justinas Lapatinskas „Muzikos kelionė laiku“ projekte labiausiai laukia susitikimo su Stasio Povilaičio daina „Pavasaris gimtinėje“.

Stasys Povilaitis buvo mano tėvų kartos mylimiausias atlikėjas, todėl jo atliekami kūriniai man puikiai pažįstami nuo mažų dienų. Kūrinys „Pavasaris gimtinėje“ atspindi Lietuvą, jos ramų gyvenimo būdą, tad su nekantrumu laukiu šio nusikėlimo į praeitį ir jos istorijas“, – sako Justinas.

Koncertai „Muzikos kelionė laiku“ vyks lapkričio 13 d. Vilniuje, Šv. Kotrynos bažnyčioje, lapkričio 23 d. Šiauliuose, kultūros centre, lapkričio 29 d. Panevėžyje, bendruomenių rūmuose, gruodžio 17 d. Klaipėdoje, koncertų salėje, gruodžio 31 d. Kaune, “Girstučio” kultūros centre.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją