Skirtingai nei praėjusiais kartais, kai būdavo renkami muzikantų šešetukai, o vėliau skelbiami finaliniai trejetukai, šiemet bus skelbiami tik penketukai. Nominacijų laimėtojai paaiškės tik per apdovanojimus. Nominantų penketukai bus paskelbti gruodžio 5 dieną vieno renginio metu.

Šiais metais bus dar kelios naujovės pačiuose apdovanojimuose. Metų roko ir Metų alternatyvos nominacijos susitraukė iki bendros nominacijos.

„Muzikos apdovanojimai kasmet negali būti tokie patys. Muzikinė rinka yra gyvas pulsuojantis organizmas ir kiekvienais metais mes atsižvelgiame į pokyčius bei pagal juos keičiame nominacijas“, - sakė vienas M.A.M.A. Rengėjų Saulius Urbonavičius-Samas.

Ryškiausiems šalies muzikantams bus įteikta keturiolika statulėlių: Metų albumo, Metų atlikėjo ir atlikėjos, Metų grupės, Metų proveržio, prodiuserio, vaizdo klipo, elektronikos, hip-hopo, roko/alternatyvos, pop kategorijose. Savo geriausius ir skambiausius išrinks ir LATGA-A bei AGATA. Speciali M.A.M.A. statulėlė bus įteikta už nuopelnus Lietuvos muzikai.

Šiais metais M.A.M.A. rengėjai su TV3 televizija pasirašė sutartį trejiems metams. Tačiau šiemet apdovanojimus transliuos nebe du, bet vienas televizijos kanalas.

„M.A.M.A. pakrutino Lietuvos muzikinę rinką. Šiais metais buvo išleista daugiau nei pusšimtis albumų ir singlų. Apie tai, kad muzikantai sujudo, galima spręsti ir iš to, kaip mūsų šalies atlikėjų koncertai užpildo didžiąsias Lietuvos arenas“, - džiaugėsi Martynas Tyla.

„Šie apdovanojimai yra reikšmingiausias Lietuvos muzikinis įvykis ir mes įrodėme, kad Lietuvos atlikėjai scenoje gali atrodyti ne prasčiau už Rihaną“, - neabejoja renginio prodiuseris S. Urbonavičius-Samas.

Renginio vedėjai, kaip ir dauguma apdovanojimuose koncertuosiančių atlikėjų, kol kas laikomi paslaptyje. Tačiau kelios pavardės ir pavadinimai vis dėlto buvo paminėti. Tarp jų - „Antis“, „Biplan“, „Electronic I“. Nebus pamirštas ir „Foje“ bei Andriaus Mamontovo 30-metis.

Organizatoriai tikino, kad scenoje netrūks ne tik vyriškų grupių, bet ir merginų. „Šiais metais albumus išleido Alina Orlova, Giedrė, Ieva Narkutė“, - vardijo S. Urbonavičius.

Spaudos konferencijos akimirkos - DELFI nuotraukų galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)