„Naujųjų metų vakarą LNK televizija parodė Džordanos Butkutės koncertą „Nesudeginta ant laužo“. Nustebino koncerto pabaigoje prabėgusiuose titruose užrašas ties daina „Būki mano Džordža“. Jis bylojo, kad šio kūrinio muzikos ir žodžių autorius, neva, yra pati dainininkė. Tai mane gerokai nustebino, nes puikiai žinau, kad ši daina priklauso prieš kelias savaites Lietuvoje koncertavusiai garsiai britų atlikėjai Suzi Quatro“, – rašė DELFI skaitytojas Justinas.
Suzi Quatro koncertas

„Pagalvojau, gal šis netikslumas paprasčiausia koncerto rengėjų techninė klaida. Tačiau, kitą dieną susiradęs kažkada seniai išleistą Džordanos kasetę, ant jos išvydau dar labiau nustebinusią informaciją – dainos muzikos ir žodžių autoriais, be pačios Džordanos Butkutės, nurodyti ir jos grupės nariai, - stebėjosi Dž. Butkutės ir S. Quatro gerbėjas. – Na, dėl lietuviškų dainos žodžių autorystės nesiginčiju – galbūt juos sukūrė pati Džordana, tačiau jei kalbėti apie dainos muzikinę pusę, tai neginčijamai akivaizdu, kad ši daina, kurios tikrasis pavadinimas „Two Miles Out Of Georgia“, buvo įrašyta į 1982 metais išleistą Suzi Quatro albumą „Main Attraction“ (kūrinio autorius – buvęs jos grupės klavišininkas Chris Andrews). Beje, ši daina Suzi Quatro repertuare, ko gero, vienintelė, kurią dainininkė atliko nebūdingu ir jai visai svetimu „country“ muzikos stiliumi.“

S. Quatro kūrinys „Two Miles Out Of Georgia“:

Dž. Butkutės kūrinys „Būki mano Džordža“:

„Manyčiau, šis skandalingas faktas tikrai nepuošia vienos populiariausių ir pilnas arenas klausytojų surenkančios Lietuvos atlikėjos. Savintis svetimo kūrinio autorystę yra tiesiog negražu ir negarbinga. Atliekant taip vadinamus „koverius“, būtina nurodyti tikruosius kūrinio autorius. Taip daroma visose civilizuotose pasaulio šalyse“, - įsitikinęs DELFI skaitytojas.

Naujienų portalui susisiekus su Dž. Butkutės sutuoktiniu ir vadybininku Elegijumi Strasevičiumi, šis pirmiausiai norėjo išklausyti minėtąjį S. Quatro kūrinį.
Džordanos Butkutės koncertas

„Taip, „Džordža“ neabejotinai būtų koveris dainos „Two Miles Out Of Georgia“. Abejonių kaip ir nekyla, bet kadangi abi dainos pakankamai senos (tiek vienai, tiek kitai dainai virš 30 metų), tai be abejonės galėjo atsirasti netikslumų ir įvardinant titruose muzikos autorių. Beje, nematau čia jokio skandalingo fakto. Elementarus netikslumas“, - situaciją pakomentavo Dž. Butkutės vyras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (408)