Ramūnai, kuo šis koncertas bus kitoks nei prieš tai buvę?

Pirmiausia, šiame koncerte mano muzika atgims tarsi iš naujo. Ji skambės taip, kaip niekada dar neskambėjo. Man pavyko suburti žmones – nepaprastus muzikantus bei atlikėjus, kurie turi stiprią vidinę energiją, kūrybinę fantaziją, puikų muzikinį skonį ir patirtį. Tai paskatino į repertuarą įtraukti ir tas dainas, kurios iki tol nebuvo atliekamos mano koncertuose.

Na ir pagaliau styginių kvartetas! Tai tikrai ne dėl mados. Mano lyriškoms baladėms tai tiesiog būtina!

Koncertui kuriamas ir ypatingas apšvietimas, taip pat video vizualizacijos. Tai bus tarsi muzikinė kelionė laiku, paliečianti giliausius jausmus ir emocijas.

Šiuo metu muzikinėje Lietuvos rinkoje iš tiesų nemaža konkurencija. Atlikėjai vienas per kitą vilioja į savo grandiozinius koncertus. Ką apie tai manai? Kaip tau pavyksta surasti savo klausytoją, išsiskirti šioje terpėje?

Ramūnas Difartas su grupe

Kuriu muziką, kuri liejasi iš širdies. Kuriu taip, kaip jaučiu. Jeigu ieškoti klausytojo, vadinasi turi pataikauti kažkokiems madingiems stereotipams, stiliui, skoniui. Šios nuostatos aš nesilaikau ir pigaus populiarumo nesivaikau.Vadinasi visoje šioje muzikinėje terpėje esu kaip ir nekonkurencingas. Galbūt tai ir yra mano išskirtinumas…(šypsosi)

Manau, kad mano klausytojas – tai žmogus, jautrus muzikai, pakankamai išprusęs muzikiniuose stiliuose, mėgstantis gyvą garsą, gerą atlikimą.

Papasakok apie savo kūrybą. Kokios tavo dabartinės dainos? Kokie muzikiniai planai ateičiai?

Mano muzika labai įvairiapusiška – ji gali būti svajinga, ekspresyvi, pozityvi ar mąstanti. Kurdamas stengiuosi, kad ir dainų tekstai turėtų prasmę, neštų žmogui kažkokią žinutę.

Mano kūryboje persipina ir įvairūs muzikiniai stiliai. Muzikoje visuomet norisi truputį pakilti virš realybės. Kiekvienoje savo dainoje ieškau kažko nekasdieniško – galbūt tai įdomi harmonija, galbūt muzikinė linija ar tekstas.

Kalbant apie ateities planus, aš labai tikiuosi, kad šią programą man pavyks įrašyti įrašų studijoje Latvijoje ir po ilgos pertraukos vėl galėsiu nudžiuginti savo naująja kompaktine plokštele. Taip pat po naujų metų planuojame koncertus ir kituose Lietuvos miestuose.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)