Didžiuosiuose festivalio koncertuose penktadienį ir šeštadienį debiutuos kantri muzikantai iš festivalyje dar neviešėjusių Europos šalių - Liuksemburgo ir Prancūzijoje, taip pat savo sugebėjimus demonstruos po dvi Vokietijos ir JAV grupes, Lenkijos, Kanados, Jungtinės Karalystės, Norvegijos ir Rusijos kantri muzikos atlikėjai. Ypač ryški kantri stiliaus žvaigždė Lonstar su savo grupe atvyksta iš Lenkijos, o abi Vokietijos grupės neužleidžia pozicijų šios šalies kantri grupių dešimtuke. Kantri muzikos tėvynei - Jungtinėms Amerikos Valstijoms - atstovaus Tracie Lynn (Treisė Lin) bei kantri roko grupė "The Ranchhands". Susirinkusieji taip pat išgirs popkantri stiliaus dainininkę iš Kanados Lisą Hewitt (Hjuit).

Lietuvai šįmet atstovaus festivalio signataras Virgis Stakėnas, publikos ypač laukiamas šiauliečių "Jonis". Specialią populiariosios kantri muzikos programą parengė legendinis "Vairas", Julija ir "Four Fun" bei vienintelė didžiuosiuose koncertuose pasirodysianti jaunųjų klaipėdiečių grupė "Viksva".

Kiti jaunieji Lietuvos kantristai turės progos pasirodyti pirmąją festivalio dieną, išimtinai skirtą kantri muzikos viltims. Pasak E. Čekienės, šįmet festivalio atrankoje dalyvavo net 19 vaikų ir jaunimo kolektyvų, ne tik šokančių, bet ir dainuojančių.

Festivalis išlaikys ankstesnę struktūrą - išliks visaginiečius džiuginąs tradicinis grupių paradas miesto gatvėmis, veiks ir kantri klubų stovykla, pernai sutraukusi apie pusantro šimto šios muzikos gerbėjų, neatsisakyta ir festivalio uždarymo saliutų, atrakcionų.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją