Pasak festivalio „Galapagai / Roko naktys“ prodiuserio Algirdo Barniškio – Blėkos, per dešimt gyvavimo metų festivalis „priglaudė“ daugiau nei 300 savanorių, kurių indėlis buvo neįkainojamas.

„Nepamiršome nei vieno savo savanorio. Labiausiai pasižymėjusius apdovanosime ketvirtadienį vyksiančio koncerto metu – „Lofte“ nepamiršti liks ne tik darbingiausi, geriausiai vadovaujantys savanoriai, bet ir tie, kuriems labiausiai nesisekė. Tikime, kad pastariesiems šiemet vyksiantis jubiliejinis dešimtasis festivalis suteiks galimybę sužibėti“, – šypsojosi „Galapagai / Roko naktys“ prodiuseris Algirdas Barniškis – Blėka.

Anot jo, pirmasis šiemetinio renginių ciklo „Galapagai sako!“ koncertas taps tikra geros muzikos fiesta, priminsianti ankstesnius festivalius ir paruošianti dirvą jubiliejiniam. „Atiduosime duoklę savanoriams, bet be dėmesio ir skirtingų stilių muzikos neliks visi, neabejingi festivalio aurai. Laukiame visų, pasipuošusių festivalio atributika“, – sakė A. Barniškis – Blėka.

Koncerte bus galima išvysti „Galapagų / Roko naktų“ atributus: renginio dekoracijas kurs pernai dirbusi eko scenos komanda, „Lofte“ netrūks net ir pagrindinio vasaros festivalio akcento – palapinių. Renginio metu bus galima laimėti ir kvietimų į festivalį.

Didžiausia pirmojo festivalį „apšildančio“ koncerto žvaigždė – Lietuvos hiphopo pasididžiavimu vadinami „G&G Sindikato” smogikai – bytą suka jau daugiau nei 15 metų. Grupė yra išleidusi penkis albumus, kurie parduoti daugiau nei 50 tūkst. kopijų tiražu.

Roko gerbėjai menų fabrike „Loftas“ ketvirtadienį galės paskutinį kartą išvysti vieną ryškiausių pastarųjų metų lietuviško alternatyvaus roko pažibų – grupę IR iš Vilniaus. 2003 m. susikūrusi grupė jau paskelbė apie sprendimą išsiskirstyti. Neseniai vykusiuose M.A.M.A. apdovanojimuose IR pateko tarp šešių geriausių rokerių, nominuotų „Metų roko grupės/atlikėjo“ kategorijoje.

Lygiai tokios pačios M.A.M.A. nominacijos, tik hiphopo kategorijoje, sulaukė ir dar vieni ketvirtadienį vyksiančio koncerto dalyviai – „Jama & W“. Vienu unikaliausių pastarųjų metų Lietuvos muzikinių reiškinių krikštijama „Jama & W“ savo gerbėjus džiugina unikaliais freestyle pasirodymais, su žiūrovų pagalba gimstančiomis spontaniškomis improvizacijomis. Nė vieno albumo dar neišleidusi grupė pastaruoju metu pasižymi fenomenaliu populiarumu, į savo koncertus surinkdama pilnutėles sales klausytojų.

Pernai rugpjūčio 5-6 d. vykusiame „Galapagų / Roko naktų“ festivalyje apsilankė daugiau nei 6,5 tūkst. žiūrovų, 5 scenose grojo 35 grupės iš 8 valstybių, kurios atliko 32 val. bendros trukmės muzikinę programą, renginyje buvo įrengta per 30 pramogų ir edukacinių erdvių zonų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją