Didžiausia šventės vinis – šeštadienį vyksiantis legendinių pasaulinio garso muzikos grupių „ZZ Top“, „AC/DC“, „ABBA“, „The Beatles“ koncertas „Pasaulio estrados žvaigždžių metamorfozės“. Specialiai susibūrusios, kad nors trumpam galėtų vėl suvirpinti savo gerbėjų širdis neužmirštamais hitais, žvaigždės paruošė programą Panevėžio miesto šventei.

Miesto centre stovės šypsenų vartai, o prie jų šventiniai personažai dalins ilgai išliekančias šypsenas. Šventės kulminacija – įspūdingas fejerverkas ir numatomas siurprizas.

Miesto šventę pradės devintąjį kartą organizuojama tarptautinė paroda-mugė „EXPO Aukštaitija 2004“. Dalyvauti verslo parodoje panoro 119 miesto, visos Lietuvos ir užsienio dalyvių, tarp jų - miestai partneriai iš Švedijos, Vokietijos, Lenkijos, Olandijos, 6 Švedijos verslo įmonės. Parodoje vyraus labai įvairių šakų verslo įmonių atstovai, lankytojams sudaryta nemokama galimybė susipažinti su miesto ir šalies verslo įmonėmis ir jų gaminiais.

Pirmą kartą Lietuvoje pačiame Panevėžio miesto centre veikiančiame fontane vyks putų šou. Visi norintys dalyvauti kviečiami atsinešti putojančių priemonių ir pasiruošti išsimaudyti fontane. Bus siekiama Lietuvos rekordo – daugiausia žmonių fontane. Ne mažiau gražioje ir svarbioje miesto vietoje, Senvagėje, vyks plaukimo varžybos "Crazy Nevėžis", kur netradiciniais plaukimo būdais rungsis visi norintys dalyviai, atsinešę netradicines plaukimo priemones. Varžybų dalyvius linksmins DJ‘ai, šokėjai, breikeriai, go-go merginos.

Klasikos mėgėjams skiriama klasikinės muzikos popietė, kur Panevėžio kamerinio orkestro ir vokalinės grupės „Camerata“ nuotaikinga programa primins geriausius pasaulinės klasikos kūrinius, operečių duetus, 7-8 dešimtmečio nuotaikingus šlagerius iš kino filmų, estrados. Džiazo mėgėjai kviečiami į IV tarptautinį vaikų pop - ir džiazo dainavimo konkursą “Baby Sing - 2004”. Konkurse dalyvaus apie 200 Lietuvos, Latvijos, Estijos, Lenkijos, Rusijos, Moldavijos, Egipto ir kt. užsienio šalių pop ir džiazo jaunųjų solistų, vokalinių ansamblių ir chorų. Festivalio svečiai - Jerry Thomas iš JAV, Linas ir Simona, Neda, „Gin‘Gas“, vokalinė grupė „Capella A“ ir kai kurie buvusių „Baby Sing“ konkursų laureatai. Konkursui rengiamas Panevėžio miesto mokyklų pop chorų masinis choras, kuriame dalyvaus apie 400 moksleivių. Jie atliks popgospelo projektą „Dainuojantis Panevėžys“.

Populiariosios muzikos mėgėjai bus pakviesti stebėti ir ovacijomis vertinti dar niekur nematytoje trijų valandų trukmės, aštraus siužeto, kovą, kurioje populiarūs šalies estrados atlikėjai: Stasys Povilaitis, Džordana, Liveta ir Petras Kazlauskai, Laima Žemaitytė ir kt., rungsis su savo antrininkais. Ringo teisėjas - Cololo. Žiūrovus linksmins svečių grupės - F.Kirkorovas, M. Rasputina, A.Pugačiova, V.Stakėnas, R. Cicinas, B. Dambrauskaitė ir kiti atlikėjai.

Senvagėje veiks muzikinė sala – improvizuota kavinė–restoranas, kuriame koncertuos miesto populiarios muzikos grupės ir atlikėjai.

Folkloro gerbėjams prie Bendruomenių rūmų bus pastatytas senovinis miestelis, kuriame virs XIV – XIX a. gyvenimas – ruošiamas maistas (kepama duona ir blynai, verdama košė, plikoma vaistažolių arbata, daromas alus ir kt.), demonstruojami senovės amatai (drožimas iš tošies ir medžio, vytelių pynimas, medžioklės ginklų gaminimas ir kt.), veiks to meto atrakcionai, žaidimai, deginami laužai. Rengiamas parodomasis viduramžių karžygių kovos turnyras su viduramžių apranga, ginklais.

Tris dienas truksiančioje tautodailininkų mugėje, kaip visada, bus gausu tradicinių keramikos, pintų, megztų, medžio ir kalvystės dirbinių, paveikslų ir įvairiausių suvenyrų, gros gatvės muzikantai.

Muzikinėje saloje Senvagėje vyks įvairūs teminiai vakarai. Nemažai šventės dalyvių daliai tikriausiai prisiminimus sukels įrengtas milicijos postas, kuriame visus norinčius patekti į salą tikrins Balasto kontrolė. Planuojamas ir blondinių vakarėlis, kurio pokalbiuose, anekdotuose ir šmaikščiuose prisiminimuose apie blondines galės dalyvauti visi norintys - paneigti ar patvirtinti vyraujantį blondinių stereotipą.

Šiemet kaip niekada daug renginių vaikams – vaikų šalyje veiks atrakcionų parkas ir daugybė linksmųjų žaidimų, Teletabių pramoginiame miestelyje vaikus linksmins tikri teletabiai, mažųjų žvaigždžių estradoje koncertuos Flintas, „Crazy Friends“, „Lašeliukai“.

Kaip visada aktyvūs kariškiai parengė savo programą. Kadangi šiemet pirmus metus esame NATO, mieste bus įrengtas kariškas miestelis, kuriame bus pastatyti tikri įtvirtinimo postai, demonstruojama ginkluotė, ekipiruotė, veiks šaudykla, vyks parodomoji programa su šunimis, svečiai vaišinami kareiviška koše.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją