Pasaulis „Phoenix“ pirmą kartą išgirdo prieš 13 metų – pasirodė debiutinis grupės darbas „United“. Daina iš jo „Too Young“ buvo atrinkta į kultinės juostos „Pasiklydę vertime“ garso takelį. Kitas studijinis albumas „Alphabetical“ išskirtinis didelės sėkmės sulaukusiomis dainoms „Everything is Everything“ ir „Run Run Run“. Vėliau sekė gyvo garso albumas ir dar vienas darbas studijoje „It‘s Never Been Like That“. Būtent šis darbas prancūzams pelnė „Grammy“ statulėlę, kritikų pripažinimą ir puikius ketvirtojo albumo „Wolfgang Amadeus Phoenix“ pardavimus.

Penktasis ir naujausias grupės albumas „Bankrupt!“ pasirodė po ketverių metų pertraukos. Jo skambesys primena pirmuosius „Phoenix“ darbus. Prie jo įrašų dirbo tie patys žmonės – Thomas Marsas, Laurentas Branco Brancowithzas, Christianas Mazzalai, Deckas d‘Arcy, tačiau groja jie nevien savo įprastais muzikos instrumentais. Albumas įrašytas Paryžiuje, Monmartre. Neapsieta be šampano.

2010 metų pabaigoje grupė pradėjo dirbti „Oscilloscope Laboratories“, kur daug eksperimentavo su garsu ir spalva. Per tris mėnesius „Phoenix“ labai išsiilgo Prancūzijos. Laurentas Brancowitzas prisimena, jog nostalgija gimtinei apėmė pažiūrėjus filmą, kuriame buvo rodoma Sena ir Eiffelio bokštas. „Užplūdo stiprios emocijos, pajutau, jog taip neturi būti. Mylėjau Prancūziją kaip koks svetimšalis“, - sako muzikantas. Visi grupės nariai teigia įkvėpimo kūrybai besisemiantys iš praeities, jaunų dienų.  

Lenkijoje „Phoenix“ lankysis liepos 5-ąją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)