„Su dideliu džiaugsmu ir pasididžiavimu pranešame, kad 2014 metų liepos 3-ąją festivalyje „Open`er“ Gdynėje koncertuos grupė „Pearl Jam“, tapsianti pagrindiniu mūsų svečiu“, - savo tinklalapyje rašo festivalio organizatoriai.

„Pearl Jam“ paskelbė, kad 2014 metų birželio – liepos mėnesiais leisis į gastroles po Europą, kurių metu surengs 11 koncertų. Grupės vasaros turas prasidės birželio 16-ąją Amsterdame ir baigsis liepos 11 dieną Didžiosios Britanijos Milton Keinso mieste. Gastrolių metu grupė pasirodys dviejuose festivaliuose. Vienas iš jų bus „Open`er“.

2013 metų spalio 15 dieną „Pearl Jam“ Jungtinėse Valstijose išleido nekantriai lauktą 10-ąjį studijinį albumą „Lightning Bolt“. Tarptautiniu mastu albumas pasirodė spalio 14-ąją, jį platina „Universal Music Group International“. „Lightning Bolt“, prodiusuotas Brendano O’Brieno, yra pirmasis „Pearl Jam“ studijinis albumas po didžiulio pripažinimo sulaukusio albumo „Backspacer“, pasirodžiusio 2009 metų rugsėjį.

„Lightning Bolt“ „Billboard Top 200“ sąraše debiutavo pirmoje vietoje bei užėmė pirmąją poziciją „iTunes“ muzikos sąrašuose daugiau kaip 50-yje šalių.

1991 metais pasirodęs debiutinis „Pearl Jam“ albumas „Ten“ išsviedė šią Sietlo grupę į muzikos žvaigždyną. Išleidusi dešimt studijinių albumų, surengusi šimtus gyvų pasirodymų scenoje ir vėliau išleidusi šimtus oficialių gyvo garso koncertų įrašų, ši grupė tebėra pripažįstama kritikų ir komerciškai sėkminga – visame pasaulyje parduota daugiau kaip 60 mln. jos albumų kopijų.

Per pastaruosius 22 metus „Pearl Jam“ išsaugojo tvirtą poziciją roko pasaulyje. Tai padaryti padėjo tiek ištikimybė savo socialiniams bei politiniams principams ir nepaliaujamas eksperimentavimas, tiek nuolatinis jos kūrinių skambėjimas per roko radiją ir gerai perkami albumai.

2011 metais „Pearl Jam“ savo 20 metų jubiliejaus proga buvo išvykusi į gastroles po Kanadą, Pietų Ameriką, Centrinę Ameriką ir Meksiką. Šios sukakties proga grupė taip pat išleido filmą „Pearl Jam Twenty“, jį lydinčią knygą ir garso takelį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)