Turas, kurio koncertai taip pat įvyks arenose Kaune, Panevėžyje, Klaipėdoje ir Šiauliuose yra skirtas paminėti pernai įvykusiam grupės susikūrimo 20-mečio jubiliejui.

Viena romantiškiausių Lietuvos muzikos grupių laikomas Alano Chošnau ir Aro Vėberio duetas sugrįžimo koncertą surengė per Šv. Valentino dieną.

Visiems įsimylėjusiems, mylintiems, jausmingiems, aistringiems ar dar tik ieškantiems savo meilės! Visiems žmonėms! Kuo šilčiausi sveikinimai Valentino dienos proga! Lai Jūsų širdys plaka dar stipriau! Mylėkite ir būkite mylimi! Ir niekada nenustokite šypsotis, net tada kai norisi verkti. Nes niekada negali žinoti, kas gali įsimylėti Tavo šypseną...“, – šįryt savo „Facebook“ paskyroje gerbėjus sveikino „Naktinių personų“ nariai.

A. Chošnau: labai ilgai laukiau šios akimirkos

Į areną susirinko keli tūkstančiai žiūrovų. Dauguma vietų buvo sėdimos, bet didžiausi gerbėjai būriavosi prie pat scenos, specialiame sektoriuje.

Koncertas prasidėjo šešių muzikantų atliekama instrumentine dainos „Paskendęs miestas“ įžanga, lydima šviesų šou. Alanas su Aru įžengė iš scenos konstrukcijos apačios nusilenkdami
publikai. 

„Labai ilgai laukiau šios akimirkos, kada galėsiu su Aru žengti ant scenos ir pasakyti: „Labas vakaras, Vilniau!“, pasisveikino Alanas ir pradėjo kitą „Naktinių personų“ hitą – dainą „Tiems, kurie mūsų negirdi“.

Žinote, ateina tokia diena, kada pagalvoji, kad viskas, ką kažkada padarei, sukūrei, o tada apleidai... Kad norisi visa tai sugrąžinti į dabar. Čia su jumis kartu „Išsvajotas rytas“. Jis išaušo.“, – kitą grupės kūrinį pristatė Alanas.

Daugelį dainų lydėjo specialiai joms sukurtos vizualizacijos didžiuliuose scenos ekranuose ir Alano šokių žingsneliai tarsi pasiskolinti nuo grupei didelę įtaką padariusios, pernai Vilniuje koncertavusios britų grupės „Depeche Mode“ vokalisto Dave'o Gahano.

Alanas buvo ypač šiltas publikai ir jai dėkojo bene po kiekvienos dainos: „Esame jums be galo dėkingi. Nes be jūsų nebūtų mūsų.“

Prisiminė vaikystę ir grupės istoriją

Savaime nostalgišką vakarą „Naktinių personų“ vokalistas dar labiau sustiprino nuo scenos pasidalindamas prisiminimais: „Gimtasis miestas Vilnius. Čia užaugau. Atsimenu, vaikščiojome su siauromis kelnėmis ir skustais bakenbardais. Dėvėjome žalią-baltą šaliką ir eidavome į futbolo rungtynes. Galvodavome, kokia Lietuva yra nuostabi, vieninga ir nepakartojama. Labai noriu, kad pas jus viskas būtų gerai. Kad jūs būtumėte patys laimingiausi žmonės šioje žemėje.“

Alanas prisiminė ir savo ankstyvus mokyklos laikus: „Kas galėjo pagalvoti, kad viskas taip apsisuks. Kad aštuonių metų berniukas, kuris užaugo čia Lietuvoje, kaip jūs visi, pradėjo eiti į mokyklą ir staiga suprato, ko nori. Ir pradėjo galvoti apie muziką. Nes muzika buvo jo vienintelis pabėgimas nuo realybės.“

O dabar tas berniukas yra čia!“, – sušuko gerbėja iš publikos.

Šiais laikais visi nenori ilgai mąstyti. Viskas paviršutiniška“, – pridėjo Alanas.

Vokalistas taip pat padėkojo instrumentus grupei nupirkusiam mokyklos direktoriui, prisiminė, kad grupė iš pradžių norėjo vadintis „Žalias ledas“, o vėliau susitiko su Aru: „Ir užgimė neįtikėtinas
pavadinimas, kurio 20 metų negali pamiršti.“

Gerbėjai tuo tarpu Alanui įteikė dvi baltas rožes, su prašymu „Vieną perduoti Arui“.

Kaltas ruduo“ sudainavo kartu su gerbėja

Tokia diena, vasario 14-a. Aš labai norėčiau pakviesti bent vieną paną čia ant scenos“, – po vienos iš dainų tarė Alanas.

Vis dar jus myliu“, – jam atsakė į sceną žengusi Dinara prisistačiusi mergina. Kartu su ja Alanas atliko akustinę dainos „Kaltas ruduo“ versiją. Po dainos gerbėja dainininką apkabino, po to nubėgo ir prie Aro.

Pagrindinę koncerto dalį užbaigė bene žaismingiausias grupės kūrinys „Ša la la“. Belaukiant pakartojimo skambėjo specialiai grupės sugrįžimui sukurta saldaus skambesio nauja daina „Ten aukštai“

Į sceną grįžusi grupė taip pat atliko baladę „Kai jausmai užvaldo širdį“. Šimtai žiūrovų lydėjo ją šviečiančiais telefonais, kaip kadaise grupės koncertuose tai darydavo su uždegtais žiebtuvėliais.

Buvo tikrai puiku ir labai gera su jumis. Buvo gera jums dainuoti ir groti. Mes labai daug dirbome, iš visos širdies. Pusę metų. Nes galvojome apie jus. Ačiū jums labai“, – dar kartą publikai padėkojo Alanas ir pristatė paskutinę koncerto dainą – „Debesų laivai“.

Tad plaukime tais laivais. Eikime tuo keliu. Ir eikime iki galo. Nepasiduokime. Su meile, „Naktinės personos“. Čia ir dabar.“

Laukia koncertai dar keturiose
šalies arenose

Pernai rudenį paskelbtą sprendimą vėl sugrįžti į sceną grupės nariai motyvavo tuo, jog pastaraisiais metais suintensyvėjo jų tarpusavio ryšys, be to, juos nuolat pasiekdavo gerbėjų laiškai su prašymais tęsti muzikinę veiklą.

Šio koncertinio turo proga grupė taip pat naujai perleido savo 1995-ųjų metų albumą „Tiems, kurie mūsų negirdi“. Lig tol tik kasetės formatu išleistas įrašas dabar yra prieinamas ir kompaktinio disko
pavidalu.

Nuo 1992-ųjų iki 2002-ųjų kūrusios „Naktinės personos“ įėjo į šalies muzikos istoriją kaip viena populiariausių to meto grupių. Jie išleido 7 studijinius albumus, laimėjo po keletą „Radiocentro“ ir „Bravo“ apdovanojimų, sukūrė hitais tapusias dainas „Kaltas ruduo“, „Kelyje“, „Sukasi ratu“ ir daugelį kitų. Grupės koncerte 1998 m. Vingio parke apsilankė 30 tūkst. žmonių.

Dėl tolesnės „Naktinių personų“ ateities grupės nariai kol kas nėra apsisprendę.

Koncerto akimirkos - DELFI nuotraukų galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (176)