A. Mamontovas: kiekvienas turime teisę apsispręsti, kur norime būti

„Aš nebematau savęs tame kontekste, kokiame pateikiamas muzikinis gyvenimas televizijoje ir, konkrečiai, M.A.M.A apdovanojimuose“,- kalbėjo šįryt atvirą laišką žiniasklaidai išplatinęs A. Mamontovas. Muzikantas prašė ateityje jo nebenominuoti jokiems muzikos apdovanojimams. Atsiimti statulėlės į „Žalgirio“ areną penktadienį jis taip pat neatvyko.

Kalbėdamas radijo laidoje jis sakė nejaučiantis jokio priešiškumo organizatorimas, tačiau savęs tokiame kontekste toliau nemato. „Kiekvienas turime teisę apsispręsti, kur norime būti, kaip norime save pozicionuoti. Jeigu atvirai, jaučiuosi nejaukiai atsidūręs tokiose vietose, - savo požiūrį atskleidė A. Mamontovas. - Tai šou biznis, bet su muzika tai turi mažai bendro.“

„Įsivaizduokite, kad vyksta Olimpines žaidynės, o atvažiuoja kelios rimtos komandos, kitos - tik apsirengusios gražiais drabužiais, tačiau mažai ką bendro turinčios su sportu. Su muzikiniu gyvenimu, rodomu per televiziją būna panašiai“, - palygino muzikantas.

Dalyvauti tokiuose konkursuose, anot pašnekovo, nebeliko jokio azarto. Rašydamas dainą jis negalvoja, kaip nurungti kokį atlikėją, todėl ir dalyvauti tokiuose šou nėra noro ir prasmės.

Pagrindinis kriterijus, pagal kurį jis vertina savo muziką, A. Mamontovui yra žmonės, kurie ateina į jo koncertus.

„Neneigiu apdovanojimų reikalingumo, jei kažkam tai yra pragyvenimo šaltinis ar būdas save pristatyti ir parodyti. Sakau, kad savęs tame nebematau ir gražiuoju prašau, kad man leistų užsiimti kūryba. Kartais jaučiu spaudimą, kad privalau tame dalyvauti“, - kalbėjo ne vieną muzikinį apdovanojimą per savo karjerą pelnęs atlikėjas.

M. Tyla: nemanau, kad M.A.M.A apdovanojimai neša kažkokius neigiamus dalykus

„Andriaus apsisprendimas nėra jokia naujiena. Mes suprantame jį. Atlikėjas, kuris surenka keturias pilnas arenas, gali sau leisti daryti tokius dalykus“ - sakė prodiuseris ir renginio M.A.M.A organizatorius M. Tyla.

Vienas svarbiausių garsiai deklaruojamų M.A.M.A uždavinių yra kelti lietuviško pramogų verslo kokybės kartelę. M. Tyla patikino, kad rezultatų siekti sekasi: „Gal kažkam tai atrodo juokinga ir nerimta, bet darbas vyksta. Tas darbas yra daromas, aš galiu garantuoti“.

„Aš nemanau, kad lietuviška muzika yra žemo lygio. Nereikėtų to neigti, kad atlikėjai patys laukia apdovanojimų. Nors tai nėra pagrindinis kriterijus muzikantui. Kriterijus yra sukurti dainą Nemanau, kad M.A.M.A apdovanojimai neša kažkokius neigiamus dalykus“, - tęsė M. Tyla

K. Vyšniauskas: šiuo metu labiausiai trūksta orientavimosi į Vakarų rinką

Laidoje dalyvavęs muzikos apžvalgininkas K. Vyšniauskas pasakojo penktadienį transliuotą apdovanojimų ceremoniją stebėjęs ne arenoje.

„Žmonės galvoja, kad tai geriausia, ką mūsų muzika gali pasiūlyti. Aš nematau jokio progreso per 3 metus. Viskas lieka kaip tam tikra norma“, - nuomonę išsakė K. Vyšniauskas.

DELFI muzikos apžvalgininkas mano, kad Lietuvos muzikai šiuo metu labiausiai trūksta orientavimosi į Vakarų rinką. Tai, kas buvo parodyta penktadienį „buvo bandymai eiti į Rytus, o ne Vakarus.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (237)