Koncerto rengėjams reikia pasirūpinti kiekviena su Lady Gagos vizitu susijusia detale – jos smulkiai išdėstytos keliuose šimtuose sutarties puslapių.

Po pasirodymo Bulgarijos sostinėje Sofijoje dainininkės laukia koncertai Rumunijoje ir Austrijoje. Iš Vienos, kurioje pasirodys šį šeštadienį, Lady Gaga privačiu lėktuvu atvyks į Vilnių. Kol kas nėra tiksliai žinoma, ar atlikėja į Lietuvą keliaus koncerto dieną, ar atvyks anksčiau ir mėgausis laisvalaikiu mūsų šalies sostinėje.

Dainininkę lydi net 200 žmonių komanda, kurioje – muzikantai bei šokėjai, vadybininkai, technikos specialistai, stilistai, apsaugininkai, daugybė asistentų. Taip pat – virėjai, todėl koncerto organizatoriams neteks rūpintis komandos maitinimu. Į Lietuvą atkeliaus ir visa virtuvės įranga bei indai, o maistą dainininkės atstovai pirks mūsų šalies parduotuvėse. Dar 300 talkininkų, kurie padės surengti tobulą pasirodymą, pasamdyta Lietuvoje.

Įspūdingą pilį primenanti 20 metrų aukščio scena su į publiką nusidriekusiu 30 metrų ilgio podiumu bus pradėta statyti jau šią savaitę. Scenos, įgarsinimo ir apšvietimo konstrukcijos – tokios sudėtingos, jog jas pervežti ir pastatyti per porą dienų yra neįmanoma. Todėl per Europą vilkikais keliauja net kelios identiškos scenos – kol Lady Gaga koncertuoja vienoje šalyje, kitoje jau statoma scena jos būsimam pasirodymui.

„Sudėtingumu, techniniais reikalavimais, darbų apimtimi šis koncertas – neabejotinai didžiausias iš visų popmuzikos renginių, kurie yra vykę Lietuvoje. Visą scenos, įgarsinimo, apšvietimo aparatūrą gabena 55 vilkikai. Tokios scenos Lietuvoje dar neteko matyti“, - sako koncertą rengiančios agentūros „BDG Music“ atstovas Deividas Afarjanc.

Vingio parko užkulisiuose bus įrengta per 20 persirengimo kambarių ir patalpų Lady Gagos koncertų turo biurui. Jiems reikalinga daugybė baldų ir net dvylika sniego baltumo sofų – kelios iš jų bus skirtos Lady Gagos persirengimo kambariui.

Jame taip pat turi būti prabangus vonios kambarys – jis įrenginėjamas specialiai šios žvaigždės vizitui.

Sutartyje numatyta kiekviena smulkmena – taip pat pateikti pavyzdžiai, kaip turi būti surištos baltų rožių puokštės, kuriomis turės būti išpuoštas dainininkės kambarys.

Atlikėjai taip pat reikalingas telefonas su net dešimties metrų ilgio laidu – kad Lady Gaga galėtų į bet kurį pasaulio tašką paskambinti ir kalbėtis, būdama bet kurioje savo kambario vietoje. Pabrėžiama, kad kambariuose turi be trikdžių veikti itin didelės spartos interneto ryšys – dainininkė mėgsta nuolat savo įspūdžius skelbti socialiniuose tinkluose.

Taip pat akcentuojamas dainininkės privatumas. Lady Gagai atvykus į Vingio parką, užkulisių zonoje, kurioje įsikurs jos kambariai, nebus leidžiama būti nė vienam vietiniam darbuotojui.

Visi užkulisiuose dirbsiantys lietuviai turės pasirašyti konfidencialumo sutartį – jiems griežtai draudžiama fotografuoti, filmuoti ir savo įspūdžius skelbti internete.

Daugiau nei dvi valandas koncertuosiančios Lady Gagos pasirodyme skambės visos atlikėjos populiariausios dainos - „Just Dance“, „Paparazzi“, „Poker Face“, „Telephone“ ir kitos.

„The Born This Way Ball“ - vienas svarbiausių šių metų popmuzikos pasaulio įvykių. Pavasarį startavusių gastrolių grafikas jau suplanuotas iki metų pabaigos – po koncertų serijos Europoje Lady Gagos laukia pasirodymai Pietų Amerikoje ir Afrikoje. Gastrolės bus tęsiamos ir 2013-aisiais.

Prieš spalvingą Lady Gagos šou publiką apšildys britų roko grupė „The Darkness“ ir diskžokėja Lady Starlight.

Klasikinio roko tradicijas gaivinantis kvartetas „The Darkness“ susibūrė 2000-aisiais. Kūriniu „I Believe In A Thing Called Love“ itin išgarsėjusi grupė pasižymi įspūdingais, sprogstama energija trykštančiais pasirodymais. Praėjusio dešimtmečio pabaigoje „The Darkness“ išsiskirstė, tačiau pernai sugrįžo į sceną. Koncerte Vilniuje grupė publiką pamalonins ir senaisiais hitais, ir kūriniais iš pirmadienį išleidžiamo naujojo savo albumo „Hot Cakes“.

Lady Starlight (tikrasis vardas – Colleen Martin) – dizainerė, stilistė, go-go šokėja ir roko diskžokėja, kurią su Lady Gaga sieja sena bičiulystė. Merginos pasirodymus kartu rengdavo dar tada, kai Lady Gaga nebuvo pasaulinė žvaigždė. Dainininkei iškilus į populiarumo aukštumas, ji iškart pakvietė Lady Starlight koncertuoti kartu – diskžokėja apšildė ir ankstesnių pasaulinių Lady Gagos gastrolių „The Monster Ball“ pasirodymus.

Bilietai į įspūdingiausią popmuzikos koncertą Lietuvos istorijoje parduodami visose „Ticketpro.lt“ kasose ir šio bilietų platintojo interneto svetainėje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (352)