Pirmasis turo koncertas vyko Klaipėdoje, kiek neįprastoje koncertams vietoje – LCC tarptautinio universiteto „Michealsen“ centre.

Šią erdvę savo pasirodymui uostamiestyje buvo pasirinkusi populiari suomių roko grupė „Lordi“, 2006-aisiais tapusi „Eurovizijos“ konkurso nugalėtoja.

A. Mamontovas tapo pirmuoju Lietuvos muzikantu, nutarusiu išbandyti LCC universiteto centrą gyvai skambančia muzika.

Ruošiantis pasirodymui ši vieta buvo pritaikyta koncertinei akustikai ir šokiams, sienos padengtos specialiais audiniais.

Į koncentrą buvo parduoti beveik visi bilietai – A. Mamontovo dainų klausėsi per 1500 žmonių.

„Kažkada grojau grupėje „Fojė“. Ir nors grupės jau seniai nebėra, o mano solinė veikla tęsiasi jau daugelį metų, aš visada buvau ir liksiu „tas bičas iš Fojė“. Metų pabaigoje noriu surengti kelis koncertus. Pagroti žinomas ir kai kurias kiek primirštas dainas, kad kitais metais ramia sąžine pradėčiau įrašinėti naują albumą“, – taip prieš koncertų turą kalbėjo A. Mamontovas.

Publika jo akivaizdžiai buvo išsiilgusi, nes dainininkas nekoncertavo beveik metus.

Paskutiniai jo koncertai vyko praėjusių metų pabaigoje, kai į Lietuvos arenas išgirsti legendinių grupės „Fojė“ dainų susirinko rekordinis skaičius klausytojų ir A. Mamontovo gerbėjų.

Pernai rudenį A. Mamontovas Lietuvos arenose šventė karjeros 30-metį. Su jo dainomis užaugo ne viena karta. Dainų autorius, atlikėjas, prodiuseris ir aktorius jau trečią dešimtmetį išlieka viena ryškiausių asmenybių Lietuvos muzikos padangėje.

Ir į koncertą Klaipėdoje susirinko kelių kartų publika. Tarp žiūrovų buvo ir tokių, kurie A. Mamontovo dainų klausėsi prieš 30 metų, ir tokių, kurie jo talento gerbėjais tapo neseniai.

Paprastai ir nuoširdžiai su publika bendravęs A. Mamontovas tuo ir papirko klausytojus. „Dabar noriu pagroti dainą, kurią jau buvome pamiršę“, „Dabar skambės daina, kurią labai norėjau jums pagroti“, – vieną po kito kūrinius iš įvairiausių kūrybos laikotarpių klausytojams dedikavo atlikėjas.

Sykiu su A. Mamontovu klausytojams šventę dovanojo Meinardas Brazaitis (būgnai), Eimantas Belickas (smuikas, klavišiniai), Tomas Andrijauskas (boso gitara), Saulius Valikonis (saksofonas),
Romas Rainys (gitara.

A. Mamontovas savo koncertus dar surengs Šiauliuose, Panevėžyje, Alytuje, Kaune, Vilniuje.

„Be kūrybinės veiklos aš gyventi negaliu. Ir ji mane kažkaip pati kartkartėmis susiranda“, – apie save teigė Andrius Mamontovas.

Publika jam įrodė savo dėkingumą už tai, kad A. Mamontovas jau 30 metų neišsižada scenos – klausytojai su juo dainavo kone visas dainas, po kiekvienos jų skambėjo garsūs aplodismentai.

Koncerto metu, A. Mamontovo pageidavimu, nebuvo prekiaujama alkoholiniais gėrimais. Tačiau svaigalų ir nereikėjo, nes publiką, kaip ir kaskart, užbūrė ir atsipalaiduoti leido atlikėjo nuoširdumas ir absoliutus atsidavimas savo veiklai, kurio neįmanoma buvo nepajausti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (359)