„Šią vasarą „Jack Daniel's Studio No. 7“ koncertų geografija išsiplėtė ir tęsis iki pat rugsėjo pabaigos: septynis ketvirtadienius sostinės „Vasaros terasoje“ ir septynis ketvirtadienius Kauno „Ryšių kiemelyje 837“ pakaitomis skambės šviežiausia Lietuvos grupių gitarinė muzika. Jack'as ir muzika – giminingos sielos. Čia tilps visi vasaros, dangaus, gero viskio, aktualaus indie, roko, bliuzo ir kitų artimų muzikos stilių gerbėjai. Siekiant užtikrinti kuo didesnį muzikos prieinamumą ir palaikyti gitarinę sceną Lietuvoje – visi koncertai bus nemokami“, - sakė projekto prodiuseris Martynas Butkevičius.

Birželio 06 d., ketvirtadienį Kauno „Ryšių kiemelyje 837“ į sceną žengs net dvi itin perspektyvios jaunosios kartos grupės: grupės „Rondo“ lyderio Aleksandro Ivanausko-Faros sūnaus indie roko grupė „The Local Legends“ ir ką tik apie koncertinės veiklos atsikūrimą pranešusi „indie pump“ grupė iš Vilniaus „ReedNoBrass“.

Renginio pradžia – 19 val. Įėjimas į koncertą, kaip ir į kitus „Ryšių kiemelio 837“ renginius, nemokamas.

„ReedNoBrass“

Grupės vokalistas Imantas Reed kadaise bandė laimę TV muzikiniuose projektuose, greitai suprato, kad tos scenos nekenčia, savo lėšomis nutraukė visus kontraktus ir subūrė indie roko grupę. Visi „ReedNoBrass“ nariai – jauni profesionalai, baigę muzikos mokyklas, žinantys kaip reikia groti pagal vadovėlį, bet principingai bėgantys nuo akademinės muzikos modernaus roko link. Tik pernai susibūrusios grupės koncertų geografijoje – Lenkija, Vokietija, Estija ir Latvija. Tarp grupės aplankytų muzikos festivalių - „Loftas Fest“, „Tamsta muzika“, „Galapagai“, apdovanojimų ceremonija T.Ė.T.Ė., grupės diskografijoje – pirmasis EP pavadintas „id“, tarp kurio dainų puikuojasi ir 2012-ųjų vasaros meilės himnas „I Want You Back“. Sausio mėnesį atlikę paskutiniu pavadintą koncertą, grupė „ReedNoBrass“ netikėtai atkūrė savo veiklą, žada tęsti koncertus ir ketina pristatyti debiutinį albumą.

„The Local Legends“

Po „The Local Legends“ vardu slepiasi Benas Ivanovas, Martynas Andriuškevičius, Algirdas Mulevičius ir Lukas Gražas. Vos pernai susibūręs kolektyvas iš Kauno jau spėjo atkreipti nepriklausomo ir alternatyvaus roko gerbėjų dėmesį: pristatyti eilę intriguojančių kūrinių, įrašyti jau netrukus turintį pasirodyti albumą ir koncertuoti didžiausiose Lietuvos gyvos muzikos erdvėse. Klasikinio rokenrolo tradicijomis sekantys vyrukai atvirai deklaruoja ambicijas negroti „lietuviškai“ ir nuobodžiai, bei neslepia savo plačių užmojų įsitvirtinti ir užsienio rinkose. O kol kas – puiki proga juos gyvai pamatyti gimtajame Kaune.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)