V. Serdiučka po labdaringų koncertų Lenkijoje surengė pasirodymą vestuvėse Lvive, praneša showbiz.24tv.ua. Paviešintame videoklipe jaunavedžiai su svečiais šoka Verkai Serdiučkai su grupe atliekant kūrinį „Ja ne poniala“.

Vaizdo įrašą galite pamatyti čia:

Derėtų priminti, kad 2018 m. rugsėjo mėnesį Lvivo srityje buvo uždrausti renginiai rusų kalba. Šių metų pradžioje buvo patikrintos Lvivo kavinės, restoranai ir naktiniai klubai, ar šie laikosi draudimo.

Vestuvių ir vakarėlių vietų užsakymo vadybininkas Michailas portalui „Visokij zamok“ sakė, kad nesudarinėja atlikėjų repertuaro.

„Gali būti, kad kažko nežinau, nes pirmą kartą apie tai girdžiu... Mes užsiimame vestuvių vietų užsakymu, paskirstome darbus padavėjams. Bet vestuvių atlikėjų repertuaro nesudarinėjame. Yra tuo užsiimančių organizavimo įmonių“, – nurodė jis.

Už pažeidimą gali grėsti bauda

Portalas kreipėsi į Lvivo srities Kultūros, informacijos politikos ir propagavimo komisijos pirmininką Sviatoslavą Šeremetą.

„Esu šokiruotas, kad tokie dalykai vyksta Lvive. Juk Lvivo srities taryba uždraudė kultūros produktus rusų kalba. Šio sprendimo privaloma laikytis. Komisija surengė reidų restoranuose, klubuose ir maitinimo įstaigose“, – prisiminė S. Šeremeta.

Vyras pridūrė, kad per artimiausią srities tarybos specialiosios komisijos posėdį šis pažeidimas bus nagrinėjamas – už jį gali grėsti bauda.

„Posėdžio metu svarstysime šį klausimą. Man atrodė, kad aštuntą karo mėnesį tokie dalykai Lvive turėtų būti neįmanomi. Pirmiausia reikėtų įsteigti atsakingą instituciją, kad tokie dalykai nevyktų, ypač karo metu“, – pridūrė jis.

Priminsime, kad, prasidėjus karui, Ukrainos atlikėjų požiūris į rusiškas dainas pasikeitė. Pavyzdžiui, Tina Karol nusprendė kurį laiką nedainuoti rusiškų hitų. Tiesa, yra ir tokių dainininkų, kurie toliau dainuoja rusų kalba, pildydami publikos pageidavimus.

A. Danilko nuo karo pradžios aktyviai palaiko Ukrainą, dažnai pasisako karo tema, todėl toks pasirodęs vaizdo įrašas išties kompromituojantis ir kelia daugybę klausimų. Pats atlikėjas kol kas situacijos nepakomentavo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)