Yves Tumor – tikra roko žvaigždė, mados ikona, veikėjas ir performer’is. Vilnių Yves Tumor savo koncertų planuose pažymėjo jau antrą kartą.

Pirmojo „8 Festival“ herojus Yves Tumor rugpjūčio 12 d. Lietuvos melomanams padovanos koncertą atviram ore. Graži koncertų didžiajame Lukiškių kalėjimo kieme tąsa. Būna taip – artistas visuomet pašonėje, bet niekaip nesusipažįstame artimiau, rašoma pranešime spaudai. Yves Tumor, kurio tikrasis vardas Sean Lee Bowie, neįmanoma supainioti su niekuo.

Roko žvaigždė, mados ikona, veikėjas ir tikras performer’is. Išskirtinė išvaizda, balsas, įvairių žanrų persipynimas, stebėtinai nevirstantis triukšminga kakofonija. Rezultatas – mistinė ritualinė būtybė su neįtikėtinu dainų tekstų rašymo talentu.

Atlikėjas drąsiai žaidžia su šiuolaikinio meno ir kultūros ribomis ir jas modifikuoja praturtindamas savo autentišku parašu. Jo muzika turi visą spalvų spektrą – nuo stadioninių hitų, fanfarų ir Prince’o įtakos, iki lėtų baladžių ir tamsių, į gelmes lendančių kūrinių.

Bet kokie žanriniai palyginimai čia tik priveda prie fakto – muzikos nereikia talpinti į jokius rėmus ir nebūtina apibrėžti to, kas neprivalo būti apibrėžta. Disonansas Yves Tumor muzikoje skamba kaip harmonija, suteikianti sielai aiškumą.

Į tokį gyvą koncertą niekas neina tik palinksėti galvą, tai itin erzintų patį Yves Tumor. Kiekvienas pasirodymas yra lyg naujas performansas, kurio metu ir pats Sean nesupranta, ar publika nori jį užmušti, ar su juo permiegoti.

Praėjusiais metais įtakinga britų leidykla „Warp“ išleido naują Yves Tumor albumą, kuris ne tik pasotino melomanų ištroškusias ausis, bet ir sulaukė daug gerų atsiliepimų ir susižavėjimo šūksnių iš rimčiausių muzikos apžvalgininkų visame pasaulyje. Šis albumas pelnytai buvo vertinamas kaip vienas geriausių metų albumų. Jį taip labai gerai sutiko ir melomanai Lietuvoje.

„Yves Tumor naujausias albumas yra blizgantis, turtingomis detalėmis papildytas pasaulis. Šiame albume jaučiasi Yves Tumor vis didėjančio talento ir ambicijų kulminacija“, – skelbė muzikos snobai „Pitchfork“ šiam albumui skyrę net 8,4 iš 10 balų. Naujas artisto albumas – iki šiol intymiausias ir asmeniškiausias Yves Tumor pareiškimas, vedantis klausytoją per konceptualiai įvairialypę dvasinę kelionę. Yves Tumor meistriškai geba iš naujo apibrėžti muziką, kokią ją pažįstame ir dar daug daugiau.

Apie Yves Tumor

Gerai pažinti Yves Tumor yra neįmanoma. Atlikėjas savo gyvenimą laiko itin privačiu, todėl niekas iki galo nežino nei tikrojo vardo, nei kur šiuo metu gyvena, ką jau kalbėti apie dar intymesnes gyvenimo detales. Taigi Seanas, jei tai tikrasis vardas, neretai žaidžia šia korta ir paprasčiausiai fabrikuoja informaciją apie save viešoje erdvėje.

Šio paslapties šydo priežastis paprasta – nenoras, kad gerbėjai susidarytų klaidingą įsivaizdavimą, kad pažįsta iš tiesų visai nepažįstamą žmogų. Perdėto atvirumo ir iliuzijų skaitmenizuotoje eroje ir taip per daug. „Kartais gerbėjai peržengia ribą ir išnaudoja šį ryšį, ir tai tampa labai nerimą kelianti situacija, kurią sunku pakeisti. Todėl pradėjau mažiau apie save kalbėti internete, kad jie neturėtų galimybės peržengti tos ribos“, – aiškina Yves Tumor.

Yves Tumor – Kerosene

Yves Tumor muziką pradėjo kurti nuo 17 metų. Augant Tenesyje, muzika jam padėjo pabėgti nuo nuobodžios, konservatyvios aplinkos.

„Aš tiesiog užsidarydavau visai vasarai savo kambaryje, vietoj to, kad nuolat laiką leisčiau parke su draugais rūkydamas žolę“, – savarankiškai namuose išmokęs groti būgnais, bosine, akustine ir elektrine gitara pasakoja Yves. Klavišiniais atlikėjui teko pramokti po to, kai dėl prastų pažymių mokykloje, tėvai atėmė visas turėtas gitaras. Taip nežinodami tik pastūmėjo ir išlaisvino vidinį kūrėją.

Pirmuosius paskelbtus įrašus „Yves Tumor“ paprasčiausiai kūrė per „GarageBand“. Šiuo metu Yves gali pasigirti nuostabia karjera, keturiais pilnais albumais savo karjeroje ir pusantro milijono klausytojų, kurie jo klauso „Spotify“ paskyroje kiekvieną mėnesį.

Yves Tumor – Lovely Sewer

Šiame ture jau paskelbti net 28 pasirodymai. Šio artisto planuose vėl įrašytas Vilnius. Į Lietuvą Yves Tumor ir jį lydinti komanda atvyks iš Helsinkio, kur jo laukia itin madingo festivalio „Flow Festival“ scena.

Anksčiau paskelbti muzikos agentūros „8 Days A Week“ koncertai:

05 31 – „La Femme“

06 01 – „Warhaus“

06 05 - Yungblud

06 10 – „Jungle“

06 15 – „Dry Cleaning“

06 16 – „Fontaines D.C.“

06 26 – „Sleaford Mods“

07 04 – Asafas Avidanas

07 05 – Two Feet

07 10 – Baxteris Dury

07 14 – Oliveris Tree

07 20 – Jacobas Collier

08 01 – Devendra Banhartas

08 15 – Jessie Ware

11 08 – RY X su LNOBT simfoniniu orkestru

12 05 – „Efterklang“

2025 02 22 - Loreen