„Andain“ – nėra tradicinė šokių muzikos grupė. Tai – ir elektroninės, house, akustinės bei lyrinės muzikos sintezė, kurią pagardina užburiantis dainų autorės bei klasikinį vokalą studijavusios dainininkės M. Marcos balsas.

Būtent operos teatre arijas iš Wolfgango Amadeus Mozarto bei Giacomo Puccini kūrinių dainavusios M.Marcos pažintis su Kalifornijos Meno institute mokslinį laipsnį už muzikos kūrybą gavusiu, legendinio dueto „Gabriel&Dresden“ nariu, prodiuseriu Josh Gabriel, nulėmė jų bendradarbiavimą.

"Jaučiau trauką nuostabioms melodijoms ir lyrikai, todėl nusprendžiau sujungti savo meilę muzikai, dainavimui ir rašymui, – Mavie neslepia, kodėl paliko operetę. –
Šokių muzika lankstesnė, neturi tokių griežtų ir ribotų reikalavimų, yra daugiau galimybių eksperimentuoti".

2002 metais į muzikinį pasaulį "Andain" akimirksniu įsiveržė singlu “Summer Calling”, tačiau didžiausią sėkmę jiems atnešė hitas "Beautiful Things", kurį M.Marcos gyvai atliko jau ne vieną tūkstantį kartų ir net savo gerų draugų namuose – gimtajame Majamyje.

Didelio populiarumo sulaukė pernai pasirodžiusio albumo dainos – "Turn Up the Sound", Much Too Much", "What It's Like", ypač – "Promises", o "Andain" sulaukė dar kelių "International Dance Music Awards" apdovanojimų.

"Jaučiuosi labai laiminga, galėdama rašyti ir kurti muziką. Gyvename labai nuostabioje ir jaudinančioje epochoje ir nekantrauju pamatyti, kur mus atves ateitis", – sako M.Marcos, paklausta, kas jai pačiai yra nuostabūs dalykai.

Ką ji žino apie Lietuvą?

"Kaunas – didelis Lietuvos miestas, Lietuva turi stiprią krepšinio rinktinę, o Jonas Valančiūnas yra geras, profesionalus žaidėjas iš NBA", – žinias apie krepšinį demonstravo pirmą kartą į Lietuvą atvyksianti buvusi operos dainininkė ir dainų autorė iš JAV.

Tačiau graibstyte graibstomi garsiausiuose pasaulio klubuose ir laukiami prestižiniuose šokių bei elektronikos muzikos festivaliuose, birželio 14 dieną Kauno klube "Macao Open Air" koncertuosianti "Andain" vokalistė, išskirtinių reikalavimų nekelia.

"Tik labai norėčiau pamatyti Lietuvos krepšinio rinktinės rungtynes", – šypsosi Mavie Marcos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)