Grooverider to tikrai nusipelno, nes jis yra „BBC“ radijo laidų vedėjas, diskžokėjas, prodiuseris, įrašų kompanijos vadovas, drum'n'bass muzikos vėliavnešys, ikona arba tiesiog visos Britanijos underground scenos mohikanas, fenomenalus, bet kuriuo elektroninės muzikos laikotarpiu – tiek 80-ųjų – 90-ųjų reivo eroje, tiek dabar. „Jo tikslumas, pastabumas detalėms, artimas minios jautimas yra nuostabiausias scenoje“, - rašo žurnalas „DJMag“.

20 metų drum'n'bass muzikai

Daugybė kelionių po pasaulį, naujausio bei šviežiausio drum’n’bass pateikimas muzikos rinkoms ir žmonėms iškelė Grooverider į didžiausias aukštumas jau prieš gerą dešimtmetį, todėl šiandien jis vadinamas legenda. Prieš beveik du dešimtmečius pradėjęs diskžokėjaus karjerą keturiasdešimtmetis lyginamas tik su pačiomis pagrindinėmis šios scenos žvaigždėmis – LTJ Bukem bei Goldie.

Nors britų žurnalas „iDJ“ tvirtina, kad Grooverider šioje kompanijoje griežia pirmuoju smuiku: „LTJ Bukem veikla muzikos leidyboje buvo labai svari, tačiau kalbant muzikos pateikimą vakarėliuose, radijo stotyse, ar šiaip gatvėje žmogus numeris vienas yra Grooverider“ - teigia jie.

Goldie: "Jis yra tikrasis krikštatėvis"

Serijoje jau grojęs Goldie tiesiai šviesiai sako: "Grooverider yra žmogus, kuris mane įkvėpė kurti. Jis yra tikrasis drum'n'bass krikštatėvis". Ir nors jo diskografijoje galima surasti daugybę remiksų, itin išpopuliarėjusį diską „Mysteries Of Funk“, visgi Grooverider geriau žinomas kaip diskžokėjas. Verta pažymėti, kad per savo karjerą britas surinko bei sumiksavo rekordiškai daug - per 20 kompiliacijų.

“Aš visada gyvenime būsiu diskžokėjas. Tai yra aukščiau visko. Pradedant nelegaliais vakarėliais bei piratinėmis radijo stotimis prieš dvidešimt metų, tiek dabar maišant visą pasaulį išilgai”, - sako būsimas „Gravity“ svečias.

Prieš tai, rudenį, startavusioje 6 renginių serijoje „Sobieski Uogos™“ pasirodė viena už kitą garsesnės bei reikšmingesnės drum'n'bass ikonos - Adam F, LTJ Bukem su MC Conrad, London Elektricity, Fabio, Goldie, DJ Krust su MC Dynamite, Lemon D bei, galiausiai, daug žmonių laimingais padariusią seriją užbaigs Grooverider.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją