„Delfi“ redakcija sulaukė kelių skaitytojų nusiskundimų dėl didžiulio garso, sklindančio iš Vingio parko. Tiesa, triukšmas, sutrikdęs koncertuose nedalyvavusių gyventojų ramybę, buvo girdėti ne tik tuo metu, kai vyko pasirodymai.

„Šeštadienio rytą prabudau nuo gitaros akordų ir prasidainavimų. Gyvenu sostinės Mindaugo gatvėje, nelabai supratau, kas vyksta – galvojau, gal „Kablyje“ garso patikrinimas, o gal Naujamiestyje bus koks koncertas lauke, tad jam ruošiamasi. O tą pačią dieną, apie 21 valandą net atsilošiau – toks stiprus garsas buvo girdėti“, – pasakojo „Delfi“ skaitytoja.

Bičiuliams ėmus į socialinius tinklus kelti nuotraukas ir dalintis akimirkomis iš Vingio parke vykusio „ba.“ koncerto, mergina tikino supratusi, iš kur sklinda didžiulis garsas.

„Jis buvo toks milžiniškas, kad galėjau suprasti žodžius. Girdėjau, kaip grupė dėkoja publikai“, – tikino ji.

Pasak „Delfi“ skaitytojos, per „Maneskin“ koncertą, vykusį birželio 7-ąją toje pačioje vietoje, situacija buvo visiškai kitokia.

„Tą dieną visai nieko nesigirdėjo. Tad nesuprantu garsistų, kurie šeštadienį nusprendė surengti koncertą visam miestui, – sakė ji. – Garsas tikrai buvo neapskaičiuotas.“

Akimirkos iš grupės „ba.“ koncerto:

Dėl situacijos „Delfi“ kreipėsi į Vilniaus miesto savivaldybę. Rinkodaros ir komunikacijos skyriaus ryšių su žiniasklaida specialistas Paulius Vaitekėnas pateikė komentarą, taip pat pasakė, kad buvo gauti keli skundai po vieno iš vykusių koncertų.

„Po birželio 7 d. Vingio parke vykusio grupės „Maneskin“ koncerto esame sulaukę 4 skundų. Skundus atsiuntusiems gyventojams atsakėme, kad Savivaldybės administracija per metus leidžia organizuoti apie 1000 renginių Savivaldybės teritorijoje. Renginiai vyksta įvairiose miesto vietose: senamiestyje, gyvenamuosiuose rajonuose, parkuose ir kt. Lietuvos Respublikos vietos savivaldos įstatymo 4 straipsnio 8 punkte įtvirtintas bendruomenės ir atskirų savivaldybės gyventojų interesų derinimo principas, kuriuo grindžiama vietos savivalda. Priimdama sprendimus dėl renginių organizavimo, Savivaldybė siekia suderinti įvairių visuomenės narių interesus, nenori sukelti nepatogumų gyventojams, bet tuo pačiu negali uždrausti organizuoti renginius, kuriuose dalyvauja ir kuriais džiaugiasi daug vilniečių bei miesto svečių.

Savivaldybės administracija siekia ne tik pagerinti vilniečių gyvenimo kokybę, suteikdami galimybę džiaugtis pasaulinio lygio atlikėjų koncertais, bet ir sušvelninti buvusio karantino padarinius verslui. Suprasdami asmenų teisę į poilsį ir ramybę, apgailestaujame dėl patirtų nepatogumų, tačiau siekiame bendradarbiauti, palaikyti ir rasti abipusį supratimą, vertinti visų visuomenės narių poreikius, gyvenimą atvirame ir daugialypiame Vilniuje, naktinės ekonomikos naudą“, – „Delfi“ teigė Vilniaus miesto savivaldybės atstovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)