Pasak šio tarptautiniu reiškiniu tapusio iniciatoriaus Andriaus Mamontovo, didžiausia GMD naujiena šiemet – teletiltas tarp Vilniaus ir Kijevo.

A. Mamontovas pabrėžė, kad Kijevas – aktyviausiai „Gatvės muzikos dienoje“ dalyvaujantis miestas. Iš viso gatvės muzikantai šiemet gros septyniolikoje Ukrainos miestų. „Teletiltas leis matyti vieniems kitus ir sustiprins bendrumo bei šventės jausmą“, – sakė A. Mamontovas.


Tarp daugybės atlikėjų Gatvės muzikos dienoje pasirodė ir muzikalių šunų grupė. Keturių šunų ansamblis, sudarytas iš Rytų Europos aviganio, labradoro retriverės ir dviejų auksaspalvių retriverių, padedami improvizacijų meistro Sauliaus Petreikio, praeivius stebino muzikos garsais ir šokio judesiais.

„Gatvės muzikos dieną“ vainikavo mušamųjų improvizacija „Drum2gether“, kuri šiais metais buvo dedikuota kompozitoriui Tomui Dobrovolskiui.

GMD akimirkos Vilniuje - DELFI galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)